Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik felekezet? És melyik...

Melyik felekezet? És melyik Biblia fordítás, tartalom? Kiben bízhatok, kinek hihetek?

Figyelt kérdés

Itt is többen mondják,hogy több flekezet a "sátán" uralma alatt van.

Akkor Kinke hehetek,honna tudjam,hogy a Római katolikusoknak és az ő Biblia magyarázatuknak van igaza és annak hihetek? Esetleg a Refomrátusokna,Evangélikusoknak,Koptoknak,stb.

Honnan tudjam,hogy nem visznek tévútra?

Találkoztam ezzel :

, Mt 16,18 - Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt.

Akkor ezek szerint a R.katolikus AZ ÚT ?

Bár vannak fenntartásaim a Vatikánnal. Soka ott a pénz meg a hatalom. Nem véletlenül volt ám az a reformáció.

Na és a Biblia ? Fordítgatták azt az elmúlt időkben. Biztos,hogy nem írták kicsit át. Nem veszett el a tartalmának egy része.

MIért van az,hogy a bizonyos irományok apokrifnek számítanak amiről persze az emberek mondják,hogy nem Isten szava míg mások iromyányokat bevesznek a Bibliába amiről szintén az emberek döntik el,hogy Isten szavai.

A kopt vallás? Ha jól tudom az ő Bibliájuk tartalmaz olyat amit a nyugatu kereszténység nem vett be a Bibliába.

(Vatikán?) Akkor az ővék teljesebb ?

2011. dec. 12. 20:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
90%

Igazából egyetlen magyar Bibliafordítás sem tökéletes, és talán nem is lehet tökéletes, hisz csak fordítás. Sok olyan dolog van amit a magyar nyelv nem ad vissza úgy ahogy az eredeti, már csak a szavak jelentése miatt is. Ha teljesen hiteles fordítást akarsz olvasd az eredetit, ehhez nem kell megtanulnod a nyelvet, olvashatod párhuzamos Bibliaolvasással, erre van a Biblia-felfedező program. Én a leghitelesebbnek és legelfogadottabbnak a Károli félét gondolom. Természetesen nem tökéletes, és nem éppen mai nyelvezetű, de Magyarországi viszonylatban, ezt mondanám a legfüggetlenebbnek minden felekezettől. Az igazi különbség egyébként nem is igazán a Bibliában van hanem az alaptanításokban, és magyarázatokban. Fontos tudni, hogy egyik felekezet sem üdvözít. Attól hogy tagja vagy egy keresztény közösségnek vagy nem, nem attól fogsz üdvözülni, vagy elkárhozni. Az más kérdés hogy a felekezetek között van igenis különbség, mégpedig úgy, ahogy iskolák között is. Mind az érettségire hivatott felkészíteni, de azért nem mindegy melyikbe jársz. A cél hogy jó legyen az érettségid, csak hogy ezt hol tudod összehozni.

Legegyszerűbb mód a felekezetek megvizsgálására, az ha megnézed a felekezet milyen gyümölcsöket terem. Azt mondja a Biblia a jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz rosszat és nem fordítva. Amelyik felekezetben látod hogy a teljes evangélium szerint mennek a dolgok és jó gyümölcsöket terem az valószínűleg jó lehet. Természetesen nincs tökéletes felekezet, hisz azok emberekből állnak, ha lenne is akkor ha odamennél (te vagy bármelyikünk) már nem lenne az:D

Ettől függetlenül egy felekezethez tartozni kell, (persze semmit sem kell) (mindent szabad de nem minden használ) de a Biblia ezt mondja. Kapásból az ígéretek nagy része az Egyháznak adatott, ami nem egy konkrét felekezet, hanem cakumpakk a Krisztus teste:)

Isten a szíveket vizsgálja. Az embernek pedig ezért vizsgálnia kell hogy milyen a szíve, vizsgálnia kell a felekezetét is, hogy nem tért-e el a bibliától.

Az ember kérheti Isten vezetését hogy megtalálja a helyes felekezetet. Továbbá még ott van a lehetőséged hogyha nagyon nem tudsz választani, végigjárod az összeset Elég sok van hogy megtaláld de nem annyira hogy sose érj a végére:)

Továbbá megvizsgálhatod ismerőseid vagy mások életét akik valamilyen felekezet tagjainak vallják magukat, hogyan halad a keresztény pályájuk.

Egyébként azt még elmondanám hogy az általad idézett igéből egyáltalán nem az következik, a R. katolikus az Út. Jézus megmondta hogy Ő az Út. Továbbá a Péter jelentése szikla, a kőszikla pedig Jézus akire felépül az Egyház. Az egyház a Krisztus teste.

Én kapásból olyan egyházakat alapból kizárnék amelyek egyedüli üdvözítő egyháznak tartják magukat, hisz a Bibliában ilyenről nincs szó. De ez személyes véleményem. Mindenkinek döntésszabadsága van. Viszont hangsúlyozott, hogy nem a felekezethez térünk meg hanem Jézushoz.

2011. dec. 14. 04:51
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Senki sem állítja, hogy egy "felekezethez" kell megtérni. Istenhez kell megtérni, méghozzá az Ő egyetemes igazságát megismerve, elfogadva és cselekedve az akaratát - csak így juthat bárki Isten királyságába. Ezt tényleg tanítja a Biblia. De ezt vajon hogyan érhetnék el az emberek egymástól független, egyéni utakon???

Ezt az igazságot ahány csoport, annyiféleképpen tanítja. Miért alakult ki ez a nagyfokú vallásos zűrzavar?

Arról már írtam, hogy az EGY IGAZ keresztény gyülekezet hajnalán, az első sz.-ban nyilvánvalóan rengeteg ember változtatott vallást úgy, mint ahogy Pál is tette. Ahhoz képest, hogy rokon szellemiségű volt a zsidó és a Krisztus-követő egyház, jelentős eltéréseket tapasztalhattak meg azok, akik áttértek.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a sokféle hamis imádatból, az EGYETLEN isteni igazságot tanító egyházba kellett megtérniük. Miért van ma mégis ebből az egyetlenből több ezer? Isten szándéka tán ez volt? A Bibliából világosan megtudhatjuk, hogy erről szó sem volt - magát a pártoskodást, szektásodást és megosztottságot mélyen elítéli a Szentírás!

Akkor talán Sátán és a rá hallgató emberek forgácsolták szét már igen korán - az első századoktól kezdve - az egységes keresztény egyházat? Nem kell találgatnunk, hiszen a Biblia világosan rávilágít erre.

A keresztény egyház tagjainak "ugyanolyan egységes szellemben és gondolatmenetben" kellett volna az egységüket megtartani.

Hogyan állíthatja bárki akkor a Biblia igaz tanúsága alapján, hogy többféle felekezet, többféle "igazsága" is jó hely lehet az Isten előtt elfogadott krisztusi élethez?

És hogyan állíthatja valaki, hogy a kizárólagosságot, a logikusan egyetlen igazságot valló felekezet eszméje alapból rossz?! Milyen Bibliai példára, írásszövegre építik az ilyen szellemben gondolkozók a hitüket? Az előttem szóló (04:51) sem hivatkozott érdekes módon egyetlen Bibliai érvre sem, ez nagyon feltűnő. Én az előző válaszomban, igen.

Jézus elítélte azokat, akik emberi okoskodásokat tanítanak az isteni helyett.

2011. dec. 14. 09:15
 13/13 anonim ***** válasza:
miért fenyegetsz azonnal? mi bajod van? tán te vagy az egyedüli igaz vallás tanuja?
2012. júl. 27. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!