Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki belép egy apácarendbe...

Aki belép egy apácarendbe vagy szerzetesrendbe, az miért kap új nevet? Miért nem marad az a neve, amit addig viselt?

Figyelt kérdés
2011. okt. 2. 15:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igazad vagy kedves utolsó. Szerintem sem sok különbség van közöttük.
2011. okt. 26. 15:18
 12/15 anonim ***** válasza:

Hát, nem egy, nem kettő embert ismerek, aki eljött némi idő után egy-egy rendből, és sok közülük nagyon is jó kapcsolatban maradt velük. Tehát nem éppen szekta-jelleg. Tudom, mit beszélek, a lakótársam is ilyen, de sok mást is ismerek. Teológusként nem nehéz. Van persze összeveszős példa is, de lényegesen kevesebb. És nem, nem igaz, hogy aki bement, nem jön ki. Nagy többség tényleg nem, de pont azért nem, mert nem véletlen ment be. Sőt, én magam is majdnem beléptem egybe, és a mai napig jóban vagyok velük. Igaz, hogy a majdnem nem egyenlő az valóbannal, de nem véletlen van a rendeknek ún. képzési idejük, ami sok évet ölel fel (szektánál SEMMI ilyen nincs!), és amikor el lehet mindenféle szankció nélkül menni. A képzési időt pedig MINDEN esetben megelőzi egy teljesen kötetlen ismerkedési időszak, legtöbb közösségnél min. fél év, amikor egyáltalán nem lakik ott az ember, és semmiféle kötődése nincs hozzájuk, csak megnézi, kik ők, hogyan élnek, egyáltalán érdekli-e a dolog. Ekkor pedig végképp semmiféle kötöttség nincs (én ebben a fázisban voltam).

Amúgy sok rend ma már nem hord egyenruhát, főleg férfiaknál. De nőknél is sok ilyen van.

2011. okt. 26. 23:16
 13/15 A kérdező kommentje:
Látom te sokkal többet tudsz ezekről mint én. Én ennyire nem vagyok otthon ebben a témában. Úgyhogy köszönöm az információkat.
2011. okt. 27. 10:39
 14/15 anonim ***** válasza:
Szívesen. Itt találhatod amúgy a magyarországi rendek listáját, soknak van saját honlapja is (amit itt szintén meglelsz), ahol részletesebb infók is vannak. Itt kiderül, kinek mennyi a képzési ideje, ki hord egyenruhát, ki mivel foglalkozik... Csak hogy oszlassuk a ködöt, amit az ismeretlenség szül. Nem ufók. :) És nem szektások.
2011. okt. 27. 13:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Ja bocs, csak a link maradt le: [link]
2011. okt. 27. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!