A buddhisták szerint hogyan keletkezett az élet, a világ?
Mab, egyrészt nyugodtan ócsárolj, ítéljél, én szeretem, és mosolygok, bár a te vallásod képviselőjeként nem kellene ezt tenned, de lehet, hogy csak még sok-sok újjászületés szükséges ahhoz neked, hogy átlásd ezt...:))) Persze csak vicceltem...(mert nincs reinkarnáció:)))
A kérdésem, hogy a buddhizmus (jaj, de buta vagyok, a három buddha irányzatnak) milyen elmélete van a világ keletkezéséről.
Halvány fogalmam sincs, hogy mi vagy kik az a szutta, Dharma, Páli Kánon, átman-tana, Tipitaka és még sorolhatnám, de nincs kedvem. Hidd el, az itt lévő (keresztény) emberek 99%-ának fogalma sincs ezeknek a szavaknak a jelentéséről. De ne is erőlködj, mert engem nem is érdekel. Engem a kérdésemre érdekelne a válasz.
Olyan válasz, hogy például: Nem foglalkozunk vele, több Isten teremtette, egy Isten teremtette, Önmaga teremtette önmagát, ősrobbanás teremtette, és még hosszan lehetne sorolni, biztos, de engem nem érdekel a buddhizmus komplex tanulmánya, hanem egy kérdésre egy válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!