Melyik angyal/arkangyal állt Józsué előtt kivont karddal?
"13 Amikor Józsué Jerikónál volt, föltekintett, és látta, hogy egy férfi áll előtte, kivont karddal a kezében. Odament hozzá Józsué, és megkérdezte tőle: Közénk tartozol, vagy ellenségeinkhez?
14 Az pedig így felelt: Nem, hanem az ÚR seregének a vezére vagyok. Most jöttem. Ekkor Józsué arccal a földre borult előtte, és ezt mondta neki: Mit akar mondani szolgájának az én Uram?
15Az ÚR seregének a vezére ezt felelte Józsuénak: Oldd le sarudat a lábadról, mert szent az a hely, ahol állsz. Józsué pedig úgy tett."
Tisztelt Kérdező!
Jézus Krisztus volt az, mint az Atya küldötte, mint az Angyalseregek fejedelme. Ezt onnan is tudhatjuk hogy Jézus megjelent például Ábrahámnak is, illetve Józsué leborolt előtte, ez a Személy pedig elfogadta az imádatot.
Normális esetben Angyal nem fogadja el az hogy leboruljanak előtte (Lásd: Jel 22,8-9) Ez a Személy tehát csakis egy Isteni személy lehetett, és mivel az Atyát nem látta még senki, ezért csak Jézus lehetett az.
Na, éljen, már értem legalább hétköznapira lefordítva, hogy Jehova tanúi miért gondolják, hogy Mihály arkangyal egyenlő Jézussal.
Egyébként a kérdezett angyal Mihály. Megtestesülése előtt Jézus különben sem jelent meg látható formában sehol.
Szia!
Én azt gondolom ahhoz, hogy korrekt választ lehessen adni a kérdésre az összes olyan eseményt érdemes megvizsgálni a Szentírásban, ahol ember angyallal találkozott. Van olyan találkozás, ahol egyértelmű a reakciókból, hogy közönséges angyalról van szó, aki lehetett gyakorlatilag bármelyik angyal.
Az arkangyal kifejezés jelentése angyalfejedelem, az angyalok vezetője. A Szentírás szerint ebből egy van. Az arkangyal szavára fognak feltámadni az üdvözülendők, más helyen azt olvassuk, hogy Jézus Krisztus lesz
akinek a szavára feltámadnak, ebből logikusan következik, hogy arkangyal csak egy van, ez pedig Jézus Krisztus. A Mihály név is beszédes: azt jelenti: ki olyan mint Isten.
Amit előttem már leírta, és szeretném megerősíteni: az angyalok soha nem fogadták el senki imádatát, és azt, hogy leboruljanak előttük.
Józsuénak valóban Krisztus jelet meg. Ajánlom Vigh Ágnes igehirdetését, melyet 2011 április 2-án tartott éppen erről a gödöllői Bibliaházban, letölthető és meghallgatható a gösöllői Bibliaház honlapján a hanganyagok menüpontban.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!