Nem szánalmas az, hogy bárki aki sikeres lesz, azt mind lezsidózzák?
20:00
Szerintem senki sem gondolja (jó, elvétve pár kivételt, de nem a többség), hogy minden gazdag, milliomos, sikeres politikus és bankár stb. zsidó. Mindenesetre az tény, hogy sok közöttük a zsidó és rengeteg az úgymond az olyan, akik a zsidók érdekeit szolgálják. Megjegyezendő, hogy sok antiszemitának tartott ember valójában csak aszemita. Csak hát a másik oldalnak sincs több esze, így rávágják mindenkire, hogy antiszemita, aki kicsit is kritizálja a zsidóságot vagy kétségbe vonja azoknak szavait.
20:09
Amióta létezik zsidóság, azóta létezik az ,,antiszemitizmus" is.
"Amióta létezik zsidóság, azóta létezik az ,,antiszemitizmus" is."
Ez bizony tevedes. Az izraellel hataros orszagokkal termeszetesen alandoan voltak hatarvillongasok, mondjuk ahogy a szerbek es a magyarok kozott.
Az antiszemitizmus i.sz. 700 korul kezdett kialakulni, mert ekkor erkeztek a zsido menekultek Europaba, es eddigre erosodott meg a kereszteny egyhaz.
Az ezelotti evekben POLITIKAI ellentetek voltak, nem a mai ertelemben vett antiszemitizmus.
Elozo vagyok
Pontositom a fogalmazast: az okorban a Judeaval szomszedos..
Az elozo hszben nem viagos, hogy az okorrol beszelek.
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 10-10 20:20
és
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 10-11 18:16
Sziasztok!
Nem tudok és nem is akarok igazságot tenni közöttetek.
Részemről egy harmadik változatot fogalmaznék meg: Közel azóta létezik antiszemitizmus, amióta a zsidóság létezik.
Egyiptomra gondoltam, amikor a zsidókat rabszolgaként dolgoztatták, továbbá a fáraó megparancsolta, hogy az újszülött fiúkat öljék meg. De a Biblia szerint a bábák Istenfélők voltak, nem engedelmeskedtek ennek a parancsnak.
A másik érdekes történet pedig Eszter könyvében olvasható: Hámán el akarta pusztítani az egész népet, de hát ugye aki másnak vermet ás...
Szerintem mindkettő antiszemitizmus.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!