Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan "kell használni a...

Hogyan "kell használni a Bibliát"?

Figyelt kérdés

Ha van az éltemben egy vagy több kérdés, hogyan találok rá feleletet a Bibliában? Vagy, hogyan tud ebben Isten és Jézus segíteni számomra?

Csináltam azt, hogy gondoltam a kérdésre, kértem segítséget és kinyitottam a Bibliát, de volt olyan,hogy egyáltalán nem tudtam beilleszteni.

Hogyan kell olvasni a Bibliát, hogy segítség legyen a midennnapokban?

2011. aug. 24. 08:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hinned kell Atyádban és megadja neked hogy megértsed a Biblia "szavait"

Mikor elhagytam az Urat én sem értettem meg teljesen mindent a Bibliából.Amióta befogadtam és hiszem hogy Ő bennem munkálkodhat ,megértettem.Hinned kell teljes szívedből .

"Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Jézus Krisztusban való hit által.Akik Krisztusban keresztelkedtetek meg,Krisztust öltöttétek magatokra.Őbenne pedig titeket is eljegyzett pecsétjével a megígért Szentlélekkel.Isten Krisztust mindenek fölé emelte."

2011. aug. 25. 11:55
 12/13 anonim ***** válasza:
Atyád segíteni fog ebben ,légy türelemmel :)Olvasd el az elejétől a végéig a Bibliát.
2011. aug. 25. 12:00
 13/13 anonim ***** válasza:

A nyitogatós - rábökős módszer pogány eredetű, ráadásul valóban veszélyes lehet. Persze van, hogy bejön, de azért én nem alapoznék erre. Előttem már hoztak negatív példát, így egy hasonlót osztanék meg én is:

Egy fiatal hívő misszióra érzett elhívást, de nem tudta, merre vegye pontosan az irányt. Egy nap boldogan tudatta a pásztorral, hogy megérkezett az "iránymutatás": A boltban, ahol vásárolt, épp egy Afrika csokira esett a tekintete először; ebből tehát úgy gondolja, Isten Afrikába akarja küldeni. A pásztor csak annyit mondott: Milyen szerencse, hogy nem egy Mars-szeletet láttál meg először...

/Egy külföldi tanítótól hallottam ezt már elég régen, így nem emlékszem, igaz történet-e, vagy csak szemléltetés./

Jó, ha minden nap olvasol egy-egy részt, vagy ha időd és kedved van, akár többet is. Ha sokat olvasol egy-egy igét, azt egy idő után kívülről is fogod tudni.

Itt megjegyzem, hogy érdekes, hogy amit mi úgy mondunk: "fejből", az az angol nyelvterületen "by heart", azaz szívből...

Tehát ha már a fejedben / vagy a szívedben vannak az igék, azok adott esetben könnyebben eszedbe juthatnak.

"Szándékosan" is lehet tanulni, mint a gyerekek általában a Bibliaórákon. De persze a Szent Szellem előhozhat olyan igét is, amelyet még nem is olvastál, csak később derül ki számodra, hogy amit éreztél, gondoltál, hallottál, az már meg van írva... :)

Nem könnyű, de fontos, hogy mindig mindenben keresd az Úr akaratát, de ne legyél türelmetlen. Ő jobban tud időzíteni, és jobban ismeri a valós szükségeinket, mint mi magunk. Ha valamiben más irányban vezet, mint szeretted volna, vagy nem kapsz meg valamit, ne lázadj fel Ellene, és ne fordulj el Tőle, mert nem jársz jól.

Ha megtanulsz bízni Benne, rábízni az egész életedet, és elég alázatos vagy elfogadni az Ő akaratát, akkor nem fogsz csalódni.

Tapasztalatból beszélek, mert én is többször belázadtam, de mindig siralmas vége lett a dolognak. Pedig én is úgy éreztem, hogy igazságtalanság történt velem, akár hasonló esetben is, mint amit az előző oldalon az utolsó válaszoló leírt; de erre is csak azt tudom mondani, hogy az állítólagos ígéretek, "próféciák" gyakran csak a saját kívánságainkból erednek, vagy - gúny nélkül - szerető, kedves testvérek lelkéből, de nem az Úrtól.

Hallgathatsz keresztény zenéket és tanításokat is, nekem azokon keresztül is sokszor érkezett iránymutatás, vigasztalás, "üzenet".

Isten áldjon!

2011. aug. 25. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!