Három éve elköltöztem azóta nem fizetek egyházi adót. Be kell fizetnem visszamenőleg az új lakhelyemen?
Figyelt kérdés
Itt a városban nincs evangélikus templom,de most szeretnénk megkeresztelni a kislányunkat,de egy másik városban.Le kell kérnem a papírokat? Vagy mivel bizonyítom a vallásom?2009. ápr. 15. 13:53
11/14 anonim válasza:
Nem a Nagyfőnöknek fizeted az adót, hanem annak a szervezetnek, aki legalább a helyet biztosítja, hogy legyen hol összejönni az azonos gondolkodásúaknak, és ne legyen probléma abból, hogy egyeseket ez zavar, akit zavar, kint marad. Hadd ne írjam le a mi plébániánk fenntartási költségeit, de tudom, hogy arra megy, ami nálunk befolyik, illetve felújításokra, mert szükséges. Se atya se a plébániánk nem gazdag, minden beadott fillér visszaforog, és valamire még így se jut.
12/14 anonim válasza:
Természetes dolog, hogy vannak fenntartási költségek, mindenki önkéntesen hozzájárulhat." A jókedvű adakozót szereti az Isten". A baj ott van, hogy a keresztelés nem szolgáltatás, pénzt se lenne szabad érte kérni. Nálunk 5 évre visszamenőleg igazolni kell nem csak a szülőknek, hanem a leendő keresztszülőknek is a befizetett egyházi adót, különben nem keresztelik meg a gyereket. Ezt a saját példámmal tudom bizonyítani. A fentebb említett péda (add meg a császárnak, ami a császáré...)pedig teljesen félreértelmezett. Ezek szerint a császár = az egyházzal?! Lássuk be, sajnos igen. Keresztelő János mellett, később Fülöp mellett nem voltak titkárok, akik az egyházi adót igazoló csekkeket ellenőrizték volna.
13/14 anonim válasza:
nincs egyház ado nem az okorban élsz te be ne fizesd ugy is elissza aa pap vagy rákölti a 10 milkás passatjára ezt akarod
amugy bárhol megkeresztelkedhetsz én ateista vagyok mégis megkerszteltük a gyereket de minek mert az ősők adtak rá lovét a bulira akkor meg mért ne de a pap nem kért semmi papirt csak a lovét az érdekelte semmi más
14/14 anonim válasza:
A lényeg: nem szabad általánosítani.Vannak papok,akik valóban a templom fenntartására,szegények segítésére költenek.Tisztelem őket, de egyre kevesebben vannak.Negatív példát többet tudnék sorolni.Pl. ahogy előttem is írták, a keresztelés szentség,ingyenesnek kellene lennie.Sok pap 20000-es tarifákat szab,csak akkor hajlandó a gyereket megkeresztelni.De tudnék még mesélni,hogy van,aki kártyán a kocsmában autót nyert.Van,aki a szeretőjével luxusutazásra ment.Van,aki 10 milliós autóval furikázik,van,aki kisebb palotát építtetett magának és a családjának.Az említettek között van katolikus,református és evangélikus pap is.Sajnos, kezdem úgy gondolni, hogy Isten és az egyház két különböző dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!