Ateisták mit szólnátok hozzá?
Ha bizonyosan tudnátok, hogy maga Isten szól hozzátok, vagy elküldte az anygyalát, illetve ha tudnád, hogy Krisztus áll veletek szemben, akkor elhinnétek, hogy Isten létezik, vagy akkor sem?
(Megfordítottam egy múltkori kérdést! Szerintem érdekes!)
Én biztos nem hinnék akkor sem Istenben, hiszen akkor biztos lennék benne hogy létezik, tehát tudnám.
Megfordítva a kérdést: Ha lenne bizonyíték ami 100%-ig biztosan kijelenti, hogy nem léteznek istenek, tovább hinnél bennük?
ha jön egy kisfiú és azt mondja hogy az apukája szakállas, akkor csak a kisfiút látom, az apukáját nem. tehát az apukája vagy szakállas, vagy nem.
ha isten szólna hozzám és megbizonyosodnék róla hogy ő az akkor nem kérdéses hogy elhiszem e hogy ő az, ha már azén értékelésem szerint bizonyosságot meghaladja a jelenség.
tehát ha a kisfiú azt mondja hogy az apukája szakállas, és jön az apukája, aki azt mondja hogy nézd itt a szakállam, akkor ez elég erős "hit"/bizonyság
de pont azért nem hisz egy ateista, mert ilyen nem történt meg, tehát nem foglalkozik olyan dolgokkal ami vagy van vagy nincs, vagy szerinte biztosan nincs
Kedves utolsó válaszoló!
Kérdésem lényege, hogy mi az a "történés", ami miatt egy ateista úgy gondolja, hogy hinné, hogy létezeik az egy élő igaz Isten!
Azért érdekel, mert többször olvastam már, hogy az ateisták ócsárolva a hívő keresztényeket mínősítik, hogy hogyan, mitől, és mi lenne az, amikor egy hívő rájönne, hogy nincs Isten. Én csak megfordítottam a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!