Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Karácsony+Jézus születése, ez...

Karácsony+Jézus születése, ez így nekem nem fog menni ha még is hogy?

Figyelt kérdés

Mit csináljak,mikor Szent este rokonoméknál leszünk,hisz akkor kéne a legjobban Dicsérni az Urat és keresni az Ő társaságát....:/

Hogy csináljak magamnak ídőt?

Vagy mit tegyek???:/

2011. dec. 17. 20:36
1 2
 11/11 sog válasza:

Tudom, már nem aktuális idejét tekintve a válasz, de az igaz hogy az egyik teória szerint nem decemberben született, ezt csak 350 évvel később, egy zsinaton szavazták meg. Az oka pedig rém egyszerű. Azt csinálták, amit az új vallások mindig is a történelemben: régi vallásokból, "pogány" hitvilágból vettek át történeteket és ünnepeket, hogy gyorsabban és mélyebben megkedveltessék az új "terméket" az új hívőkkel. Nem túl felemelő, de ez van.

Persze nem voltam ott, én is csak elhiszem a logika és a gyarló emberi pénz-, és hatalomhajhászásról meglévő tapasztalataim alapján :)

2012. jan. 9. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!