Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus azt mondta hogy senkit...

Jézus azt mondta hogy senkit ne nevezetek atyának . Akkor ez most hogy van?

Figyelt kérdés
2011. dec. 31. 15:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

10/10 "Mami". Amit itt összehordasz, az ezotéria,"

Miért mert Jézust emberként értékelem?

Jézus ember volt és kint a pusztába megláthatta a z isteni Jelenést. De épp a értelmetlen és esztelen böjtje miatt fel se fogta, hogy a lelkét kirántotta maga az isteni Jelenés! Arra figyelmeztette hogy a böjt élet ellenes, ne tegye mert árt a szellemnek! De nem fogta fel mert az éhezés a gondolatokat zavarossá teszi. ez az Ő tragédiájának oka és tanulsága,

Ember volt mint Te vagy Ő vagy én semmivel se több, viszont Buta mód feláldozta magát mert csodában reménykedett.önmaga mártírjává lett, mert a csoda elmaradt. Nem pedig érted, érte, értem áldozta fel magát, hanem az éhsége okozta téveszméinek.

2012. jan. 3. 09:18
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

10/11 Időpont tegnap 19:50

Azt mondod ezotéria az amit írtam--nem. - csak saját megtapasztalásom.

Való igaz a mai tudomány tudásával értelmeztem azt amit megtapasztaltam saját magam, saját lélek-fazonként, ezért is írtam mind azt amit leírtam.

Én nem vártam soha csodára viszont kitartóan kerestem és végül akaratom ellenére Belé botlottam. ezért tudom, hogy amit Te istenként atyának titulálsz hiszel, nem atya hanem egy hatalmas erejű tudatos energia amely a Földünk egyik Lélek-energiája.

Nincs mennyország csak Földünk van és annak szíve (magma) ahol székel ez a csodálatos Hófehér energia amit a halálból visszahozottak Fényként láttak meg messziről.

Az emberi elme szellem fejlődik és tudományként tisztelünk. A múltunk írásai légyen az bármelyik dogma, tiszteletre méltó, mert a múltunk része, emléke az emberi szellem fejlődését mutatja --DE nem szabad bele ragadni bigottként.

Azt írod ezo lennék-- nem.- az ezo még több butaságot hord össze épp azért mert elvetik a múltat viszont fogalmuk sincs az igazságról csak sóderolnak üres szavakat, hogy új vallásokat alkossanak, egzisztenciát öncélóan

2012. jan. 3. 09:38
 13/17 anonim ***** válasza:
78%

Kedves mami talán elgurult a gyógyszered?

Talán elárulnád honnan szedsz össze ennyi balgaságot?

2012. jan. 3. 17:03
 14/17 Mulder614 ***** válasza:

Jézus azért mondta hogy ne nevezzék atyának mert Ő nem atya!

Az atya az Isten, Jézus Isten fia.Egy különálló személy,aki alá van rendelve Istennek.

Ebből látszik hogy a "szentháromság" szó (ami a bibliában amúgy nem is szerepel) megdől.

Jézus többször is elismerte hogy az atya NAGYOBB nála.

2012. febr. 3. 17:13
 15/17 anonim ***** válasza:

Akkor miért mondta Jézus: János 10:30 Az atya és én egy vagyunk.

Ezért, ne hívjunk senki mást Atyának.

Ha pedig valaki a szentlelket káromolja, olyan mintha az Az Atyát és A Fiút káromolná.

Ha valaki mást mond ,nem érti . Itt nem három különböző személyről ír, hanem egyről. Egy ISTENRŐL. Az Atya a Fiú és a szent lélek, ez a három egy , nem lehet elválasztani egymástól.

Ha az Újszövetséget valaki áthatóan tanulmányozza, és Jézus nevében kéri hogy ismeretre jusson (igazán szívből) , a szentlélek segít hogy feltáruljon az igazság előtte.

Nem kell ahhoz se világi pap, se vallásszervezetbe tömörülés, mert az Istennek már van egyháza amely a szentlélek által tanítva van, és ők tudják mit kell tenniük hogy feltáruljon az igazság. Ők egyenként megismerik egymást.

Az Atyáról való ismeret most is nagy megvilágításban van, tehát az Atya szentlelke működik.

Köszönöm hogy meghallgattatok.

2012. febr. 4. 08:14
 16/17 anonim ***** válasza:

Azért mondta ezt, mivel régen az volt a szokás, hogy a rabbikat, és a törvénytanítókat így szólították, hogy 'atyám'. És valóban egy az Isten, őt illeti meg egyedül ez az elnevezés, semmilyen törvénytanító nem méltó arra, hogy atyának szólítsák őket. A szentháromság első személye ugyanis az Atya, Fiú, és Szentlélek. Jézus egyenlő az Atyával, de Ő a Fiú, és Őt nem nevezik semmiképen Atyának.

Filippi 2:6  Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő.

Istennek formájában Jézus volt, mikor otthagyta a Menny dicsőségét, és eljött a földre. Jézus tehát egyenlő az Atyával, emiatt nem értek egyet az előttem lévő válaszolóval.

2012. febr. 22. 11:52
 17/17 anonim ***** válasza:

Kiegészítésként a ((# 14/16)) válaszolónak nincs igaza. Ez egy nem Bibliára alapuló kijelentés, az Atya és Jézus egyenlő, a jehova tanúi állítják, hogy Jézus nem Isten, az Atya nagyobb nála. Megvan írva, Jézus az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.

Ő az egyetlen 'út 'a mennyeb. Aki nem ismeri el Jézust személyes megváltójának,aki meghalt a bűnei bocsánatára,

az nem üdvözülhet. Egyedül Jézus vére árán lehetséges ez.

2012. febr. 22. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!