Kik az utolsó napok szentjei?
Igen, ők a mormonok. Fiatal missziósok (ált. amerikaiak) szoktak öltönyben, nyakkendőben, párosával járni házról-házra, és híveket toboroznak. Nem tolakodók, nagyon aranyosak. Lányok is szoktak lenni, de ritkább. Minden esetben párosával lehet látni őket, van kis névtáblájuk a nevükkel+ sister vagy elder megkülönböztetéssel.
Persze nem belőlük áll az egyház, csak ha már láttad őket, akkor tudd mihez kötni. Én valamennyire jártas vagyok benne, jártam hozzájuk, de nem csatlakozási céllal.
Köszönöm a válaszokat.
Valóban láttam már a névtáblás fiatalokat. A mormonokat miért mondják az utolsó napok szentjeinek? Mi az egyház tevékenységi köre? Miben térnek el más egyházaktól?
Kedves Kérdező!
Ajánlom ezt az oldalt:
Ha átváltasz az angol nyelvűre, ott sokkal több infót találsz. Angol nyelven elég sok anyagom van róluk, hogy ha esetleg mélyebben is érdekel ez az egyház, vagy ha szeretnél segíteni mormonoknak, hogy kijöjjenek onnan :)
Üdv,
Tamás
Ezt nem is tudtam hogy a mormonok kisajátították ezt a címet. De szerintem az utolsó napok szentjei azok lesznek akik a nagy figyelmeztetés után az első pünkösdhöz hasonlóan nagyon erősen eltelnek Szentlélekkel és nagy csodákat fognak véghezvinni:
Jo 3,1 - "Mindezek után kiárasztom Lelkemet minden testre. Fiaitok és leányaitok jövendölni fognak, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok meg látomásokat látnak.
ApCsel 2,17 - A végső napokban - mondja Isten - kiárasztok lelkemből minden testre. Fiaitok és lányaitok prófétálni fognak, az ifjak látomásokat látnak, az öregek álmokat álmodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!