Hogy fér össze a keresztény vallás az ezotériával?
Az ezotéria azt mondja, amit jónak lát, és ennek nem kell összhangban lennie a keresztény tanítással, miért kéne?
A keresztény vallás azt mondja, hogy Isten az ura az anyagi és nem anyagi világnak egyaránt, és hogy Isten (az Atya) minden hatalmat a Fiának (Jézus Krisztusnak) adott mennyen és földön. Ő azért jött a földre ember alakban és azért halt meg a kereszten, hogy ezáltal út legyen Istenhez azoknak, akik elfogadják az ő áldozatát.
Az evangéliumok azt tanítják, hogy bárhogy is keressük az utat Isten felé, nincs más út hozzá, mint az, amit ő maga készített nekünk. Ez az út maga Jézus: "Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."
Ez olyan, mintha a hegy tetején ülne Isten, és a vallások mind törekednének felfele hozzá. Ő meg látva a hasztalan igyekezetet, fentről kiindulva csinált egy utat, amin fel lehet jutni. Ez Jézus.
Csak egy kis off.
"Az evangéliumok azt tanítják, hogy bárhogy is keressük az utat Isten felé, nincs más út hozzá, mint az, amit ő maga készített nekünk."
Az evangéliumok nem tanítják azt a széles körben elterjedt nézetet, hogy bárhogy is kereshetjük az utat Isten felé. Ez nem bibliai tanítás. Jézus ezt mondta:
"Menjetek be a szűk kapun; mert széles és tágas az az út, amely a pusztulásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be; ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják...Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!" Máté 7:13,14,21-23
Mint ahogy az első században egy vallás volt elfogadott Isten előtt a többivel szemben, -még a zsidók imádata sem már- , ehhez hasonlóan napjainkban is egy imádati forma elfogadott Isten előtt.
" e g y Úr, e g y hit, e g y keresztség " Efézus 4:5
Isten energialény ő minden energia ami létezik és ő annak egyedüli ura.Az ezotéria Jézus életében főszerepet kapott.Kézrátéttel gyógyított,gondolatot olvasott,parancsolt a gonosz szellemeknek,átkot,áldást osztott.Amikor gyógynövényeket használsz,és a hitedet használod az mind ezotéria.Jézus azt ellenezte amikor az emberek megpróbálták az energiákat a saját oldalukra állítani,jósoltatni,szellemet idézni,gonosz átkokat dobálni.Csak Jézusra gondolva szabad ezotériát,energiaáramoltatást,gyógyítást használni.
A vallással összeférhetőnek kell lennie,mert Jézus minden mozdulata ezotéria.Miért mondana ellent saját magának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!