Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A párommal nehezen jutunk...

A párommal nehezen jutunk közös nevezőre a felekezet terén. Van valakinek tippje/tapasztalata?

Figyelt kérdés
Először is mindenkit kérnék, hogyha nem gyakorolja a vallását, akkor ne írja le, hogy na ezért hülyeség stb, mert nekem ez fontos. Szóval jegyesek vagyunk, tervezzük az esküvőt, azt még meg tudnánk oldani "vegyesen", de az viszont nagy kérdés, hogy házasság után milyen felekezetbe járjunk. Ő református volt világ életében, én katolikus vagyok. Mivel távkapcsolatban éltünk eddig, nem volt gond, hogy ki milyen közösségbe jár, természetesen nem jelentett gondot egyikünknek sem. Ide fog költözni, ahol én lakom, de ragaszkodik a református közösséghez, és valamilyen szinten egyet is értek vele, én is szimpatizálok velük, inkább az egyszerűség híve vagyok, viszont nem szeretném itt hagyni a barátaimat, hogy "bocs, ezentúl református leszek", mert már több, mint 10 éve ide járok. Külön közösségbe meg pláne nem akarunk járni. Kicsit úgy érzem, hogy ez nem olyan dolog, amit az ember csak úgy váltogat... Ti mit tennétek a helyünkben?
2011. nov. 22. 22:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Elsősorban imádkozz, böjtölj, vállalj áldozatokat a párodért és a családodért, mutass jó példát (szeretettel és türelemmel), így bizonyítsd be hogy a katolikus a jobb vallás. Ne legyél semmiképpen se erőszakos.
2011. nov. 23. 11:17
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy bármelyik jobb lenne, mert szerintem ez nagyban függ pl. a paptól/lelkésztől, mert voltam olyan istentiszteleten, hogy azt mondtam, hogy fú, ez nekem szólt, és ezzel együtt voltam olyan misén is, hogy úgy éreztem, hogy össze-vissza beszél a pap, és nem érintett meg semmi, jobban megérte volna, ha imádkozom egyet. Több éve együtt vagyunk, van, hogy közösen imádkozunk, Bibliát olvasunk, és egyáltalán nem zavar senkit, hogy honnan jött, hogy tanulta, mert annyira egyet értünk a lényegben. A baj, az tényleg csak a közösség, és ne mondja senki, hogy nem néz ki hülyén, ha vasárnap délelőtt kétfelé megy a pár templomba, főleg, ha egy kisebb településről van szó. Meg lehet oldani persze, de kérdés, hogy nekem megéri-e azért itt hagyni mindent.
2011. nov. 23. 14:43
 13/23 anonim ***** válasza:

"voltam olyan misén is, hogy úgy éreztem, hogy össze-vissza beszél a pap, és nem érintett meg semmi, jobban megérte volna, ha imádkozom egyet."

De hát katolikusként elsősorban nem azért mész misére hogy a papot hallgasd, hanem hogy részt vegyél az Eukarisztia megünneplésén és a szentáldozásban ami sokkal fontosabb mint bármiféle prédikáció. Ez többet ér mint bármilyen ima.

2011. nov. 23. 15:17
 14/23 A kérdező kommentje:
Igen, azért is megy oda az ember, de ha az fontosabb lenne mindennél, akkor nem prédikálna a pap, hanem mindenki kivonulna áldozni, és hazamenne. Nekem fontos, hogy végighallgassam az evangéliumot, és hozzá a prédikációt.
2011. nov. 23. 15:30
 15/23 anonim ***** válasza:

Pedig lélekben egyesülni Jézussal vagyis Istennel fontosabb bármilyen prédikációnál. A régi rítusú misékben ez még szembetűnőbb volt mert ott sokkal hangsúlyosabb volt a mise áldozat jellege.

Ha a katolikus pap egy rendkívül rossz képességekkel rendelkező személy lenne én akkor is a katolikus misére mennék mert a felszentelt pap minden hibájával együtt felszentelt pap marad és emiatt neki van meg a hatalma ahhoz hogy Jézus a kenyeret és a bort átváltoztassa.

2011. nov. 23. 15:41
 16/23 A kérdező kommentje:
De én most nem arról beszélek, én is tudom, hogy milyen érzés. Azt is megértem, hogy Neked nincs szükséged az evangéliumra, meg a prédikációra, de nekem van, hisz azon keresztül szól hozzám Isten, egyfajta útmutatást kapok. Fogadd el, hogy nem mindenki egyforma, valaki Rózsafűzérrel tud imádkozni, valaki böjtölni szeret, van aki énekel, szóval erről kár is vitatkozni, hiszen én tudom, hogy nekem ez fontos, és elfogadom, hogy Neked pedig nem fontos.
2011. nov. 23. 15:51
 17/23 anonim ***** válasza:
Jól van befejezem, végülis a kérdésedtől is egy kicsit eltértem, ezért elnézést kérek. De nem beléd akartam kötni hanem csak arra akartam felhívni a figyelmet hogy mi az ami a református istentiszteletből hiányzik. Egyébként persze hogy nekem is fontos az evangélium és a prédikáció, nem is mondtam olyat hogy nem fontos.
2011. nov. 23. 16:16
 18/23 anonim ***** válasza:
Valakinek engedni kell,mert ha komolyan benne vagytok,akkor nem fog műxeni a dolog.Ismerősék emiatt váltak el.
2011. nov. 23. 23:29
 19/23 anonim ***** válasza:
Nos. Egyáltalán mit tudsz mindkét vallásrol? Szerinted melyik az igaz vallás? Mert szerintem eggyik sem tartsa be a szent irásban megirtakat. Mert ha jol tudom ott ojanokat ir amit a ti mindkét vallásotok megszeg. Elöbb olvassátok el a bibliát és imátkozzatok, aztán majd isten elvezet a helyes vallásba mindkettötöket.
2011. nov. 24. 00:34
 20/23 A kérdező kommentje:
Én már előre leszögeztem, hogy nem hiszem, hogy egyetlen vallás lenne az üdvözítő, és nincs igaza, ha ezt állítja bármelyik is. De nem ez volt a kérdés.
2011. nov. 24. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!