Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Rá lehet kényszeríteni a...

Rá lehet kényszeríteni a gyereket a keresztyénségre?

Figyelt kérdés
Én a buddhizmus felé kacsingatom. A nagyszüleim megfenyegettek, hogy kitagadnak.
2009. ápr. 12. 17:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez zsarolás a nagyszülők részéről. Engem is próbáltak a szüleim zsarolni (más ügyben) mire visszazsaroltam őket, hogy ha így viselkednek, megszakítok velük minden kapcsolatot. Erre megijedtek és most nagyon normális viselkedésre törekednek velem szemben. Igaz, anyagi függőség nincs.

Próbálj megtenni mindent a minnél nagyobb anyagi függetlenségért,(ami, tudom hogy nem könnyű), mert különben sok mindenbe beleszólhatnak, nem csak a vallásodba. Különösen, ha valamit már elértek az ilyen zsarolással.

Azt hiszem ez elsősorban nem vallási kérdés, hanem hatalmi, ők akarnak uralkodni az életedben, ami a tiéd.Bizonyára jót akarnak, az ő szemükben a kereszténység lehet az igazi , azért akarják azt neked is, de meg kell érteniük, hogy zsarolással semmire sem mennek.

Mindenkinek joga van saját döntéseihez. Ezt még a keresztények Istene is tiszteletben tartja. Sőt , Ő adott szabad akaratot, amivel választani lehet vallások közt, hit vagy ateizmus közt, és nem tagad ki senkit a döntése miatt. Igaz, a keresztény hit szerint minden döntésnek meg lesz majd a következménye is, vagy ezen a világon, vagy a halálunk után.

De akkor is, mindenkinek joga , sőt kötelessége saját életét élni és nem a nagyszüleiét vagy az unokáét.

A hiteket és vallásokat érdemes nagyon alaposan megismerni, mert csak akkor tud az ember helyesen dönteni, hogy mit válasszon. A nagyszüleid vallása biztos, hogy nem hiteles, igazi keresztyénség. Nem ismerik eléggé Istenüket,nem tudják, hogy Ő a szabadság Istene.

2009. ápr. 13. 11:08
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem tagadhatnak ki,mert hívők,Ha megteszik saját hitüket kérdőjelezik meg.És még egy észrevétel: NEM Te választod a vallást,hitet- az választ Téged.
2009. ápr. 14. 14:48
 13/13 anonim ***** válasza:
43%
Éntőlem kitagadhatnának, nem foglalkoznék vele. Azonban nem a buddhizmus az Istenhez vezető út. Ha érdekel a téma ezt meglehet beszélni itt. Ám meggyőződésem, hogy nem is "a nagy" Egyházak valamelyikénél van Isten pontos ismerete elrejtve.
2009. ápr. 21. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!