Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden esetben helyes ha...

Minden esetben helyes ha megbocsajtok?

Figyelt kérdés

A a volt baratom megcsalt, en tiszta szivbol szerettem. Bar megszakitottam vele minden kapcsolatot, most megis ugy erzem meg kell bocsajtanom.

az hogy rajottem, az lenyegeben Istennek koszonheto, lehet ez egy jel volt tole, hogy vege legyen, de ha en megis szeretem, az bun?

most Isten vagy az Ordog mellett vagyok?

ebben az esetben ki az ordog?

aki arra csabit hogy bocsassak meg?

vagy ez Isten?

vagy az ordog a volt baratomat csabitotta el akkor, es most Isten szerretne ha megbocsajtanak neki?mert ez a szeretet?

Istent akarom szolgalni, kire hallgassak? melyik Isten szava? hogy el kell hagynom a baratom mert ordogi? vagy pedig az hogy meg kell bocsajtanom, mert az isteni dolog, es a baratomat elcsabitotta az ordog?

tudom hulyen fogalmaztam meg, en hiszek Istenben, mar elfogadom hogy megalaztak, de most mitevo tegyek?

ha lehet akkor vallasos emberek irjanak, es nem akarok kommenteket hogy ujra megteszi, stb.

2011. nov. 9. 15:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szervusz!

Keress fel privatban, megprobalok segiteni.

2011. nov. 9. 20:12
 12/15 anonim ***** válasza:

Amit jó, ha észben tartasz:

A naiv ember megbocsát és felejt, az ostoba nem bocsát meg és nem felejt, az okos megbocsát és nem felejt. Az, hogy megbocsátasz neki, nem azt jelenti, hogy újra járnod kell vele. A szerelem-okozta rózsaszín köd öl, butít s nyomorba dönt, ezért gondolkozz, mielőtt újra beengeded őt az életedbe. Nem olvastam végig minden kommentet, de, ha ő vette fel veled újra a kapcsolatot (semmitől nem írnál ennyire zaklatott stílusban), akkor legyél óvatos a saját érdekedben.

2011. nov. 9. 21:08
 13/15 anonim ***** válasza:

"És ha egy napon hétszer vétkezik ellened, és egy napon hétszer te hozzád tér, mondván: Megbántam; megbocsáss néki." - Lukács 17:4

"Ha ti megbocsájtotok embertársaitoknak Isten is megbocsájt néktek,de ha nem bocsájtotok meg akkor Isten sem bocsájt meg nektek."

2011. nov. 9. 21:59
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia

Kívánom hogy találj magadnak olyan társat aki hisz ezekbe a jó dolgokba amikbe Te és boldogok lesztek.

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.

2011. nov. 10. 18:08
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Először is, amelyik hajadon férfival hál, az vagy a férje, vagy az asszony és a férfi is paráználkodik. Tehát Isten törvénye szerint egy ilyen kapcsolat, ha nem házasság (amikortól egy test lettetek, vagyis ágyba bújtatok), akkor eleve törvényszegés, azaz bűn. Innentől kezdve, most jó kérdés, hogy mi legyen a megbocsátással, amikor egy, a gyilkossággal egy súlycsoportban lévő parancsolaton léptetek át. A férfi, gondolom csak ugyanazt a parázna életmódot, amit veled kezdett, -vagy folytatott-, folytatja tovább. Ezen nem kell csodálkozni. Ez megy a világban is. Talán mindkettőtöknek meg kéne térni, Isten királysága közel jött, és Krisztus Jézusban van lehetőség az Isten akaratát, törvényét betölteni, megcselekedni, csak ehhez újonnan kell születni, bemerítkezni a Jézus Krisztus nevében, és új életet élni az Isten törvénye és akarata szerint.

Szóval szép dolog elgondolkodni, filózni, hogy Isten szerint hogy van ez a megbocsátás, meg ilyesmi, de ugye fontosabb volna megismerni az Istent, és az ő törvényét, és hogy miben is áll az a megmenekülés Krisztus Jézusban, és az utána lévő új élet, Isten akarata (parancsolatai) szerint.

(Ja igen, és én pap vagyok, mint Isten gyülekezetében mindenki, királyi papság, szent nemzet)

2011. nov. 10. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!