Mit szimbolizál ebben a szövegben a kard? Szimbolizál egyáltalán valamit?
Szia!
Amikor készültek a gecsemáné kertbe Jézus felkészítette őket arra, hogy csalódni fognak, ekkor mondta: "De most, akinek erszénye van elővegye, hasonlóképen a táskát; és akinek nincs, adja el felső ruháját, és vegyen szablyát.
Mert mondom néktek, hogy még ennek az írásnak be kell teljesülni rajtam, hogy: És a gonoszok közé számláltatott. Mert amik reám vonatkoznak is, elvégeztetnek."
Erre válaszul hangzott el az általad idézett mondat. Én úgy gondolom, hogy Jézus itt nem arra biztatta a tanítványokat, hogy kardot fogjanak érte, hiszen Pétert is megfeddi, amikor előhúzza a kardját és levágja a szolga fülét az elfogatáskor. Jézus minden bizonnyal a "Léleknek kardját" értette, "amely az Isten beszéde" (Ézsaiás 49:2, Efézus 6:7, Zsid. 4:12, Jelenések 1:16, 2:12,16, 19:15,21).
Üdv. Péter
Szerintem is az Isten Igéje a kétélű kard:
Zsid 4,12 - Az Isten szava ugyanis eleven, átható és minden kétélű kardnál élesebb, behatol a lélek és szellem, az íz és a velő gyökeréig, megítéli a szív gondolatait és érzéseit.
Édesanyám egyszer álmodta egyszer hogy egy kétélű karddal hadakozik. Azt mondta olyan volt mintha a kard magától mozgott volna. Ő nem értette hogy ez mit jelent, de elmondtam neki hogy a kard Isten Igéje.
Ez egy elég nyakatekert okoskodás. Ha elolvasod a történetet a Bibliában
("Majd ezt mondta nekik: "Most azonban, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyát is; és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját, és vegyen.
Mert mondom nektek, hogy be kell teljesednie rajtam annak, ami meg van írva: És a bűnösök közé sorolták. Mert ami felőlem elrendeltetett, az most beteljesedik."
Erre így szóltak: "Uram, íme, van itt két kard." Ő pedig azt felelte: "Elég!" )
akkor kiderül hogy Jézus beszél a haláláról majd a tanítványok közlik, hogy van két kardjuk, amivel megvédhetik mire Jézus leállítja őket, azt mondja elég. Kicsit később Péterre is rászól mikor már a Gecsemánéban kardal lecsapja egy szolga fülét.
Minek ezt ennyire túlkombinálni. Ez csak egy történet nem látok benne semmiféle szimbolikus értelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!