Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan érjem el hogy teljesen...

Hogyan érjem el hogy teljesen át tudjam magam adni Istennek?

Figyelt kérdés
Csak akkor tudjuk átadni magunkat valakinek ha megbizunk benne.Ahhoz hogy meg tudjunk bizni benne eléggé kell hogy ismerjük.Ha eléggé ismerjük és igy is szeretni tudjuk akkor átadjuk magunkat .Ez igy oké de mii kell még ehhez mert valami miatt mégsem megy.
2011. okt. 5. 13:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
33%

" http://www.youtube.com/watch?v=YYnzL5IuK3M&feature=related

Ja, így meditálva... Ne röhögtessük ki magunkat, kérem. Az igazság nélkül az önsanyargatás semmit nem ér. Sőt igazsággal is csak eszköz bizonyos esetekben."

ne röhögtesd már ki magad. inkább nézz utána, hogy mit jelent meditálni. de akkor másképp fogalmazok.

a tudat teljes kiürítése vezet Istenhez.

az 'önsanyargatás' vagy más szóval aszkétizmus meg egyenes út Istenhez.

2011. okt. 5. 15:44
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
A meditálás nem önsanyargatás.
2011. okt. 5. 21:18
 13/22 yuda ***** válasza:
41%

Valaki írta, hogy Istent csak tapasztalati úton lehet megismerni- ..és mást is írt, ami nem érdekes, de ezzel egyetértek.

Igazából felmerült bennem az a kérdés, hogy van neked egyáltalán élő közösséged Istennel?

Most nem a liturgiákat értem ezalatt, nem a templomba járást, nem a közösséghez tartozást, vagy akármi..hanem van e személyes közösséged Jézus Krisztussal?

Kérdezd meg magadtól és legyél őszinte, mert valahogy úgy jön le, hogy nincs....

Ezzel kellene először kezdeni szerintem...

Személyes kapcsolatod, közösséged..érted mit jelent?

Mint egy ember kapcsolatban van egy másik emberrel...olyan.

Tudod pl. van kapcsolatod a barátoddal vagy sem, így tudod van kapcsolatod Istennel vagy sem?!

2011. okt. 5. 22:50
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy újabb vélemény, de szerintem Istent leginkább a nehézségeken keresztül lehet megismerni. Megérteni, hogy szeret és törődik veled, hogy nem kell függeni egy emberek által felállított szabályrendszertől, és, hogy a legszebb ima nem szavakból, hanem a szívből formálódik. Ha a nehézségek nem rendítik meg a hited, ahogy sajnos sok esetben láttam, akkor jó esélyed van rajtuk keresztül szilárd hit kiépítésére, ami által képes leszel teljesen rábízni magad Istenre.
2011. okt. 5. 23:11
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
A belső ima (vagy meditáció, de persze nem mindegy hogy milyen) által közelebb kerülhetsz Istenhetsz. Ismerek olyat akinek már sikerült ez és voltak misztikus élményei.
2011. okt. 6. 08:55
 16/22 anonim ***** válasza:
Még valami eszembe jutott: végezz naponta lelki áldozást. Így nagyon sok kegyelmet kaphatsz.
2011. okt. 6. 11:16
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Jó dolog olvasni a Bibliát, ezt megtettem már régen is, mégsem ez segített megismernem Istent, hanem a tapasztalat.

Volt az életemben néhány olyan, mondhatni nehézség-ez elég enyhe kifejezés-melyben a segítségét kértem és Ő megadta, olyan nyilvánvaló formában amely elmélyítette a hitemet, segített megismernem Őt és így már bízni is tudok benne.

Rábíztam az életemet, sorsomat.

2011. okt. 6. 22:42
 18/22 anonim ***** válasza:

A 45%os nagyon elnézte a meditációt.

Isten csak olyan embereknek tud megnyílvánulni, akik maximálisan képesek szeretni. Ahhoz hogy szeretni tudj, túl kell lépned a félelmeiden. Egyes dolgokat nem lehet teljesen kiírtani magunkból, de ha már azon a szinten vagy, hogy a félelmeid nem irányítanak, akkor sokkal boldogabb leszel, így könnyebben meg tudod találni amit keresel.

2011. okt. 8. 09:05
 19/22 anonim ***** válasza:
43%

"A 45%os nagyon elnézte a meditációt."

Én meg azt nagyon szeretem, hogy valaki csak azért és harmadszorra beleköt a dologba: a meditáció szónak van egy univerzális fogalma, amely a buddhizmushoz kötődik, függetlenül attól, hogy az a latin meditor 1, meditari, meditatum esse "elmélkedni" szóból származik. Ha ezt a jelentést használjuk, akkor azt mondjuk, hogy "meditálás", nem pedig "meditáció", noha etimológiailag nincs külöbbség köztük, de így rögzült be.

2011. okt. 8. 15:58
 20/22 anonim ***** válasza:
43%

KÉRDEZŐ!!!

"Az Isten megengedi a bűnt de nem követi el."

Nem-e? Akkor hogy is volt pl. az a dolog az Özönvízzel vagy az egyiptomiakkal? Ahol ráadásul a Biblia szerint a fáraó már elsőre elengedte volna a népet, de "Isten megkeményítette a szívét", hogy ne engedje el, és lehessen csapásokkal sújtani. Ez, kérem szépen színtiszta szadizmus a javából.

Másrészt, miért engedi meg egyáltalán? Gondolj csak bele:

Szeretné megakadályozni a bűnt, de nem tudja? Akkor nem mindenható. Meg tudná akadályozni, de nem akarja? Akkor nem jó? Meg tudná és meg is akarja akadályozni? Akkor hogyan került a világba a bűn egyáltalán? Nem tudja és nem is akarja megakadályozni a bűnt? Akkor nem isten.

Ha pedig a szabad akarattal jönnél, akkor előre szólok: MINDENTUDÓ és MINDENHATÓ Istent NEM lehet kijátszani még szabad akarattal sem, mert MINDENTUDÓ lévén tudja előre, hol és miből lesz a baj, és MINDENHATÓ lévén meg is tudja akadályozni. Más szóval, el tudja érni, hogy SZABAD AKARATODBÓL hozz JÓ DÖNTÉST. Éppúgy, ahogy a kellően képzett és lelkiismeretes programozó is el tudja érni, hogy a programja ne csináljon hülyeségeket.

És végül, zárszóként: az embert, de még a "Sátánt" SEM lehet hibáztatni a bűnbeesésért. Tudod, miért nem? Azért, mert a felelősség mindig azé, akié a hatalom. Márpedig a Biblia szerint Istené az abszolút hatalom - ebből következően pedig övé az abszolút felelősség is. Minden elqrás hozzá vezethető vissza tehát.

Gondolkodj el ezen, ha már egyszer van szabad akaratod.

2011. okt. 8. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!