Jézus pártus vagy zsidó? A zsidók Krisztus gyilkosai? Ki mi mellett foglal állást?
"de a Szent Szellemnek nincsen genetikája"
Persze hogy nincs, és Ádám genetikáját ki adta? És Mária +n kromoszómakészletét ki adta, mert ugye átlagos esetben nem hiába szükségeltetik egy hímivarsejt is a folyamathoz. Szent Hímivarsejt? Morbid... szerintem... :S
Korának nemesi rétege. A kettő nem ugyanaz."
Mér' a főpapok júdeában szerinted hinduk voltak? Az ő követelésükre lett elvileg megöletve. Tudod, Pilátus ezért mondta, hogy ő mossa kezeit...
"Mér' a főpapok júdeában szerinted hinduk voltak? Az ő követelésükre lett elvileg megöletve. "
A nevedhez illő lenne gondolkodni.Nem azt mondtam, hogy akik megölették, nem voltak zsidók, de mivel nem a zsidó nép egységesen ölette meg, így ugyanígy értelmetlen azt mondani, hogy a zsidók ölték meg, mint azt mondani, hogy Dózsa Györgyöt a magyarok ölték meg.
Ozzy, miért fáj neked annyira Jézus zsidósága? De tényleg,miért? Miért töltesz időt azzal, hogy alapvető bibliai igazságokat megcáfolj vagy alááss mert nem szereted őket? (Gondolom, személyes tapasztalat egy szál sem, de ebbe most ne menjünk bele)
Ha nem tetszik a kereszténység zsidó gyökere, veszélyes úton jársz. Mert a fa nem kevélykedhet a gyökér ellenében. Olvasd el a rómaiakhoz írt levelet, és elmélkedj rajta egy kicsit.
"Ha nem akarod megérteni,valóban nincs. Nos, Jézus egylényegű Istennel, de megüresítette magát és szolgai formát vett fel és emberré lett. Igen, a Szent Szellemtől fogant, de a Szent Szellemnek nincsen genetikája, azt Mária adta hozzá. Mária is Dávid házából származott. És Jézus ebben a testben támadt fel és ment a mennybe."
Ez így van.
Jn 8,58 Jézus így felelt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok."
Tehát Jézus már Ábrahám előtt volt ezért nem lehet sem zsidó sem pártus hanem Isten Fia.
Mk 9,7 De felhő támadt, amely beárnyékolta őket, és hang hallatszott a felhőből: "Ez az én szeretett Fiam, reá hallgassatok!"
Jézus nem azért jött a földre hogy a zsidók vagy a rómaiak megtudják ölni, hanem a bűnösökért tehát minden ember bűneiért halt meg.
"Ozzy, miért fáj neked annyira...." hozzászóló!
Te miért mindig az én antiszemitizmusomon lovagolsz, ahelyett, hogy elolvasnád, amit írtam? Saját magamtól idézek: "Jézus zsidósága arra vonatkozik, hogy mivel mindkét "szülője" zsidó vallású volt, ezért őt is zsidó vallásúnak nevelték. Körülmetélték, tanították neki a zsidó vallás előírásait. Ezeket bizonyos azonban megreformálta, de valójában nem megreformálásról, hanem betöltésről van szó, tehát a vallásilag eltévelyedett zsidókat próbálta visszavezetni a helyes útra. Egyébként ő maga is a Tórát magyarázza, és tanításaiban is visszahivatkozik rá többször. "
Azért "fáj" egyébként, mert a vitapartnerem azt bizonygatja, hogy Jézusnak két apja volt, és ezt nehéz megemésztenem. Vagy azt kell feltételeznem, hogy az Isten a Mennyben zsidó, vagy azt, hogy a zsidó nép az én Istenem, illetve hogy Jézus a zsidó (származású) Isten fia, vagy pedig két zsidó teljesen átlagos fia, aki így nem Isten fia, csak egy vallásalapító, egy gondolkozó, tanító, ember.
Na most logikusan gondolkozva egy olyan személynek, akinek nincs materiális teste, annak DNS-e és így genetikája sincs. Tehát származásilag nem lehet sem zsidó, sem párthus. Aztán ő teremti a zsidókat, de nem csak a zsidókat, hanem minden embert. Ha Jézus az ő fia, illetve bizonyos értelemben ő maga, akkor létezett már akkor is, amikor ember nem, vagyis a kezdetek kezdetétől. Elvileg, legalábbis az én vallásom szerint ő testesült meg. És persze jóval Dávid előtt már létezett.
Ennek részletei szerint Mária szűzen, tehát nem Dávidtól fogant meg. Hogy érintsem az eredeti kérdést is, az álpogányok szerint Mária volt párthus, és innen jön többek között Jézus párthus származása is (amit egyenrangú istenkáromlásnak tartok, mint bármilyen más nemzetiségűnek beállítani). Ezzel kapcsolatban viszont be kell látnunk, hogy sem a zsidó, sem a párthus nők nem fogannak meg maguktól, tehát
- vagy kamu az egész, és Józseftől, vagy ne adj isten valaki más embertől született Jézus urunk. Ebben az esetben csak egy ember a sok közül.
- vagy nem embertől született, de akkor nem is a származásán kell csámcsognunk, mert tökéletesen lényegtelen és értelmezhetetlen.
A zsidó vallás alapjait ugyanúgy az egy Isten nyilatkoztatta ki, mint a keresztény vallás alapjait. Ezért született Jézus a zsidók közé (Dávid, illetve József házába). Ezért gyakorolta a zsidó vallást. És ezért tudta, hogy mi az, ami megtartandó belőle, és mi az, amit csak a farizeusok magyaráztak bele. Úgy emlékszem, már gyerek korában is vitatkozott a bölcsekkel. Tehát nyilván igaz, hogy a "megváltás a zsidóktól ered", és ez azt jelenti, hogy ők birtokolták a kinyilatkoztatást a legtisztább formában. Jézus idejére viszont már ez is elhajlott, másképpen neki nem kellett volna tisztáznia a dolgokat, nem kellett volna tanítványokat maga köré gyűjtenie. Az apostolok már zsidók voltak mind egy szálig. Meg József, és Mária, és végig az egész Ószövetség addig a pontig, ahonnét visszafelé még nem is léteznek zsidók. Nem értem tehát, miért vitatnám én a kereszténység zsidó gyökerét?
Apropó, ha már szóba került, hogy kinek mi fáj, a zsidó rabbi szerint a Talmudban Jézus az istentelen Nimród fatyja. Ennyit arról, hogy kinek derogáló Jézus zsidósága...
A nevedhez illő lenne gondolkodni.Nem azt mondtam, hogy akik megölették, nem voltak zsidók, de mivel nem a zsidó nép egységesen ölette meg, így ugyanígy értelmetlen azt mondani, hogy a zsidók ölték meg, mint azt mondani, hogy Dózsa Györgyöt a magyarok ölték meg."
Igen, egyetértek nem a zsidó nép egységesen. DE most figyelj: a főpapok zsidók voltak? IGEN. Az ő követelésükre ölették meg? IGEN. Akkor zsidók ölették meg? IGEN, mert a főpapok zsidók voltak. Ilyen szempontból Dózsát is magyarok ölették meg, hisz a nemesek magyarok voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!