Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet lelkiatyára találni?

Hogy lehet lelkiatyára találni?

Figyelt kérdés

Tehát nem csak egy gyóntató papot keresek most gyorsan hirtelenjében, hanem egy olyat, akihez rendszeresen tudnék járni gyónni, aki így jobban ismeri a visszatérő bajaimat, s hibáimat, mint sok-sok egymást követő gyóntató; s aki segítene tanácsokkal is (lelkivezetés), melyekkel hozzá fordulok.

Budapestre készülő elsőéves egyetemista vagyok. Nem tudom, hogy lehet ilyen lelkiatyára találni. Esetleg egy szerzetes? De csak nem mehetek oda egyhez, hogy "lenne, a lelkiatyám"? Vajon hogy ismerhetnék meg ilyen nagy tudású embert, és hogy kérhetném meg ilyesmire?

Előre köszönöm minden válaszotokat, segítségeteket!

2011. aug. 22. 22:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Olvasd a Bibliát abból minden kiderül, a Biblia adjon neked vezetést. "Lábam előtt mécses a Te Igéd ösvényem világossága" Ezen kívül persze kereshetsz ilyen embert,de elsősorban a Biblia vezéreljen.
2011. aug. 22. 22:28
 2/8 anonim ***** válasza:

Pest mellett van valami szerzetesrend, hülyeséget mondani nem akarok, talán idetéved, aki jobban képben van.

Egyébként kezdetnek fordulhatsz az egyetemi lelkészséghez, ott majd eligazítanak.

2011. aug. 22. 22:34
 3/8 anonim ***** válasza:

"De csak nem mehetek oda egyhez, hogy "lenne, a lelkiatyám"?"

Én úgy csináltam hogy mintegy mellékesen megemlítettem hogy lelki vezetőt keresek és egyből mondta rá az atya hogy vállalja.

Szerintem próbáld meg a Pálos rendnél, a Ferenceseknél vagy az Emmausz közösségnél. Nyugodtan mondhatod nekik hogy lelki vezetőt keresel és hogy tudnak-e valakit ajánlani.

2011. aug. 23. 08:07
 4/8 anonim válasza:
Mi az a lelkivezető?
2011. aug. 23. 15:22
 5/8 anonim ***** válasza:

Olyan mint a pszichológus, csak nem ad gyógyszert :)

Komolyra fordítva a szót, olyasvalaki akivel meg lehet beszélni a mindennapi gondokat bajokat imaélettel, vallással, családi, munkahelyi kapcsolatokkal vagy bármi egyébbel kapcsolatban. Egy tapasztalt keresztény aki laikus, pap vagy szerzetes. Az a jó ha az illető nem rokon, nem munkatárs, stb... mert így könnyebb vele az érzékenyebb témákról beszélni.

Link:

[link]

(Vigyázat ez egy démoni bálványimádó katolikus oldal :) )

2011. aug. 23. 15:54
 6/8 anonim ***** válasza:

A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 08. 23. 15:54

Közöm nincs ehhez az egészhez, mivel protestáns vagyok, és mélységesen nem értek egyet semmiféle lelkiatya választással meg ilyesmikkel.

De hogy egy "mísz katolikusnak" ilyen humora legyen... :) Tetszett, nagyon. :)

2011. aug. 24. 01:41
 7/8 anonim ***** válasza:
A lelkivezető az a kivülálló ember akivel mindenről beszélhetsz és teljesen megbizol benne.Fontos hogy ne rokon vagy munkatárs legyen mert a kapcsolatnak érzelem mentesnek kell lennie.Jó ha a lelkivezető egy elsőrendbe tartozó szerzetes ferences vagy jezsuita aki remete életet folyat. Mert végül is az a cél hogy egy kivül álló ember aki tisztábban látja a dolgokat tanácsot adjon egy olyan embernek aki lelki életében előre szeretne haladni.Fontos még a rendszeres találkozás .Olyan embert válassz aki már előrehaladottabb a lelkiéletben ezért valaki idősebb személyt válassz és semmiképpen se legyen laikus.De mondd csak milyen egyetemre jársz?
2011. okt. 17. 19:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen kell valaki akivel az ember kibeszélheti a dolgokat .Kell hogy az ember tudjon arról hogy mások hogyan lássák a dolgokat erre jó a lelkivezető. Egyébként is a Biblia csak egy eszköz lehet a vezetéshez. A bibliát is ajánlatos kibeszélni egy lelkivezetővel erre jó a Biblia elemző csoport .Szerintem az az ember lesz a lelkiatyád aki hasonlóan gondolkodik mint te .Tudnod kell hogy mit vársz ettől az embertől.Figyeld meg az atyákat és látni fogod hogy merre terelgetik a népet.NEkem az a jó lelkiatya akivel haverkodva el lehet beszélgetni és az ő véleményét hasonlitva az enyémhez rájövök egy csomó tuti dologra. A két véleményből kialakul egy harmadik még bölcsebb.igy tanulunk egymástól.Igy tudtam segiteni .
2011. okt. 17. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!