Miért mondják, hogy Pilátus ítélte el Krisztust?
Hiszen maga Krisztus mondta Heródesről:
"..nagyobb bűne van azért annak, a ki a te kezedbe adott engem."
Pilátus megrémült Krisztustól:
"Mikor pedig ezt a beszédet hallotta Pilátus, még inkább megrémül vala"
"Pilátus pedig látván, hogy semmi sem használ, hanem még nagyobb háborúság támad, vizet vévén, megmosá kezeit a sokaság előtt, mondván: Ártatlan vagyok ez igaz embernek vérétől; ti lássátok!
És felelvén az egész nép, monda: Az ő vére mi rajtunk és a mi magzatainkon."
Köszönöm a válaszokat!
Számomra azért furcs ez a dolog, mert ha végig megy az ember egy kálvárián, akkor az első stációra ez van írva: Pilátus elítéli Krisztust. Holott ez nem igaz, hiszen Pilátus azt mondta, hogy :"Én nem találok benne semmi bűnt".
" Pilátus pedig a főpapokat, főembereket és a népet egybegyűjtvén,
Monda nékik: Ide hoztátok nékem ez embert, mint a ki a népet félrevezeti: és ímé én ti előttetek kivallatván, semmi olyan bűnt nem találtam ez emberben, a mivel őt vádoljátok:
De még Héródes sem; mert titeket ő hozzá igazítálak; és ímé semmi halálra való dolgot nem cselekedett ő.
Megfenyítvén azért őt, elbocsátom.
Kell vala pedig elbocsátania nékik ünnepenként egy foglyot.
De felkiálta az egész sokaság, mondván: Vidd el ezt, és bocsásd el nékünk Barabbást!
Ki a városban lett valami lázadásért és gyilkosságért vettetett a tömlöczbe.
Pilátus azért ismét felszólala, el akarván bocsátani Jézust;
De azok ellene kiáltának, mondván: Feszítsd meg! Feszítsd meg őt!
Ő pedig harmadszor is monda nékik: Mert mi gonoszt tett ez? Semmi halálra való bűnt nem találtam ő benne; megfenyítvén azért őt, elbocsátom!"
Témához kapcsolódik, ezért válasz helyett én is kérdeznék. Előre is bocs érte.Ismeritek az "Archko Kötetek"-et?
Mi a véleményetek erről?:
Tetszik, vagy nem, de ő mondta ki az utolsó szót az ügyben, neki volt meg rá a hatalma, ő is ítélte el, és az ő katonái végezték ki.
Lehet, hogy megpróbálkozott a mentésével, de ettől még ő ítélte el.
A bírósági tárgyaláson sem a vád mondja ki az ítéletet, hanem a bíró. Legyen bármennyire is pártatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!