Egyedülálló (nem váltam el) vagyok így a plébános nem enged keresztszülőnek. Hol van az leírva, hogy csak az lehet keresztszülő akinek van párja?
Nincs ilyen.
Mondd meg a plébánosnak, hogy butaságot beszél, ha nem enged, akkor fordulj a püspökséghez.
Szerintem sem akadály,ha egyedülálló vagy!
A Plébánosotok téved!!!!
Nekem van sok olyan ismerősöm,aki amikor Keresztszülő lett még nem élt házasságban és párja sem volt.
Az Egyházi Törvénykönyv 873-874. kánonjai világosan kimondják, hogy elegendő egyetlen keresztszülő is. (Ahogy az előző válaszoló is leírta- csak azt nem tette hozzá, hogy ez az Egyházi Tvkvből van)
Ezt mutasd meg a plébánosodnak. Ha van még elég idő a keresztelésig, akár írásban is, hogy írásban válaszoljon.
Ha ez után is akadékoskodna, jelentsd az esetet bátran a püspökségen!
Sziasztok!
Én úgy veszem észre, hogy manapság nagyon a papokon függ, hogy kit engednek keresztszülőnek..
A családban mindenki meg van keresztelve egyedül kisöcsém nem, mivel a keresztapja és a keresztanyja nincs megkeresztelve és a papunk azt mondta, hogy így nem lehetséges (a k.anyja az első unokatestvére még a k.apja a másod unokatestvére, és mindkettő egyedülálló).... ezt még így meg is értettük.
Ellenben a 30 km-rel arrébb lévő városban a pap azt mondta, hogy ő szívesen megkereszteli..:S
Mellesleg én úgy tudom, hogy a keresztszülőség kötelességgel jár: figyelni keresztfiad lelki fejlődését, példamutató hitéletre való buzdítása...stb Ebből kiindulva az nem diszkrimináció ha valakit azért nem engednek, mert nincs megkeresztelve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!