Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenben való hited mennyire...

Istenben való hited mennyire mély? Na és mennyire hiszel abban, ha imádkozol, azt meghallja Isten, és segít rajtad?

Figyelt kérdés

A föld lakosainak kb. 28 %-a keresztény. A többi muzulmán hinduizmus buddhista és még ki tudja mi.

Azon elgondolkodtál már? hogy azokon akik éheznek nyomorban élniük miért nem segít rajtuk az Isten?

Ott van Brazília szerte (Rio) ahol nagyon mélyen vallásosak, ott vannak a legnagyobb nyomornegyedek

2011. nov. 22. 07:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"Istenben való hited mennyire mély?"

Nem hiszek. Bár azt sem hiszem, hogy nincs. Szkeptikus vagyok.

"Na és mennyire hiszel abban, ha imádkozol, azt meghallja Isten, és segít rajtad?"

A vallások sem állítják, hogy Istent érdekli az ima.

"azokon akik éheznek nyomorban élniük miért nem segít rajtuk az Isten?"

Mert Isten nem a szociális minisztérium, hanem a világmindenség teremtője.

2011. nov. 25. 11:15
 12/20 A kérdező kommentje:
akkor meg minek imádkoznak hozzá? Elég , ha hálát adnak reggel, hogy ismét felébredtek, tudnak levegőt venni, esetleg szépen süt a nap, vagy vidám nap elé néznek. Úgy fohászkodnak, mintha a nagyapónak könyörögnének, hogy vigye el feje felől a fekete felhőt. De jó lenne elgondolkodni azon, hogy azt a felhőt nem ő kereste magának?
2011. nov. 25. 18:43
 13/20 anonim ***** válasza:

"akkor meg minek imádkoznak hozzá?"

Ennek változatosak az indokai.

"Elég , ha hálát adnak reggel, hogy ismét felébredtek, tudnak levegőt venni, esetleg szépen süt a nap, vagy vidám nap elé néznek."

Ez is egy lehetséges indok.

2011. nov. 26. 08:25
 14/20 A kérdező kommentje:
Indiában a legnyomorultabbak tértek át a keresztény hitre (Teréz anya jóvoltából) Azóta is hiába imádkoznak, nem lett jobb a sorsuk :-(
2011. nov. 26. 10:01
 15/20 anonim ***** válasza:

ma 10:01

Már mondtam, hogy a kereszténység szerint Isten a világmindenség teremtője, nem pedig pénzautomata.

2011. nov. 26. 11:12
 16/20 A kérdező kommentje:
ezért írtam azt, hogy csak köszönet és nem kérés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. nov. 26. 11:58
 17/20 anonim ***** válasza:
én hiszek benne, de sajnos engem sosem hallgat meg
2012. jan. 28. 00:01
 18/20 A kérdező kommentje:
Az Isten nem pénztáros, nem gyógyító nem segít semmiben, legfeljebb ha hiszel, akkor a problémákat könnyebben elfogadod. Ha bemennél egy kórházban és látnád a fiatal haldoklókat, akik előtt még ott az élet, pedig imádkoznak hozzá, még is meghalnak. Az is elgondolkodtatott, hogy földrengés alkalmából a templom éppen úgy leomlik, mint más ház
2012. jan. 31. 20:50
 19/20 anonim ***** válasza:

A kérő imádságban nem Istent „vesszük rá”, hogy jó legyen hozzánk és másokhoz, hanem az ő örök jóságának nyitunk ajtót a magunk és mások számára. Az Úr Jézus maga mondja: „Kérjetek és adatik nektek.” Illetve: „Bármit kértek az én nevemben, megadatik nektek.”

De meg kell tanulni kérni. A „bármi” nem azt jelenti, hogy ami csak az eszünkbe jut. Akárhogyan kérjük, Isten semmi olyant nem ad, nem is tudna adni, ami az örök boldogságunkat akadályozza, ami az üdvösségünkre káros lenne. Nem két ember áll egymással szemben, hanem a teremtmény kér a Teremtőtől, aki előre látja a sorsát, a halál és a feltámadás utáni életét. Az ember azonban semmit nem lát előre. Ebben az összefüggésben kell szemlélni a csodás imameghallgatásokat is. Egy embertől hiába kérjük, nem tud csodát tenni. Istentől csodát is szabad kérni – de mindig azzal az előre elfogadással, hogy „legyen meg a Te akaratod”. Soha ne felejtsük, hogy Isten nem tud rosszat tenni. Amit kérünk, néha nem adja meg – de ad másvalamit, sokszor többet helyette. Ez Isten előrelátó jósága.

Ezért nem pusztán emberi bizalomnak, hanem a Teremtőbe vetett bizalomnak kell áthatnia a kérést! Ha Isten nem is hallgatott meg – látszólag -, akkor is le kell borulnunk és meg kell köszönnünk, mert valójában meghallgatott, csak még nem tudjuk, hogyan. Bizonyosnak kell lennünk egy másfajta adományban: abban, hogy mégiscsak meghallgatott, de nem úgy, ahogyan mi elgondoltuk. Akkor hiteles a kérő ember magatartása, ha a „nem-meghallgatást” is el tudja fogadni, mint Isten szeretetteljes ajándékát.

Amikor a karonülő gyerek kapkod az éles kés után, és hisztizik, hogy adjuk oda neki, akkor magadhoz öleljük, de nem kapja meg, amit kér. Nem kell „belebolondulni” abba, ha a dolgok másként alakulnak, ha például szétszakad egy jegyesség. „Istenem, úgy látszik, mást akartál.” Fáj, nem értjük, de megköszönjük, mert tudjuk, hogy nincsen olyan kérés, amit az Isten ne hallgatna meg. Kérjük, hogy gyógyuljon meg a beteg. Ha nem gyógyul meg, akkor talán a kérésünk segített neki, hogy üdvözüljön. Meghal majd, de ott lesz a szentek között, vagy talán kap egy sugallatot, és a halála előtt bűnbánatot tart.

forrás: [link]

2012. febr. 2. 00:56
 20/20 anonim ***** válasza:
Szia, én keresztény vagyok, mély a hitem. Nagyon szeretek imádkozni. Ez számomra egy bensőséges, intim idő Istennel. Nemcsak kérek tőle, hanem csak úgy beszélgetek vele. Aztán van olyan is, amikor imádkozom valamiért vagy közbenjárok. Nagyon sokszor válaszolt már Isten az imáimra sokszor pont azt kaptam, amit kértem, volt hogy sokkal csodálatosabban adta meg, volt hogy mást adott, mint amit elképzeltem és van amire még nem jött válasz.Az imádságnál nem mindig az a lényeg, hogy kapsz-e valamit, hanem maga az, hogy Istennel vagy kapcsolatban és sokszor imádság közben nem a körülmények változnak, hanem az én hozzáállásom.És sokszor nem is arra van szükségünk, amit kérünk vagy amire a környezetünk úgy gondolja, hogy szükségünk van. Csak annyit tudok, hogy Isten még soha nem csapott be és mindig számíthattam rá és Ő így tesz mindenkivel, aki benne bízik éljen egy nyomortanyán vagy egy luxusvillában.
2014. jan. 29. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!