Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Feleségemtől kikapott a...

Feleségemtől kikapott a lányom maszturbálás miatt. Hogyan beszéljük meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A feleségem (46) tegnap este rajtakapta a legkisebb lányunkat (17) maszturbálás közben és elég csúnyán leteremtette. Dühösen közölte vele, ha még egyszer észreveszi, meg fogja büntetni érte. Ma délelőtt elmesélte nekem a lány könnyes szemmel, mi történt vele, ugyanis én dolgoztam este. Elmondtam neki, hogy nincs abban semmi rossz, amit csinált. A fiataloknál teljesen normális, hogy ismerkednek a testükkel. Megkértem rá, legközelebb figyeljen oda jobban az anyjára és inkább olyankor csinálja, ha egyedül van, vagy mi már lefeküdtünk. Okos lány ő, nem tartok attól, hogy az eset túl mély nyomot hagyott volna benne.

Feleségem eléggé vallásos és szerinte a maszturbálás bűn. Továbbá szórakozni sem engedi a lányt a barátaival. Rettentően félti, nagyon rossz véleménnyel van mindenkiről, aki a „mai” esti szórakozóhelyekre jár, pedig mi is voltunk fiatalok, diszkóba is jó párszor elvittem annak idején. A fiataloknak kell a társas élet, hiszen így alakulnak ki a kapcsolatok. Úgy érzem már éppen itt az ideje elbeszélgetnem ezekről a dolgokról vele, mert a maradi gondolkodása miatt egyre jobban elfordul tőle a lánya. Szerintetek mit kéne neki mondanom, amitől talán észreveszi magát? Ír erről valamit a biblia, amit esetleg meg tudok mutatni a páromnak?

Köszönöm.

János 51

2011. okt. 29. 13:55
1 2
 11/16 yuda ***** válasza:

A feleségeddel neked kell megbeszélned a dolgokat, abba nem akarnák beleszólni, de mondok egy okosat, illetve mindenki döntse el az e valóban:

- tegyük fel valaki hívő (lányod nyílván nem az és te sem kérdező), de tegyük fel valaki az.

Ha hívő, akkor azt jelenti jó esetben, hogy van az örökkévaló, szent Istennel személyes, napi kapcsolata.

Tegyük fel tehát, hogy maszturbál az illető.

Ha maszturbálás után megmarad az Istennel való kapcsolata tisztának, szentnek, akkor nem bűn,- de!

Ha Istentől elválasztja ez a tette, akkor bűn és kizárólag csak bűnbánat, bűnvallás után tudja csak korrigálni Isten kegyelméből.

Úgy vélem, akinek fogalma sincs az Istennel való járásról, vele való személyes közösségről, nem kompetens megitélni mi a bűn és mi nem az, illetve kiragadott igékkel vagdalkozni.

Aki istennel jár, pontosan tudja a választ, mégha nem is írtam ide, aki pedig eleve hitetlen, annak nem mindegy?!

2011. okt. 30. 19:04
 12/16 Tyler913 ***** válasza:

ma 19:04

Hat testverem,nem bantasibol,de:

Hogy van batorsagod masok hite felol itelni,plane latatlanul?

Masreszt hivokent sem hisszuk mind ugyanazt,ugyanugy.Ha pedig elvarod,hogy mindenki mas ugy gondolkodon,mint Te,akkor baratom hibbant fanatikus vagy.

Ja,es meg valami: ha valaki hitben el,es elfogadja Isten kegyelmet,annak mindenkepp megmarad a Vele valo kapcsolata szentnek es tisztanak,akarmi tortenjek is.

Viszont,hogy ki mitol erez lelkiismeret-furdalast,az abszolut neveles kerdese,pont errol beszelunk.Lehet valakit ugy is szocializalni,hogy majdhogynem a levegoveteltol is buntudata legyen,de ugy is,hogy a lopast-eroszakoskodast se tartsa bunnek (vannak is erre peldak korulottunk...)

2011. okt. 30. 22:10
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én még semmilyen katolikustól nem hallottam, hogy ez bűn lenne. A paráznaság bűn (vagyis az, hogy dugsz összevissza fűvel-fával, csak mert épp rád jött a kefélhetnék), ez benne van a Tízparancsolatban. De hogy a maszturbálás bűn lenne, ilyet még nem hallottam. Nekem a görög katolikus papom épp hogy azt mondta, hogy hasznos, mert így megismerkedsz a testeddel, ebből tudod meg, hogy neked mi hogyan jó, és ha ezeket megosztod a pároddal, nem lesz olyan, hogy csak az esküvő után derül ki, hogy nem jó együtt a szex (mert ugye esküvő előtt nincs szex).
2011. okt. 31. 10:20
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Tegnap elbeszélgettem a feleségemmel a lányunkkal kapcsolatban és sikerült jobb belátásra bírnom. Azzal érveltem, hogy ha szükségét érzi inkább így vezesse le, mint holmi félidegenekkel. Ezzel még úgy ahogy egyetértett, de még mindig ellenzi, hogy társaságba járjon.

Egyébként előbb utóbb úgyis kikerül a hatókörünkből a lány, ugyanis egyetemre szeretne járni. Úgy érzem, csak annyit tehetek, hogy felhívom a figyelmét a gyakori hibákra, amit fiatalon el lehet követni, sajnos a saját tapasztalataimat is beleértve.

2011. nov. 1. 13:09
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves János!

Először is minden tiszteletem az Öné, hogy ilyen megértő a kislányával és nem felejtette el, hogy valaha Ön is volt kamasz.

Egyszer beszélgettem egy református hitoktatóval, aki szerint még mindig jobb, ha 16-17 évesen a fiatalok maszturbálnak, mintha lefeküdnének az első jöttmenttel...és szerintem ebben abszolút igaza volt! Nem okoz nemi betegséget, nem lesz belőle gyerek. Ráadásul a fiatal megismeri a testét, ez pedig később, amikor már szexuális életet él majd, nagy hasznára válik, nem lesz gátlásos, frigid.

A feleségével mindenképpen próbáljon erről beszélgetni! Nyugodtan érvelhet a fent leírtakkal és a többi kommentíró által írtakkal. Esetleg mutassa meg neki ezt az oldalt, hogy lássa, még a református lelkészek is így gondolkodnak, ahogy Ön!

Ön egy nagyon értelmes, empatikus ember és nagyszerű Apa. Kívánok Önnek minden jót, és azt, hogy ez a dolog mindenki számára pozitívan oldódjon meg!

Tisztelettel:

Eszter (26)

2011. nov. 4. 22:17
 16/16 anonim válasza:
Ha a teremtő sok egyéb mellett belénk oltotta a szexuális öröm utáni vágyat, mitől lenne bűn a kielégítése???
2020. ápr. 16. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!