Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Éltek-e óriások az özönvíz...

Éltek-e óriások az özönvíz előtt és után? Lehetőség szerint a forrást is jelöljétek meg. Köszönöm.

Figyelt kérdés
2011. nov. 17. 12:47
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

UFO - azonosítatlan repülő tárgy.

Az U2-es is az volt amíg az oroszok lenem lőtek egyet. S meg is találták a roncsait. Szóval igen találtak már UFO-t.

Ennek az esetnek a következménye az lett hogy igen csak nagy botrány kerekedett az ügyből.

Északi mitológiából szemezgetett. Aha de hogyan születtek azok a mitológiák ,valami alapja csak volt.

00:06-kor írt válasz igen csak elgondolkodtató s való igaz viszonyítás kérdése a dolog. Ott a pont!

A Sumér ékírás a legősibb írás ,maradt fenn írásos emlék a Suméroktól ami az óriásokat írja le?

2011. nov. 18. 09:44
 12/24 anonim ***** válasza:
51%
Ott van még Góliát is.
2011. nov. 18. 10:16
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Akkor pontosítom az UFO-t, földönkívüli űrhajó.

Miért kell bármi alap egy mitológiának?

Régen az égitesteket ruházták fel isteni tulajdonságokkal. Minden kontinensen voltak nap és holdistenek, akiket a kultúrájukból származó, és a mozgásukban megfigyelt eseményekhez illeszkedő történekkel egészítettek ki.

Például, ha a főisten a nap, akkor az ellenlábasa, az alvilág, pokol, sötétség istene a hold, a villámlás félelmetes, biztos isten haragja. Ha jön egy lovasnép, róluk sokszori újramesélés után elterjedhet a monda, hogy testük egybeforrt lovukéval, kentaurok lesznek. Néha vannak degenerácikók, mint a törpenövés, megvan a törpék, gnómok, manók.

[link]

[link]

De ugyan így előfordul magas növés különböző rendellenességek miatt.

[link]

Meg van a táptalaja az óriásoknak, és a többi nagy termetű szörnyszülöttnek.

De léteznek más genetikai betegségek, amelyek további mesebeli szörnyetegeket szülhetnek:

[link]

[link]

És beépülhetnek a mitológiákba.

2011. nov. 18. 10:57
 14/24 anonim ***** válasza:
51%

"De ugyan így előfordul magas növés különböző rendellenességek miatt."

Igen de ez már nézőpont kérdése mert pont ezek a gének magyarázhatóak azzal is hogy az egykoron élt óriásoktól származik és öröklődött tovább a mai emberekbe is.

2011. nov. 18. 11:32
 15/24 anonim ***** válasza:
50%

"Igen de ez már nézőpont kérdése mert pont ezek a gének magyarázhatóak azzal is hogy az egykoron élt óriásoktól származik és öröklődött tovább a mai emberekbe is."

Az óriások nem haltak ki az özönvízben?

Az agyalapi mirigy jóindulatú daganatos megbetegedését örökölni lehet?

Bocsáss meg, de én egy abszurd (óriások és nefilimek) és egy hihető (betegségek) lehetőség közül, én hajlamosabb vagyok a hihető mellé állni.

2011. nov. 18. 12:27
 16/24 A kérdező kommentje:

"Miért kell bármi alap egy mitológiának?"

Talán azért kell alap mert az oké hogy a Napot meg más égitesteket istenként tiszteltek. Viszont van csomó olyan leírás is amely arról szól hogy az emberek beszélgettek velük hallották a hangjukat s olyan is van hogy harcoltak ellenük.

2011. nov. 20. 10:48
 17/24 anonim ***** válasza:
50%

Néhány mitológiai alapnak írtam alapot.

Egyébként attól hogy mesélnek dolgokról, még nem jelenti azt, hogy valóságalapjuk is van. Ha én most azt kezdem el neked mesélni, hogy múlt héten megvertem a szomszéd Józsit, ugyan ilyen történet lenne, és valószínűleg elhinnéd, pedig nincs Józsi a szomszédban, én meg nem verekedtem senkivel.

Egyébként sok kultúrában a sámánok, papok, tudatmódosító szerek hatása alatt beszéltek a szellemekkel, istenekkel. De ehhez nem feltétlen kell külső beavatkozás:

[link]

Onnantól kezdve pedig már képesek az emberek bármit elhinni, főleg ha nem áll rendelkezésre egyéb magyarázat.

2011. nov. 20. 12:54
 18/24 A kérdező kommentje:

Neked mindenre van magyarázatod?

"Az újabb eredmények fényében érthetővé válik, miért univerzális humán jelenség a vallás, nyitott kérdés azonban, milyen evolúciós előnnyel járt a hit kialakulása, és a hittel kapcsolatos struktúrák aktiválódása milyen élménnyel jár ateistáknál."

Ez tök jó mert a hívők azok úgyis a teremtésben hisznek a többiek meg talán az evolúcióban.

Ha esetleg találkoznál Józsival akkor se bántsad ha a szomszédodban költözne.

Oké de manapság azért nem mindenki használ tudatmódosítótt. Mégis sokan elhisznek dolgokat de nem azért mert látomásuk van vagy ilyesmi.

Csak úgy mellékesen megjegyezném hogy eltértél a kérdésem témájától. Van olyan amiben "hiszel" de nem tudod megmagyarázni?

2011. nov. 20. 13:09
 19/24 anonim ***** válasza:
79%

Nincs mindenre magyarázatom, csak tudom, hol találom :D

"Mégis sokan elhisznek dolgokat de nem azért mert látomásuk van vagy ilyesmi."

A fundamentalisták (főleg) szoktak személyes megtapasztalásokra hivatkozni, aminek Szendi könyve (Isten az agyban) két fejezeten keresztül tárgyal közvetlenül. A többi szerintem kulturális/környezeti hatás.

A témától valóban eltértem egy kicsit, de csak hogy példákat hozzak, hogy nem kell feltétlenül közvetlen találkozás istenszerű szerzetekkel, hogy istenek jelenjenek meg egy mitológiában.

"Van olyan amiben "hiszel" de nem tudod megmagyarázni?"

Na ezen elgondolkodtam. Ha volt is ilyen előbb utóbb belebotlottam egy cikkbe, ami megmagyarázta nekem. Persze ez nézőpont kérdése. Akár milyen magyarázatot és akár milyen érvelést adok elő, valamit, amit én elhiszek (és nem amiben hiszek), egyeseknek mindig megalapozatlan hit marad, ami kevésbé valószínű, mint az ő álláspontjuk.

Persze ez fordítva is így van. Mindenesetre próbálom magam távol tartani az alaptalan kijelentésektől.

2011. nov. 20. 13:51
 20/24 anonim ***** válasza:
53%

gyakorivalasz2-nek igaza van.

Azt meg ne felejtsük el, hogy az emberi kreativitás képes alkotni. A karikaturista sem pontos mását rajzolja le a világnak. Nem kellett létezniük az óriásoknak ahhoz, hogy a magasabb embereket óriásoknak hívják.

Tolkien meg egy rendkívül olvasott és művelt ember volt, az emberek az évezredek alapján kitalált minden jót. De pl az Urukhaiokat ő találta ki, mégsem léteztek.

Egy kérdés: Ha Harry Potter nem létezik, ki írta a Harry Pottert?

2012. ápr. 10. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!