Egy ateista el tudná játszani, hogy muszlim?
Arra gondoltam, hogy az iszlám annyira külsődleges, hogy akár színészi játékkal elő lehetne adni az igaz muszlimot. Ennek kétféle oka lehet:
1, valaki látni szeretné Mekkát vagy más kizárólag muszlimok számára látogatható szent helyet tehát kíváncsiságból/fogadásból
2, a nyugati világban az iszlám lesz az uralkodó nézet tehát önvédelemből
Sziasztok!
A kérdező azt írta, hogy azért csinálna ilyen hatalmas baromságot, mert van egy muszlim lány, akibe szerelmes, és nem tudná elvenni, mivel nem engedik, mert ő,mármint a pasi nem muszlim.
Ne haragudjatok, de szerintem ha valaki ilyet csinál, teljesen mindegy, hogy az illető férfi-e, vagy nő, az az ember nem teljesen komplex agyilag.
Akkor most egész életeden át szerepet fogsz játszani, vagy mi? Egyszer úgyis kiderül, hogy csak színészkedsz.
Én voltam a 8-as válaszoló is.
Üdv: Napirai
A címben nem-muszlimot kellett volna írnom.
Az ötletet a wikiről vettem, amikor a görög történelemről olvastam. Ugye ott többszáz évig muszlim török uralom volt, s sokan generációkon keresztül eljátszották hogy muzulmánok, míg otthon keresztények maradtak. Aztán elmentek a törökök és újra szabadon vállalhatták kereszténységüket.
Nem, nincs muszlim lány az életemben, de megtetszett már néhány, s ilyenkor elgondolkoztam, hogy mit tennék meg értük.
Sokan felveszik az iszlámot a házasságért (pl Omar Sharif), de azt gondoljátok egyik nap pl ateisták aztán a másik nap reggelén felpattan a szemük, hogy: Allah létezik! ?
Szerintem maradnak ateisták, csak érthetően nem dicsekszenek vele.
És ha azt mondja hogy annak született?
Nálatok úgyis csak max pár hét a házasság előtti ismerkedés. Azalatt egy szélhámos mindenkivel azt hitet el amit akar.
Csak olyan férfihoz mehetsz hozzá, aki muszlimnak született? Akkor miért van az, hogyha egy férfi felveszi az iszlám vallást, egyből hozzávágnak egy feleséget?
A muszlim lány vagyok..
Ez úgy van, hogy vannak családok, ahol elfogadják az olyan férfiakat, akik felvették az iszlám vallást, de olyanok is, ahol nem. Az enyém az utóbbiba tartozik. Nem tudod megjátszani, mertez nem úgy működik, hogy megismerkedünk és akkor 'Aaa. te is az vagy, tök jó, akkor lehet belőle valami', hanem az én édesapám választ nekem párt. Ő pedig ismeri az illető családját, szóval ilyen esetben a szélhámosság kizárva. De hidd el, egy nem muszlim nem akar beházasodni egy muszlim családba, megbánné az illető utólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!