Mit írsz a vallás részhez a népszámlálós papíron?
"HA nem csattogtatod naphosszat a vallásosokra a fogsorod. nem vagy ateista."
Na, ez hülyeség. Az ateista az, aki nem hisz semmi istenben, természetfelettiben, szellemben. A tesóm is az, mégse üldözi a hívőket.
Az, amit írsz, az ateista, aki nem tudja elfogadni, hogy másnak más a világképe, tehát semmivel sem jobb azoknál a keresztényeknél, akik állandóan meg akarnak mindenkit téríteni.
Én wicca vagyok már egy jó ideje. Tán oda is írom, egyébként meg magánügy.
Kedves wicca, az a-teista = Isten,istenek tagadója.
Általában és egyre inkább, dühödten, támadóan, becsmérlően tagad, sajnos. Valóban, elviekben létezik egs filozófikusan polemizáló rétege, a szakirodalom említése szerint. Ha toleránsan, nem vitatkozva, másikat elfogadva nem "tagad" (és nem is érvel, kultóráltan sem)- nem ateista. Csak nem hiszi Istent, az isteneket.
köszönöm a válaszokat :)
Én nem tudom még, hogy mit írjak (talán nem nyilatkozom) mert szinte az összes történelmi vallást mélyrehatóan tanulmányoztam, tanulmányozom.... És azt vettem észre, hogy az erkölcsi üzenetük UGYANAZ, és az Istenről alkotott képük is nagyjából megegyezik.
"És azt vettem észre, hogy az erkölcsi üzenetük UGYANAZ, és az Istenről alkotott képük is nagyjából megegyezik"
-ez szép, ez így van szerintem is.
De idővel rájöttem, az egyiket gyakorolni is kell, hogy ne maradjon csak elméleti síkon a dolog :))
muszlim
Béke veled! السلام عليكم
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!