Miért olyan ellenségesek a Jehova tanúi más vallásokkal szemben?
Ne haragudj nincs erőm ezt végig olvasni most ,de 1 részt kiemelnék. "Jehova tanú szervezetében élni olyan mint egy csodálatos mesevilág, ahol nem hazudnak, nem lopnak, nem csalnak és nem válnak el."
Pontosan. Ez egy mesevilág. Nem a valóság. Mindenki kedves mindenkivel, nincs magázódás(Ami mellesleg kikészít, szerintem egy idősebbnek jár annyi tisztelete, hogy magázom). Csak mi van otthon? Ugyanez mint a mi esetünkben vita vita hátán. Folyamatos ellentétek.
Majd elolvasod később. Én a mesevilágot úgy értettem, hogy olyan béke és boldogságban volt ott részem, amit itt ebben a világban nem tudok megkapni. Itt idegeskedik az ember, nem tudja, hogy ki mikor vágja át. Ehhez képest ott a szervezetben olyan csodálatos béke és nyugodtság honol, nincs aggodalmaskodás, mindenki kedves és szeretteli mintha egy valóravált mesevilágban élnél. Ha valakinek azt mondanám (egy idegen Tanúnak), elmennél a lakásomba kedden mert nem leszek otthon és a kutyát le kellene vinni? Adhatnék neki kulcsot és elmenne és nem történne semmi, nem lopna és nem verne át. Ilyen ebben a világban (mármint a nem Jehova Tanúi emberek között) nincs.
Igy értettem, hogy itt az élet a világban egy szenvedés, de ott már szinte Paradicsom. Szinte elképzelhetetlen egy olyannak, akinek gőze sincs mi van a tanúknál. El tudja bárki is képzelni??? Azt mondaná, hogy ilyen nincs.
Talán most így tisztább.
Otthon nálunk béke volt. Nem tökéletesek az emberek, de törekszenek arra, hogy mindent Isten szava szerint tegyenek. Vannak problémák és vannak kiközösítettek is emiatt. Lehet hgoy van egy-két család ahol probléma van, de ezeket igyekszenek megoldani.
Ez az a szervezet, ahol a legjobban megpróbálják betartani Isten szavát a Bibliát.... szerintem (nem akarom másra húzni a véleményem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!