Ozzy Osbourne és a Rammstein mennyire vallásos?
Hát, rammstein szám:
Weisses Fleisch
Fehér hús
Te az iskolaudvaron,
én ölni készen
és itt senki
sem sejti magányomat
vörös csíkok a fehér bőrön
fájdalmat okozok neked
és te hangosan jajgatsz
most félsz és én ettől odáig vagyok
fekete vérem bemocskolja a ruhádat
Fehér húsod annyira felizgat
hiszen én csak egy Gigolo vagyok
fehér húsod felvillanyoz
Az én fekete vérem és a te fehér húsod
sikoltozásodtól egyre kéjsóvárabb leszek
a hideg veríték ott a fehér homlokodon
bezúdul a beteg agyamba
apám ugyanolyan volt mint én
fehér húsod felvillanyoz
Most félsz és én ettől odáig vagyok
beteg lényem megváltásért ordít
fehér húsod lesz a vesztem
az én mennyemben nincs Isten
apám ugyanolyan volt mint én
fehér húsod megihlet
én egy szomorú Gigolo vagyok
fehér húsod felvillanyoz - engem
Persze kinek mi a vallásosság.
Ozzy alkoholista, drogos , az öltözködéseket meg lehet nézni.A lemezborító sokat elárul.Azért, mert néha belekever némely zenész egy kis vallást a zenébe, attól még nem lesz Isten embere.A zenék legnagyobb része nem Isteni ihletésű.Pl. A beatles- ről senki nem gondolná, de Lennon nyilatkozta, mikor még nem voltak ismertek, hogy ő biztosan tudja, hogy sikeresek lesznek, mert eladta a lelkét a Sátánnak.Nyugodj meg, akik nagyon mennek, sok embert elérnek,nem csak úgy magától lesznek sikeresek.
Én egyedül Flake meg Richard nézeteiről tudok valamennyit. Egy interjúban olvastam, ahol Flake azt nyilatkozta, hogy "nem hiszek istenben, mert az egész vallás csak az emberek manipulálására szolgál" (amivel én mellesleg tökéletesen egyet értek). Richard pedig azt mondta, ha őt megkérdezik, hogy hisz-e istenben, azt mondja nem hisz benne, sokkal inkább abban hisz, hogy ha valami jót tettél, jó történik veled, ha valamit rosszat, akkor megkapod érte a büntetésedet. De istenben nem hisz. Én erről ennyit tudok.
Az pedig, szerintem, hogy hogyan és mennyire keverik bele a vallást a zenéikbe, már más kérdés. Én is mondhatom, ha valami jó történik, hogy "köszönöm istenem", holott ateista vagyok és nem hiszek benne. Csak rááll a szám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!