Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért volt kitéve Pál annyi...

Miért volt kitéve Pál annyi veszedelemnek?

Figyelt kérdés
Miért nem áldotta meg Isten a munkáját, miért botozták meg börtönözték be, kövezték meg stb? Volt ennek valamilyen felsőbb oka, jelentősége, hogy úgy kellett hirdetnie az evangéliumot, hogy közben folyamatosan mintegy üldözték, bántalmazták?
2011. okt. 2. 14:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Már bocs, de megérdemelete, amekkora tróger volt. Előtte ő ugyanezeket csinálta mással. Nehogy már olyan egyszerű legyen valaki dolga, mert egyszer csak meggondolja magát, csak mert a másik oldalban több fantáziát lát.
2011. okt. 2. 15:07
 2/16 anonim ***** válasza:
Persze, hogy volt oka, ez volt a lényege! A keresztyének üldöztetésnek vannak kitéve, ahogy Krisztust is üldözték. Szerinted hiteles lett volna úgy Pál, hogy a mennyek országát, a legjobb dolgot a világon hirdeti, hogyha itt a Földön is szépen, kényelemben, boldogságban élt volna? Ő is elgondolkozott volna, hogy "milyen jó kéne még nekem?" Az, hogy a keresztyén itt pár évet szenved a Földön a hite miatt, nem mindegy az örökké való mennyhez képest? Ezért nem vehetnek el Isten gyermekeitől itt a Földön semmit!
2011. okt. 2. 15:37
 3/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! egy kivételével mind halálra kínozták Krisztus követőit, akkor és még hosszú évszázadokon át. "üldözni fognak a hitetekért" -mondta Jézus Krisztus, és ez ma újra erősödik. Ennek oka van, nagyon hosszú a kifejtése, most nem tudom megtenni.

Mindenestre, hogy meghaltak Krisztusért, az Igazságért példaerejű az embereknek. A vértanúk felmagasztosulnak, ott vannak Ővele, túlélik a halált.

Ezért ők boldogok, szentek. Valahogy mindenki boldog akar lenni.

Mt5,10-12

"Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha Jézus Krisztus miatt gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok."

Ez egy út. És megérthető, mikor már tudta Szent Pál, hogy ez lesz, mégértette, hogy a halállal az Igazságért szembenézni: a feltámadás:

"Élek többé már nem én, Krisztus él bennem"

2011. okt. 2. 15:40
 4/16 anonim ***** válasza:
Pál egy Jézuskorabeli megrögzött farizeus zsidó volt és egyben római állampolgár is. Illetve ekkor még nem Pál volt hanem Saul. Jézus elmenetele után üldözte az első egyházakat, keresztyéneket, de az egyik ilyen útján amikor Damaszkuszba ment megkötözni és elhurcolni keresztyéneket, Jézus megjelent neki az Úton nagy fényességben, és így szólt: Saul, Saul miért üldözöl engem? És így felelt: Kicsoda vagy Uram? És az így felelt: Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. De kellj fel, menj be a városba, és majd ott megmondják mit kell tenned. - Apcsel 9 - Onnantól kezdve erővel és hatalommal hirdette az evangéliumot a zsidók és más népek között. Részletesebben pedig olvasd el az Apostolok Cselekedeteit hozzá.
2011. okt. 2. 16:48
 5/16 A kérdező kommentje:

15:40

Én nagyon sok olyan embert, családot Ismerek, akik hívő keresztények és nem üldözi őket senki, emellett pedig anyagi jólétben élnek és békességben, nyugalomban. Mi akkor az áldás, ha nem a békés nyugodt élet? Vagy a Földön nincs áldás? Ezt nem egészen értem? Pál élhetett volna szegényen is, nem kellett volna nagy anyagi jólétben élnie, nem arról van szó, hanem, hogy miért verték meg annyiszor stb? Manapság a keresztényeket nem verik agyon rendszeresen azért mert hisznek, és nem kell menekülniük, nem börtönöznek be senkit a hitéért.

2011. okt. 2. 17:34
 6/16 yuda ***** válasza:

Isten nagyon is megáldotta Pál munkáját, hiszen leginkább általa terjedt el az evangélium a nemzetekhez. Ez szerintem nem kis áldás nem?!

Hogy miért voltak üldöztetések..stb?- arra azt mondanám, az akkori világ ilyen keresztényellenes volt, de ne menjünk messzire: a mi korunkban is vannak olyan országok, ahol hatalmi eszközökkel küzdenek a kereszténység ellen.

A lényeg, hogy nem Isten adta a próbákat és nem is Pál akarta így, hanem rosszindulatú emberek..és persze legyünk igazságosak, rosszindulatú szellemi lények.

Utolsó megjegyzésem: Pál boldog volt, mert csak tudd: elkötelezett keresztény nem a körülmények kedvező alakulásától lesz boldog, hanem az Istennel való személyes közösségtől- és ez minden helyzetben igaz, börtönben , botozásban is, mert akkor is tudja , érzi Isten szeretetét.

Hidd el, mégha nem is tapasztaltad, van ilyen. . .

2011. okt. 2. 17:36
 7/16 yuda ***** válasza:

Kiegészítem magam adatokkal, csak lásd, van keresztényüldözés, és van társadalom, ahol aki meg akarja tartani a hitét, üldöztetik, vagy halálra adatik...

A keresztények leginkább azokban az országokban vannak nehéz helyzetben, amelyekben az iszlám az uralkodó vallás. A vallásszabadságot leginkább elnyomó, illetve korlátozó tíz állam közül nyolcban a lakosság többsége az iszlám követőjének számít.

A kelkheimi székhelyű Open Doors szervezet 0 és 100 közötti skálán helyezte el a világ országait: 0 a teljes vallásszabadságot jelenti, a 100-as érték pedig a maximális elnyomást.

A lista élén Észak-Korea található 90,5-es pontszámmal. Mivel a kommunista diktátor, Kim Dzsong Il sztálinista személyi kultusza kizár bármiféle vallási tevékenységet, az elszigetelt kelet-ázsiai országban évtizedek óta módszeresen üldözik a keresztényeket. Egy-egy mise, istentisztelet, közös imádkozás részvevőit bármikor letartóztathatják, deportálhatják, sőt akár meg is ölhetik.

2010 májusában ez történt egy lakóépületben működő templom híveivel, amikor fölfedezte őket a rendőrség. A közösség 23 tagját halálra ítélték, további húsz főt munkatáborba hurcoltak.

A lista második helyét Irán foglalja el 67,5-es mutatóval...

harmadik helyén 66-os pontszámmal Afganisztán található,..

Az Open Doors szakemberei elmondták: üldözésről nem csak azokban az országokban lehet beszélni, amelyekben az állam hitük miatt börtönbe csuk, bántalmaz, megkínoz vagy megöl embereket.

Az "üldözés" címszó alatt a missziós szervezet tekintetbe veszi a munkahelyen, oktatásban megnyilvánuló hátrányos megkülönböztetést éppúgy, mint a vallással kapcsolatos tevékenység korlátozását, például a templomépítés vagy a hittérítés tilalmát. Ebbe a kategóriába tartozik olyan erőszakcselekmények állami eltűrése, amelyeket magánszemélyek követnek el keresztények sérelmére.

A keresztény vallást leginkább üldöző államok élcsoportja a következő: Észak-Korea (90,5 pont), Irán (67,5), Afganisztán (66), Szaúd-Arábia (64,5), Szomália (64), Maldív-szigetek (63), Jemen (60), Irak (58,5), Üzbegisztán (57,5), Laosz (56).

Ezekután nem tudom miről beszélsz. . . :)

Szerintem burokban élsz,de lehet jobb így neked. . .vagy nem tudom.

2011. okt. 2. 17:42
 8/16 eric_one ***** válasza:

Tizenkét hónap alatt mintegy 176 ezer keresztényt gyilkoltak meg hitük miatt a világon. Nem a hírhedt római keresztényüldözések idején, nem is a középkor valamelyik véres századában. A megrázó adat az új évezredből való: 2008 közepe és 2009 közepe közötti időszakot összesítette egy legfrissebb jelentésében egy emberi jogi szervezet.

még hogy nincs keresztény üldözés...

2011. okt. 2. 18:44
 9/16 anonim ***** válasza:

"még hogy nincs keresztény üldözés..."

Elég szörnyű amit leírtál, bár valamilyen szinten nem csodálkozom. Gyakran itt is "kinyílik a bicska az ember zsebében" egyesek fanatikus vallási meggyőződése miatt... Egy ateista.

2011. okt. 2. 19:35
 10/16 eric_one ***** válasza:
100%

"Hozzáteszem, a keresztények tehetnek arról, hogy talán csak a zsidókat utálják tőlük jobban."

Számomra a kereszténység ezt jelenti: Krisztus követése a biblia alapján. Hidd el ez nem utálatra méltó. A gond azokkal van akik magukat keresztényeknek vallják, de cselekedeteik pont az ellenkezőét mutatják. Vagyis vallásos képmutatókká, törvénykezőkké vállnak.

De Európában a kereszténység, vagy Isten szó hallatán mindenki a vallásos történelmi egyházakra, templomokra asszociál. El is hiszem hogy nincsenek jó véleménnyel az emberek ezekről a szervezetekről, hiszen a katolikus egyház már rég nem tölti be rendeltetését. A vatikán talán a világ legnagyobb maffia szervezete, a pápa pedig egy kirakati bábú, mintsem Isten földi helytartója. Aki olvasta az elmúlt évtizedek botrányait az tudja miről beszélek...

Az antiszemitizmus pedig nem egyenlő a rasszizmussal, ennek más szellemi háttere van. Az emberek elméiben zsidó fóbia van, hogy erre meg arra rátették a kezüket. Nincs is annyi zsidó ember a világon hogy minden gazdag ember, minden befolyásos politikus, minden banki vezetésben és stb. poszton dolgozzanak. Szóval ezek ilyen összemosások leginkább... De ezekről a dolgokról oldalakat lehetne megtölteni...

2011. okt. 4. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!