Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Ezeréves Királyság Jézus...

Az Ezeréves Királyság Jézus visszajövetelével kezdődik? És naptári évek, vagy csk szimbólikus az ezer év?

Figyelt kérdés
2011. aug. 31. 07:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Még egy gondolat: Jézus 2000 évvel ezelőtt meghalt, feltámadt, felment a mennybe. Ezután 2000 évig nem járt a földön, vagy legalábbis nem úgy mint azelőtt. Most a 3. évezred kezdődik. Nekem logikusnak tűnik hogy ugyanúgy ahogy a 3. napon feltámadt, most a 3. évezredben visszatér. De ez csak a saját ötletem úgyhogy lehet hogy marhaság. :)
2011. szept. 1. 09:25
 12/15 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva: valóban több ellentmondó elmélet van erre, de a Biblia alapján én is úgy vélem, hogy Jézus Krisztus mindenki számára szemmel látható eljövetelével fog kezdődni az Ezeréves Királyság, a Földön fog megvalósulni, és 1000 földi évig fog tartani, azaz praktikusan amíg a Föld ezerszer megkerüli a Napot. :) Ehhez olvasmánynak tudom ajánlani a Zakariás könyvének 14. fejezetét, amely leírja azt, ahogy az Úr, azaz Jézus Krisztus az Olajfák hegyére veti lábait (ugyanoda, ahonnan Jézus felment a Mennybe - ld. Apcsel. 1. rész). Egy sor ószövetségi ige erősíti meg, hogy lesz a Földön egy olyan korszak, ami biztos, hogy nem valósulhat meg addig, amíg Krisztus vissza nem jön, de ugyanakkor az is biztos, hogy nem azonos a Jelenések 21-ben leírt új éggel és új földdel.

"Még egy gondolat: Jézus 2000 évvel ezelőtt meghalt, feltámadt, felment a mennybe. Ezután 2000 évig nem járt a földön, vagy legalábbis nem úgy mint azelőtt. Most a 3. évezred kezdődik. Nekem logikusnak tűnik hogy ugyanúgy ahogy a 3. napon feltámadt, most a 3. évezredben visszatér. De ez csak a saját ötletem úgyhogy lehet hogy marhaság. :)"

Az ötleted abból a szempontból nem hülyeség, hogy érdemes hasonló párhuzamokat keresni a Bibliában, mert vannak. Viszont abból a szempontból pontatlan, hogy Jézus nem 2 nap eltelte után a harmadikon támadott fel, hanem "három nap és három éjjel" volt a föld gyomrában (Mt.12:40), és azután támadott fel. [Tudom, hogy ezért sokan mérgesek lesznek, de ezek Jézus szavai a Bibliában.]

Ha ilyen párhuzamokat keresünk, van egy elég közismert magyarázat, mégpedig ha visszamegyünk egész a teremtésig: 6 napon át teremtette az Úr a munkáit, amelyeket alkotott, és a 7. napon megpihent.

Péter apostol pedig az utolsó napokról szólva a következő ószövetségi igazságot ismétli meg: "2Pét 3:8 Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap."

Az ószövetségi forrása ennek az igének Mózes zsoltára, amely a 90. Zsoltár (4.vs.): "Mert ezer esztendő annyi előtted, mint a tegnapi nap, amely elmúlt, és mint egy őrjárási idő éjjel."

Ezek alapján létezik egy olyan magyarázat, hogy Isten már a teremtésben kijelentette az emberi történelem "időbeosztását". Ebben a magyarázatban az, hogy 6 napig tart a teremtés, és 7. napon jön a megpihenés, egyúttal azt is jelenti, hogy 6000 évig tart az a korszak, amelyben most is vagyunk, és utána jön az 1000 éves királyság, amely Krisztus igazságos uralma alatt mind a Földnek, mind az emberiségnek a megnyugvás és a béke időszaka lesz. Végül a Jelenések 20. részéből láthatjuk, hogy az 1000 (7000) év végén, miután lezajlik a "Góg és Mágog háborúja" (mely a Sátán rövid ideig tartó szabadon engedése után történik), Istennek "a tekintete elől eltűnt a föld és az ég, és helyük többé nem találtaték", azaz véglegesen megszűnik a jelenlegi föld és a jelenlegi ég, és ez az egész teremtett anyagi világ. [Majd Isten új eget és új földet teremt az utolsó ítélet után.]

Én nem gondolom, hogy az ezer évet helyes lenne szimbolikusan értelmezni. A Bibliában, ha egy prófécia pontosan meghatározott időre vonatkozik, akkor ott a pontosan meghatározott időben és pontosan annyi idő alatt teljesednek be a dolgok, és nyoma sincs jelképességnek. Így volt ez az Ábrahámnak adott próféciával, mert Isten elmondta neki, hogy Izráel 400 évig egyiptomi fogságban lesz. Így volt ez a Jeremiás által megjövendölt 70 éves babiloni fogsággal is ("hetven esztendőnek kell eltelni Jeruzsálem omladékain"). Ezt láthatjuk Dánielnél is a hetven évhétről szóló próféciában, aki megdöbbentő pontossággal, dátummal ellátva jelezte előre a Messiás "kiirtatását" közel fél évezreddel (483 évvel) annak megtörténte előtt.

Úgyhogy én bízom abban, hogy Isten meg fogja mutatni, hogy lehet ezt a földet úgy is kormányozni, hogy ezer éven át egyszer se legyen recesszió, se háború, se katasztrófák.

(Tp.)

2011. szept. 1. 19:35
 13/15 anonim ***** válasza:

Ez egy Nagyfalui üzenet volt:

[link]

2008. február 25. hétfő

Én: Többször alaposan átolvastam a Jelenések Könyvét, és most megkérdezlek Mesterem: A végső idők eseményei ugyanebben a sorrendben lesznek-e, mint a Jelenések Könyvében?

Jézus: Minden meg fog történni, amit Jánosnak mutattam, és ugyanabban a sorrendben.

Én: A választottak elragadása – ahogy a Szentírásban olvasható – a végső harangszóra lesz (1 Kor. 15, 51-52), még az Antikrisztus uralma előtt, és a 7 csésze kiöntése előtt. Most még azt szeretném kérdezni, drága Mesterem, hogy a Nagy Figyelmeztetés, melyet Szűzanyánk már régóta ígér jelenései helyén, előbb lesz-e, mint a választottak elragadása?

Jézus: A Nagy Figyelmeztetés megelőzi az elragadásokat. Ez Atyám végtelen irgalmának, türelmének és szeretetének köszönhető. Ennek következményeként sokkal több lesz a megtért, tisztalelkű ember, akit elragadunk.

Én: Még azt kérdezném Jézusom, hogy azoknak, akiket majd elragadsz nagy kegyelmedben, előzetesen milyen megpróbáltatásokat kell átélni?

Jézus: Erre a kérdésre ott a felelet a Szentírásban, a Jelenések Könyvében, olvassátok el a hét harsonaszót!

Én: Most Jézusom, megpróbálom leírni a Biblia segítségével a végső idők eseményeinek sorrendjét, de csak vázlatosan:

1. Nagy Figyelmeztetés, Nagy Csoda (Szűz Mária próféciákból)

2. Megkezdődik a büntetés a harsonaszókkal. (A Jelenések Könyvéből)

3. A szentek föltámadása (Tess.3,16) és a választottak elragadása a végső harsonaszóra (1. Kor. 15-51,52)

4. Megkezdődik a hét csésze kiöntése: a nagy földi büntetés (Jelenések Könyve). Közben a Bárány, Jézus mennyegzőt ül a feltámadt szentekkel, és az elragadott választottakkal a Mennyben. Ezalatt az idő alatt a Földön hagyott emberek felett az Antikrisztus (az álpróféta), aki a Vadállat (a Sátán) embere fog uralkodni.

Megjelöli az embereket homlokukon, vagy karjukon, és véres keresztényüldözést rendez. Elkezdődik a hét csésze kiöntése, mely fekélyeket, tengerek, folyók vérré változását, nagy hőséget, háborút, sötétséget, mennydörgést, villámlást, földrengést okoz. A szenvedés és halál által sok ember lelke meg fog tisztulni, és a Mennybe jut.

5. Jézus legyőzi a Sátánt és az Antikrisztust, és tüzes tóba veti, egy angyal ezer évre megláncolja.

6. Megkezdődik a megtisztított Földön Krisztus ezer éves uralma: az Új Világ. Jézus visszatelepíti az Új Földre az elragadottakat. A vértanúk, akik nem borultak le a Vadállat (a Sátán) szobra előtt, életrekelnek és ezer évig uralkodnak Krisztussal. Ez az első feltámadás. A többi halott csak akkor támad fel, ha letelt az ezer év. A lelkük addig a Mennyben, a tisztítóhelyen vagy a pokolban vár a feltámadásra.

7. Ezer év után szabadon engedik a Sátánt, aki harcra toborozza az embereket a szentek ellen, de Isten tüzes tóba veti örökre.

8. Az utolsó ítélet: Minden halott feltámad. Aki nem volt beírva az Élet Könyvébe, azt tüzes, kénköves tóba vetik, örökre. A szentekre boldog Örök Élet vár.

9. Mennyei Jeruzsálem: Az Új Jeruzsálem alászáll az Égből. Színaranyból épült a város, az utcák is aranyból. Templom nincs benne, mert a Bárány a temploma. Az Isten trónjából fakad az Élő Vizek folyója, két partján az Élet Fái, amelyek minden hónapban teremnek.

Én: Jézusom! Jól értelmeztem-e az események sorrendjét?

Jézus: Igen. Éppen így, ilyen időrendi sorrendben fog megtörténni. Veletek leszek mindörökké. Az ittmaradottakat is várni fogom nagy szeretettel, hogy a szenvedés kohójában megtisztuljanak és elnyerjék az üdvösséget. Mindenkit szeretnék megmenteni.

2011. szept. 2. 10:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez a blogbejegyzés is kapcsolódik a témához:

[link]

2013. jún. 5. 14:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Irigyellek benneteket, hogy nincs más dolgotok.
2013. jún. 29. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!