Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnös marad, aki nem papnak...

Bűnös marad, aki nem papnak gyón, hanem közvetlenül Istennek?

Figyelt kérdés
Fontos a közvetítő, amikor érzem, hogy Isten nélküle is megszabadít bűneimtől, amikor azt neki mondom el négyszemközt?
2011. dec. 12. 09:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
34%

Álljunk neki józan paraszt logikával.

Összetöröm anyukám kedvenc vázáját, titkolózás helyett bánatos képpel elmondom, anyukám megbocsájt. A váza továbbra is darabokban. B-terv. Elmondom apukámnak, apukám anyukámnak, anyukám megbocsájt. A váza továbbra is darabokban.

Következtetés: Igen bűnös marad. Attól, hogy valakinek megbocsájtják a bűnét, még nem teszik semmissé.

2011. dec. 12. 11:52
 12/21 anonim ***** válasza:
87%
Isten a szívben lakik,a lélek nyelvén beszél hozzád.ne vallásos rituálékban,egyházi emberek által megszabott dolgokban keresd.legyél őszinte magadhoz,és akkor Isten is őszinte tud lenni hozzád.és akkor tudni fogod,hogy hatalmas szeretete rád is kiárad,és nem ítél el téged.Ámen.
2011. dec. 12. 11:58
 13/21 anonim ***** válasza:
53%
11:58 leírta a lényeget.
2011. dec. 12. 12:01
 14/21 anonim ***** válasza:

Annak mondd el, akit megbántottál. Különösen, ha a szeretteid, közeli barátaid között van az illető. Ő a legilletékesebb megbocsátani.

A pap hiába bocsát meg, oldoz fel, ha azzal, akit megbántottál, nem tisztázod.

Ez az ige a kölcsönösségre buzdít! Az emberek általában egymás ellen szoktak vétkezni.

Jak 5,16 - Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.

Ha ennél több választ akarsz, akkor írj konkrétumot, akár priviben.

67/F

2011. dec. 12. 13:02
 15/21 anonim ***** válasza:

Figyelemreméltó #7 - Achilles csendes megjegyzése.

*

re14: a jó lelkivezető megpróbálja a sértett felé a jóvátételt, a bánat felindítását és a jóvátételre rávezetni a vétkest, nem csak automatikusan köt-oldoz

2011. dec. 12. 13:12
 16/21 anonim ***** válasza:
35%

Dehogy marad! Jézus megszabadít téged a bűntől.

"Ha valaki megbánja bűneit, Ő hű és igaz megbocsájtja vétkeinket és megtisztít minden gonoszságtól."

Viszont amit nem szabad elfelejteni,ha valakivel összevesztél vagy haragszol rá ahhoz menj oda és békülj ki vele,mert ha haragosod van akkor Isten sem bocsájtja meg a bűnöket.

2011. dec. 12. 19:08
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat (persze jöhet még, ha valaki úgy érzi, el szeretné mondani).

Nem vagyok felekezeti értelemben vallásos, sokkal inkább kereső. Úgy látszik, lexikális ismereteim leginkább a katolikus oldalt képviselik.

Senkit nem bántottam meg (legalábbis remélem :) ), saját magammal nem voltam elégedett - és igen, magamnak vallottam be alaposan átgondolva - akkor éreztem azt a megbocsátó erőt, amire azt mondom, hogy Isten meghallgatott és megértett.

2011. dec. 13. 00:00
 18/21 anonim ***** válasza:
Egyrészt aki vétkezik, az vétkező marad akkor is, ha elengedték a vétkét. Másrészt a "Mi Atyánk" - ban az a rész, hogy "bocsásd meg a mi vétkeinket, mint ahogy ami is az ellenünk vétkezőknek" kinek van címezve? Valami papnak, lelki "atyának", vagy a egek Istenének?
2011. dec. 21. 15:43
 19/21 Mulder614 ***** válasza:

Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam"

Csakis Jézus által imádkozhatsz. Földi ember nem bocsáthatja meg a bűnödet.

2012. febr. 8. 19:11
 20/21 anonim ***** válasza:

19- mindig elfelejtődik, hogy Jézus azért alapított egy Egyházat.

János evangéliuma 20,21-23.

Ismét monda azért nékik Jézus: Békesség néktek! A miként engem küldött vala az Atya, én is akképen küldelek titeket.

És mikor ezt mondta, rájuk lehelle, és monda nékik: Vegyetek Szent Lelket:

A kiknek bűneit megbocsátjátok, megbocsáttatnak azoknak; a kikéit megtartjátok, megtartatnak.

2012. febr. 8. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!