Volt Izraelben egy tanító, aki azt hirdette magáról, hogy ő a zsidóknak megígért messiás. Akik nem fogadták el, maradtak zsidók (többek közt a zsidók vallási és politikai vezetői), és kivégeztették őt. Akik elfogadták, lettek a keresztények.
2009. máj. 14. 20:23
2/14 anonim válasza:
ajánlani tudom :Helmuth Von Glasenapp Az öt világvallás című könzvét,ha érdekel a téma .Én a minap vettem meg ay Anima könzvesboltban.
2009. máj. 15. 12:41
3/14 anonim válasza:
első: kereszténység már Jézus előtt is létezett,nem? akkor nincs megválaszolva a kérdés még mindig...szerintem politikai okai lehettek...valamely nép uralkodója találhatta ki, hogy az egyistenhit célravezetőbb
2009. máj. 15. 18:24
4/14 anonim válasza:
Kereszténység Jézus előtt??
Bocs, de szerintem keversz vmit.
2009. máj. 15. 18:35
5/14 anonim válasza:
hittekJézu eljövetele előtt egy Istenben nem? Akinek a jövendölés szerint majd eljön egyszer a fia a földre...ez Jézus előtt volt, nem? és az egész ószövetség a Jézus előtti időkben játszódik, ahol már van kereszténység...éppcsak lehet nem úgy hívták
2009. máj. 15. 18:47
6/14 anonim válasza:
Nem!
Jézus előtt zsidóság volt, akik várták a messiást, ugyanúgy, ahogy a mai zsidóság!
Azért mert ez is egyistenhívő meg az is egyistenhívő, még nem ugyanaz!
2009. máj. 15. 19:04
7/14 anonim válasza:
nem ugyanabban az Istenben hisznek? pedig én azt hittem... de akkor miért van ugyanazon Bibliában a két hit leírva?
2009. máj. 15. 19:11
8/14 anonim válasza:
De ugyanabban az Istenben hisznek, de ez nem ilyen egyszerű. Ettől még nem ugyanaz a 2 hit. (A református is keresztény meg a katolikus is, mégse ugyanaz a 2 felekezet).
A keresztények szerint a messiás már eljött, a zsidók szerint még nem.
A keresztények szerint a Messiás maga is azonos az Istennel (3 személy, egy lényeg). A zsidók nem tudom, kinek képzelik a várt messiásukat.
2009. máj. 15. 19:18
9/14 anonim válasza:
Hogy kicsit pontosítsak, a "kereszténynek" nevezett felfogás szerint Jézus "egyenlő" az Istennel. De a Biblia szerint ez olyan, mint ahogy a tanítványok is "egyek" Jézussal, a görög 'hen' szócska szerint.
Nyilván nem a 'háromság' részei a tanítványok, ugye? Pedig Őket is "egynek" nevezi a Szentírás Jézussal! A Biblia egyéb fajta egységről nem beszél Jézus és az Atyja között sem!
A zsidók háromságtagadása mindenesetre nem írásellenes!
2009. máj. 16. 09:23
10/14 anonim válasza:
Hogy a kérdésre is válaszoljak, amikor Jézus nyomán kialakult az első századi kereszténység, világos alapelveik voltak, melyeket igyekeztek be is tartani, ezért jól megkülönböztethetőek voltak más vallásoktól. Persze jó célpontok is lettek ezzel együtt, de hát Jézus nem azt ígérte, hogy szeretni fogja a tanítványait a világ, hanem pont fordítva. Üldözöttek voltak, de később érdekes módon mégis az 'utódok' lettek az üldözők, milyen fura fordulat! De kérdés, hogy ezek az 'utódok' valóban az örökösök-e?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!