Zsidó származású magyarok mennyire tartják a zsidó szokásokat?
Lehetőleg zsidó származásúak írjanak.
Kíváncsi lennék,mert pl a megkeresztelt "elvileg" keresztények nagy részét tulajdonképpen nem érdekli a vallás,nem az szerint éli életét.Max évente egyszer elmennek karácsonykor az éjféli mesére,meg templomba de esküsznek,de kb ennyi sokaknál.
A zsidó származású magyaroknak is több csoportja van vallási szempontból: vannak ateisták, ortodoxok, neológok, messiáshívők = Jesua Ha Mashiach-ban, azaz Jézusban hívők...
Az ortodoxok ragaszkodnak leginkább a szokásokhoz, úgymint a napi kötelező imák, kóser étkezés, stb.
Ha bővebben érdekel a téma, sok közösségnek van saját honlapja, rá tudsz keresni.
Szerintem fogalomzavarban szenved szegény.
Vagy eddig ő még csak a (mai) magyar zsidókról és a Magyarországot (régebben )elhagyó zsidókról hallott, és nem tud mit kezdeni a két szó helycseréjével... :)
Kedves Kérdező!
Szerintem külön kell választani a zsidó származású (népcsoport) embereket a zsidó vallású emberektől. Én számos zsidó születésű embert ismerek, akik nem vallásosak. Viszont ismerek betérőt is, akit a zsidó származásúak lenéznek csak mert nem zsidónak született, pedig különb ember náluk.
A kérdésed második részét illetően ismét külön kell választani a gyerekkorban (értelmetlenül) megkeresztelt embereket, és azokat akik később megtértek és maguk elhatározásából keresztelkedtek meg. Az elsők, akikről Te is írtál. A második csoport általában valóban Jézus követői, megtartják parancsolatait, még ha bizonyos nézetekben nem értenek egyet.
manju
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!