Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki ismeri a wicca vallást?...

Ki ismeri a wicca vallást? Mit tud róla? Esetleg valaki, aki gyakorolja ezt a vallást?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok, tisztában vagyok mindennel, érdekel a vallás, de jól jönne pár tanács is, pl: mit ne csináljak rituáléknál stb.

Még nem fogtam bele semmibe, felszerelésem sincs, de érdekelnek a tapasztalatok, esetleg valami könyvet nem tudnátok ajánlani, ami nagy részletességgel számol be erről?

Már olvastam egy könyvet, Eileen Holland Boszorkány praktikák c. könyvét, tömören leírja a dolgokat, de úgy érzem kevés, ha csak ezt tanulom meg.

14/L

2011. nov. 3. 10:02
1 2 3 4
 21/31 Banya92 válasza:
53%
Hát csak gratulálni tudok hogy te még a nickem és a válaszom között is találsz összefüggést... ami nincs :) Egyébként meg ne vonj le idióta következtetéseket olyan valamiről amiről azt se tudod hogy eszik-e vagy isszák... szánalmas :)
2011. nov. 8. 13:16
 22/31 anonim ***** válasza:

Én csak rámutattam hogy a nicked egy kissé gyanússá tesz.

A wikipédián is rossz a cikk szerinted?

Kerestem egy másik lexikont is:

[link]

"witch" is an appropriate and respectful term for a member

Vagyis: a boszorkány egy megfelelő és tiszteletteljes megnevezése egy tagnak.

Te mire alapozol amikor azt állítod hogy a wicca nem boszorkányság?

2011. nov. 8. 13:35
 23/31 Banya92 válasza:
38%
Igen, igazad van, a wiccát lehet nevezni boszorkányságnak is, csak az a baj, hogy sok olyan ember aki nincs tisztában a wiccával, ezt a szót hogy boszorkányság egyből a démonokkal meg a nagy bibircsókos, göcsörtös ujjú, békanyálat üstben főző gonosz nőkkel azonosítja...Pedig a wiccában szó sincs ilyenekről. A wiccák zöld"boszorkányok".
2011. nov. 9. 21:26
 24/31 anonim ***** válasza:
36%
Démonokkal azért azonosítják mert valóban a démonok segítségét használják a wicca követői, csak nem tudnak erről, mert a démonok hazug csalók és tisztában vannak vele hogy sokkal könnyebb dolguk van ha nem annak mutatják magukat mint amik valójában. Te foglalkozol ilyesmivel egyébként?
2011. nov. 10. 08:48
 25/31 anonim ***** válasza:
66%

Vidiripi

2Korinthus 11:14 Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. 15 Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá; a kiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen.

2012. jan. 28. 23:47
 26/31 anonim ***** válasza:
49%
Nekem is megvolt az a könyv. Megtérésem után elégettem.
2012. márc. 25. 21:53
 27/31 anonim ***** válasza:
48%
Bírom, amikor olyanok írnak, akiknek halvány fogalmuk sincs semmiről. A wiccák (és én sem) nem hisznek ördögben, Sátánban, démonokban. Ez keresztény dolog, számunkra ilyesmi ne létezik. És a nagyon okos keresztények ne irkáljanak már olyanokat, hogy a wicca vallás öl meg sátánista, mert nem. A beszűköltség öl.
2012. dec. 9. 17:22
 28/31 anonim ***** válasza:
36%

Inkább a tudatlanság ölhet, mint a feltételezett beszűkültség...

A wiccákról pedig elegendő információ áll rendelkezésünkre, úgyhogy van némi fogalmunk. :)

2012. dec. 10. 00:55
 29/31 anonim ***** válasza:
Berta Wooster, te nem vagy wicca, így nem tudhatod.
2012. dec. 10. 12:35
 30/31 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nem vagyok wicca; tudom én is. :D

De nekem elég annyi infó, amit az előző válaszaimban leírtam, ill. amik a belinkelt oldalakon olvashatók. :)

2012. dec. 12. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!