Van itt más is, aki zsidó származású?
Jó régen voltam itt, egy ideig néztem a válaszokat, igyekeztem megfogalmazni, hogy mi van benne. 14 éves vagyok, lány. Zsidó családban nevelkedem, nem vitát szítani jöttem ide, csak néha nagyon rosszul esnek emberek szavai. Ma is le "zsidóztak", és a barátnőm anyukája (ők nem vallásosak) azzal viccelődött, hogy engem nem kínál meg a süteményből, mert nemcsak hogy nem eszem meg, elég gazdagok vagyunk, csináljunk magunk, Ő nehezen osztja a pénzét be. Rosszul esett. Nem vagyunk gazdagok, Wekerlén lakunk. De ez mindegy is, mert nem az értékeim, az egyéni értékeim alapján ítélnek meg, ha kiderül a származásom. Igenis rosszul esik és az a legrosszabb, hogy nem tudok mit csinálni ellene. Azt mondják Apámék, ne idegeskedjek rajta és beszélnek nekem sokan mások. Én szeretem az életemet itthon, de ha közösségbe kell mennem minden szavamat meg kell fogalmaznom, nehogy kiderüljön ki vagyok, mert máshogy néznek rám utána.
Most lehet, hogy elköltözünk Prágába, Apám kapott ott egy állást, mennénk utána (Ő odavalósi). Nem tudom, mindegy. Köszönöm a kedves válaszokat. Azt hiszem majd idővel másképp gondolom. :) Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!