Ha 1 református férfi 1x már megnősült, de elvált, nősülhet újra református szertartás szerint?
Az első esküvője Katolikus szertartás szerint köttetett,- volt felesége Katolikus lévén.
Valaki hozzáértő írna,hogy Katolikus szerint házasodhat-e újra?Én Katolikus vagyok,és még nem voltam férjnél,szeretnénk templomi esküvőt is.Lehetséges-e,és hogyan?vAGY CSAK A REF.ÚTON LEHETSÉGES?
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
Nem, "annyira" nem kilátástalan a dolog, erröl már több rádióelöadást hallottam. (Radio Horeb).
Lehet, hogy már az is elég pld., ha a házasulandó férj NEM vette igazán komolyan a szertartás jelentöségét (ez itt stimmelhetne), vagy többé-kevésbé (lelki) kényszer alatt állt (itt ez is stimmelhetne), tehát csak a jövendöbelije unszolására, netán "zsarolására" tette meg...
Még a gondolatban történö áldozásról annyit, hogy ez EGYENÈRTÉKÜ-nek számít a rendes áldozással, tehát ezáltal tényleg NEM veszítesz semmit!!!!
Isten a motivációt nézi és a sziveket, az igaz hitet.
Ismeröseid, akik méltatlanúl gyakorolják az Eucharisztiát...., hát én nem szertnék a börükben lenni.
Erröl majd egyszer számadást kell tenniük.
Jobb lenne, ha inkább Te is figyelmeztetnéd öket erre (ez kerszetényi kötelességünk is), talán ök sem tudják iagzán, mit tesznek...
Kedves Kérdező!
Tudom, hogy régi a kérdésed, de leírnám, én mit tudok.
- Két katolikus házassága kat. szertartás szerint felbonthatatlan szentség.
- Két protestáns házassága protestáns szertartás szerint és/vagy polgári esküvője a katolikusok szerint felbonthatatlan szentség, a protestánsok tudtommal elfogadják a polgári válást.
- Egy katolikus és egy protestáns házassága nem kat. szertartás szerint nem számít házasságnak a katolikusoknál.
- Egy katolikus és egy protestáns házassága kat. szertartás szerint - ez a jelen esetre igaz. A katolikusok szemében ez valószínűleg szentségi házasság. A protestánsok viszont tudtommal elfogadják, ha elváltak. Tehát református templomi esküvőtök szerintem lehet. Katolikus esküvő abban az esetben, ha egyházi bíróságon érvénytelenítik a házasságot. Területileg illetékes püspöki hivatalhoz érdemes fordulni, de nyugodtan kérdezz meg egy papot, akár online.
Minden jót kívánok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!