Buddhizmus vagy kereszténység?
te melyik útat választanád és miért
normális indokokat és válaszokat kérek
köszönöm :-)
"aki az igazságot keresi,annak nem lehet szempont, hogy az közel áll-e a személyiségéhez, vagy, hogy mennyire kényelmesen bele tudja illeszteni az életébe."
Ha megnézed a vallásokat, és a hozzád legközelebb állót választod, annak tényleg nincs értelme.
Nekem van egy kialakult szemléletem a világról, persze mivel nem vagyok nagy koponya, ezért hiányos is. Én a buddhizmusban láttam ugyanezt az elképzelést, sőt rengeteg dologra választ kaptam belőle, továbbviszik azt, ameddig én is eljutottam gondolatban. Szóval én ezért.
Szia. Mindkét vallást tisztelem, és nem tudnék semmit felhozni a Buddhizmus ellen, de egyetlen dolgot a kereszténység mellett igen: Jézus Krisztust. Én őt szeretem, őt követem, és őmiatta van értelme az egész vallásnak.
Freya
Mintha lehetne választani! A buddhistáknak mijük van? Mindössze egy állítólagos "vezetőjük" van aki nagyon unatkozik, és ne tud mit csinálni. Nincs semmi alapja a vallásnak, hiszen az ő istenük megjelent bármikor is? Nem! Soha, nem jelent meg! Az összes vallás közül csakis a kereszténységben jött el hozzánk Jézus.
Csakis egy vallás, van a világon, a kereszténység, és ezen - akár hiszitek, akár nem - nem lehet változtatni. Majd úgyis meglátja mindenki és sajnos akkor már késő lesz. Változtassatok míg lehet!
Azt gondolom pontosabb választ azt tud adni a kérdésre, akinek lehetősége volt életében bejárni egy olyan utat, amelynek egyes életállapotaiban, szegmenseiben találkozott ezen tanok gyakorlati vonatkozásaival s volt lehetősége arra, hogy belülről vegye részleteiben is szemügyre illetve élje meg azokat.
A következő autentikus élettörténet magában hordozza a feltett kérdésre a választ, egy olyan emberről szól, aki lázadó ateista korszakát, korábbi kutatói ambícióit hagyta maga mögött a keleti tanokért, kivándorolva nyugatról keletre, majd az ezoterika világával került közelebbi kapcsolatba, később megismerkedve Jézussal és a kereszténységgel. A tanúbizonyság pontosabb összehasonlítást ad a vallások lényegére vonatkozóan, egy művelt, intelligens és kellő bölcsességgel megáldott halandó tolmácsolásában. A következő videó azt gondolom, mindenki számára válaszokat és tanulságokat hordozhat, jómagam számára megerősítést az élet igazi értékeit illetően:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!