Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A párommal nehezen jutunk...

A párommal nehezen jutunk közös nevezőre a felekezet terén. Van valakinek tippje/tapasztalata?

Figyelt kérdés
Először is mindenkit kérnék, hogyha nem gyakorolja a vallását, akkor ne írja le, hogy na ezért hülyeség stb, mert nekem ez fontos. Szóval jegyesek vagyunk, tervezzük az esküvőt, azt még meg tudnánk oldani "vegyesen", de az viszont nagy kérdés, hogy házasság után milyen felekezetbe járjunk. Ő református volt világ életében, én katolikus vagyok. Mivel távkapcsolatban éltünk eddig, nem volt gond, hogy ki milyen közösségbe jár, természetesen nem jelentett gondot egyikünknek sem. Ide fog költözni, ahol én lakom, de ragaszkodik a református közösséghez, és valamilyen szinten egyet is értek vele, én is szimpatizálok velük, inkább az egyszerűség híve vagyok, viszont nem szeretném itt hagyni a barátaimat, hogy "bocs, ezentúl református leszek", mert már több, mint 10 éve ide járok. Külön közösségbe meg pláne nem akarunk járni. Kicsit úgy érzem, hogy ez nem olyan dolog, amit az ember csak úgy váltogat... Ti mit tennétek a helyünkben?
2011. nov. 22. 22:11
1 2 3
 21/23 Andizsuzsi ***** válasza:
Én vegyes házasságban születtem, apám református, anyám katolikus. Nálunk ez sosem volt probléma, mindkettő a saját vallását gyakorolja, anyám katolikus misére jár, apám református istentiszteletre. Én katolikus vagyok (ha fiúnak születek, református lennék, ez volt a megállapodás közöttük), de apai nagyanyám nyaranta vitt magával az istentiszteletekre. Sosem vitatkoztak otthon vallási kérdésekről, egyszerűen elfogadták a másik nézeteit. Azért az egy kicsit fura volt, amikor én a református istentiszteleten keresztet vetettem:)
2011. nov. 24. 11:17
 22/23 anonim ***** válasza:

Jártam Jeruzsálemben, ott a Szentsír Bazilikában több mint hatvan keresztény irányzatnak van oltára és szinte kis temploma. Hatalmas pince és barlangrendszer van alatta.

Ti ketten nem fértek meg? :)

Mi a célotok a vallással?

2011. nov. 24. 16:55
 23/23 anonim ***** válasza:

Ajnálom ezt a könyvet:

[link]

2011. nov. 25. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!