Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A gyerekem zsidó lesz?

A gyerekem zsidó lesz?

Figyelt kérdés

Ha felveszem a zsidó vallást, a gyerekem zsidó lesz?

Vagy csak annak a nőnek a gyereke lesz az, aki bele született?

2011. szept. 9. 23:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Megnéztem néhány videót, és felismertem rajtuk néhány jegyet. Vegyünk egy zsidó embert: nem fogod megtalálni rajta az összes vonást amit felsoroltam, habár biztos van ilyen. De 1-2 jegyet fel fogsz fedezni rajta. A sok génkeveredés miatt a világ zsidósága (meg más népei is) vesztett jellegzetességéből. A vérbeli izraeli zsidók között, akik nem keveredtek más népekkel, több ilyen vonást láthatsz.

A rajzolás csak egy példa volt. Ez a példa arra mutat rá, hogy a zsidó egy nép és nem egy vallás, nem kell ezt túllihegni. Vannak zsidó ismerőseim és rajtuk is felfedeztem ezekből néhányat.

2011. okt. 4. 22:21
 22/26 anonim ***** válasza:

Sztem hagyjuk, nem fogunk előrébb jutni. A zsidóság egy nép és egy vallás, a kettő nem esik mindig egybe. De ezt már ezerszer leírták itt, hasonló kérdésnél is.

Persze, bizonyára fel lehet fedezni egy-két jellegzetes vonást; de pont oda akartam kilyukadni, hogy ezek alapján nem lehet megrajzolni a "tipikus zsidó" karaktert. Továbbá a nem zsidó származásúakon is fel lehet fedezni némelyiket, annyira általánosak.

Lássunk egy példát, mondjuk engem. :)

Magas vagyok. Bár a mai fiatalokhoz képest kifejezetten alacsony. :)

Fehér a bőröm, az a tipikus hypóreklám...

A hajam nem göndör, hanem kissé hullámos, pláne egy jó kis eső után. :)

A fejem inkább hosszúkás; a füleimet hirtelen nem tudnám megmondani, hogy hasonlítanak-e a patkányéra; az orrom egy kicsit puklis, bár ez egy gyerekkori törés következménye, eredetileg sima volt.

A szemeim inkább szomorúak, de inkább csak a mélyben, mert amúgy elég sokat vigyorgok... Vagy fordítva, a mélyben mindig ott van a derű, még komoly dolgok esetén is?...

Ja, és a szemszínem olyan meghatározhatatlan: világosbarna egy kis zölddel és némi szürkével, vagy ilyesmi; ez nem tipikus véletlenül?

A végeredmény szempontjából mindegy: A leírtak alapján asszem, én is zsidó vagyok. :)

Itt van tőlünk nem messze a zsini, kb. 100 m-re, csak nem tudom, mikor tartják az összejöveteleket. De majd megérdeklődöm. Shalom. :)

2011. okt. 7. 16:48
 23/26 anonim ***** válasza:
Te tudod...
2011. okt. 8. 22:01
 24/26 anonim ***** válasza:

Mármint mit tudok én?

Bocs, de ebből a két szóból fogalmam sincs, mire gondoltál.

2011. okt. 9. 22:42
 25/26 anonim ***** válasza:
Gondolom erre értette: "A leírtak alapján asszem, én is zsidó vagyok. :)"
2011. okt. 9. 22:48
 26/26 anonim ***** válasza:

Hééééé... A frászt hoztad rám. Az ember teljes nyugalomban és biztonságban érzi magát, erre kiderül, hogy még mindig vannak kibicek... :)

Nem gondolhatott arra, mert direkt azért írtam az egészet, hogy bárkin lehet egy-egy jellegzetesség; tehát az alapján nem lehet valakiről azt állítani, hogy zsidó, hogy mondjuk alacsony... Vagy hogy sötét haja van. Vagy ilyesmi. Csak néha kicsit lökött vagyok, és az a válasz most ilyenre sikerült.

Ha végigkövetted az egészet, a linkeket is azért mutattam, mert annyira különbözőek az emberek.

Amúgy tényleg itt van a zsini nem messze, bár jobban felmérve a távolságot, inkább 200 m, de lehet, hogy 300 is van. Mindenesetre ellátok odáig az ablakból. :)

Csak még visszatart a gondolat, hogy majd kóser háztartást kell vezetnem, ami elég macerás, ugyebár...

De most már nem tagadhatom meg az őseimet, tényleg lehet, hogy van bennem zsidó vér is, a másik 5 mellett... :)

Shalom. :)

2011. okt. 9. 23:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!