Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki ismeri a wicca vallást?...

Ki ismeri a wicca vallást? Mit tud róla? Esetleg valaki, aki gyakorolja ezt a vallást?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok, tisztában vagyok mindennel, érdekel a vallás, de jól jönne pár tanács is, pl: mit ne csináljak rituáléknál stb.

Még nem fogtam bele semmibe, felszerelésem sincs, de érdekelnek a tapasztalatok, esetleg valami könyvet nem tudnátok ajánlani, ami nagy részletességgel számol be erről?

Már olvastam egy könyvet, Eileen Holland Boszorkány praktikák c. könyvét, tömören leírja a dolgokat, de úgy érzem kevés, ha csak ezt tanulom meg.

14/L

2011. nov. 3. 10:02
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
36%

Ha tudsz angolul akkor ajánlanék egy tanúságtételt, nagyon jól kifejti egy megtért wicca hogy mi hogyan működik valójában:

[link]

Ha nem tudsz angolul akkor csak annyit ajánlanék hogy amikor már nagyon benne leszel és rájössz hogy az egész egy csapda, akkor majd jusson eszedbe hogy ha Jézust hívod segítségül akkor megmenekülhetsz.

2011. nov. 4. 08:25
 12/31 anonim ***** válasza:
28%
Vagy, ha belekezdesz, és nem tetszik, egyszerűen abbahagyod. Nem kell ide Jézus, elég vagy te és a tiszta, logikus gondolkodásod.
2011. nov. 4. 10:52
 13/31 anonim ***** válasza:
64%

@.Yume.:

Nem mindig elég, sajnos. Ezek gonosz erők, amik erősebbek lehetnek az embernél.

Sok beszámoló létezik, melyet olyan emberek mondtak el, akiknek volt ilyen irányú tapasztalatuk. Egybehangzóan állítják, hogy a gonosz szellemi lények hogyan jelennek / nyilvánulnak meg; továbbá azt is, hogy a kezdeti csábító ígéretek után erős leuralás, félelem és hasonló negatív dolgok jellemezték az ilyen jellegű kapcsolatokat.

[Nem néztem még meg az előtted levő válaszíró linkjét, de van egy ezresem rá, hogy kb. ugyanerről beszél. :) ]

Ajánlom figyelmetekbe Roger J. Morneau Játék a tűzzel c. könyvét.

Vagy Han Pál történetét, amit itt is el lehet olvasni:

[link]

És nem hagyhatom ki C. S. Lewis Csűrcsavar levelei c. könyvét sem, ami amellett, hogy betekintést ad a démoni erők működésébe, még vicces is. Pontosan elmondja, hogy az ördög miért rejtőzködik... És azt is, hogy az emberek megtévesztésében az egyik lehetőség az, amikor valaki már elég "felvilágosult" ahhoz, hogy ne higgyen Istenben, de az okkult dolgokat szálka nélkül lenyeli...

Itt olvashatjátok:

[link]

További szép napot! :)

2011. nov. 4. 14:17
 14/31 anonim ***** válasza:
26%
Túl nagy vagyok már ahhoz, hogy higgyek a gonosz erőkről szóló mesében. Vagy az ördögben, vagy istenben vagy bármi másban. Csak mi létezünk, emberek, és magunk alakítjuk a sorsunk.
2011. nov. 4. 14:47
 15/31 anonim ***** válasza:
64%

@.Yume.:

15 évesen túl nagy vagy a mesékhez, oké.

De felelőtlen kijelentéseket nem kellene tenned. Az igazság megismeréséhez nem vagy sem túl nagy, sem túl kicsi. El kellene kezdeni.

Szerintem ha készen leszel a tegnapi irodalom háziddal, amihez segítséget kértél a Biblia teremtéstörténetének tárgyában, akkor ne hagyd abba, olvasd tovább a Könyvet.

Továbbá nézd meg azt a fenti videót, ill. olvasd el a linkeket, amiket bemásoltam. Aztán gondolkodj el egy picit.

Elmondok még valamit:

Én nem voltam még 13 éves sem, amikor olyan okosnak hittem magam, hogy úgy döntöttem, nem kérek sem vallásból, sem Istenből. Aztán 24 is elmúltam, mire rájöttem, hogy mekkorát tévedtem, és visszafordultam Istenhez. Azóta sem bántam meg, nem úgy, mint a megelőző időszakot. Sok-sok problémától és nehézségtől kímélhettem volna meg magam...

Ismétlem: Olvass, tájékozódj, művelődj, gondolkodj, és utána dönts okosan, megfontoltan.

Nemrég másoltam be egy zenelinket egy másik kérdéshez, megmutatom neked is, mert nagyon igaz, amiről szól:

Continental Singers - A kezdet

http://www.youtube.com/watch?v=gz7oLC4fdeg&feature=related

És még egy dal, mert a korodbeli lányok általában szeretik a rapet :)

Lecrae – Dont't Waste Your Life

http://www.youtube.com/watch?v=7RWEllqh5J0&feature=relmfu

u.a. tipográfiával

http://www.youtube.com/watch?v=-flMFqhMVo4&feature=related

Üdv. :)

2011. nov. 4. 15:34
 16/31 anonim ***** válasza:

8:25-ös válaszoló vagyok, és csak annyit tudok hozzáfűzni hogy az általam eddig olvasott tanúságtételek és az ismerőseim körében tapasztalt események a Berta által írtakat erősítik meg.

Láttam már olyat amikor valaki démoni kötelékekből szabadul, ez nem mese. És nem lehet csak úgy kiszállni, ha már valaki benne van. Ezért is nevezik az ilyesmit megkötözöttségnek. Aki meg van kötözve annak is külső segítségre van szüksége.

2011. nov. 4. 15:51
 17/31 anonim ***** válasza:
74%

Ennyire nem kell betojni a Wicca dologtól.

Rengeteg könyvem van, mert érdekelnek ezek a dolgok (leköt, mint egy jó regény) és semmi véres, durva, helyrehozhatatlan nincs benne.

Kellemes olvasni, természet, ember barátok, pozitív kicsengése van az egésznek, nincs benne semmi ijesztő. Ha beválik, ha nem, attól még a pozitív gondolkodás jó dolog. Semmivel sem rosszabb a többi vallásnál.

2011. nov. 5. 12:22
 18/31 anonim ***** válasza:
37%

Persze hogy pozitív kicsengése van neki. A patás mindig úgy tálalja a dolgot hogy nagyon kellemesnek tűnjön. De nem ezt kellene nézni hanem azt hogy akik ezzel foglalkoznak azok közül hányan kerülnek aztán a pszichiátriára.

Itt van még egy tanúságtétel, igaz nem wicca, de az alapja ugyanaz:

[link]

2011. nov. 5. 13:29
 19/31 Banya92 válasza:
72%
A wicca szót nem értettem sose, hogy miért kell összekötni a boszorkánysággal...sok a tudatlan ember aki próbál okosságokat mondani :S A wicca vallás eleve nem ismeri el a gonosz és a démonok létezését. :)A wicca egy vallás, ami a természetet és a kétpólusú világképet tiszteli. Nem tudom miért kell ebbe belemagyarázni mindenféle hülyeséget. Tisztázzuk, hogy a wicca nem sátánista vagy keresztényellenes. A wicca követői nem hisznek az ördögben. A sátán keresztény téma. Nem tértítővallás. Nem fekete-fehér. Míg a legtöbb vallásban a kettősségek egymást kizáró ellentétekként szerepelnek (Isten-sátán), addig a wicca egymást kiegészítő párokként tekint rájuk. Nem tart igényt kizárólagosságra. Nem törekszik mások feletti hatalomra. Nem csak a mágiáról szól, mint ahogy azt egyes emberek hiszik.
2011. nov. 7. 16:27
 20/31 anonim ***** válasza:
31%

"A wicca szót nem értettem sose, hogy miért kell összekötni a boszorkánysággal..."

Mondod ezt Banya92 nickkel. A wikipédia szerint a wicca "pogány boszorkányság" (nem szeretnék megsérteni senkit csak szó szerint idéztem).

Szerintem az nem lényeges hogy a wicca vallás miket tanít mert mi azt állítottuk itt hogy minden amit tanítanak az megtévesztés, melynek lényege az hogy Istentől eltávolítson. Gondolom a démonokat nem démonoknak nevezik hanem valami másnak (hold istennőnek vagy nem tudom minek).

A lényeg az hogy van olyan aki már volt wicca és rájött hogy ez egy csapda (leírta a tanúságtételét is amit el lehet olvasni), akkor miért akarna még valaki belemászni ebbe a csapdába?

2011. nov. 8. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!