Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit illik adni a Lelkésznek,...

Mit illik adni a Lelkésznek, miután megkeresztelt? Lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

21 éves vagyok, hamarosan megkeresztelkedek, a kérdésem az lenne, hogy mit illik ilyenkor adni a Lelkésznek? Mármint a vasárnapi Istentisztelet után. Gondolok itt pl. csemegekosárra. Vagy ilyen idősen ez nem szokás? Elég, ha megköszönöm?

2011. aug. 11. 16:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Két puszi, aztán miseborral pertu. Egyébként nem tudom. Engem 3 hónaposan kereszteltek, lepisiltem a papot. Esetleg ezt.
2011. aug. 11. 16:47
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Semmit. Miért a postásnak mit adsz amikor kihozza a levelet?
2011. aug. 11. 17:18
 3/5 anonim ***** válasza:
27%
Jézus azt mondta az ismeret átadására, hogy ingyen kaptátok, ingyen is adjátok (Máté 10:8). Bár Ő ezért fizetést is kap. Esetleg egy Bibliát, hogy azt tanítsa ami benne van.
2011. aug. 11. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is még baba voltam amikor megkereszteltek, sírtam, ennyit tudok. Csúsztass be neki egy 20ast a reverenda alá.
2011. aug. 11. 22:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha a keresztelés előtt adsz neki valamit az megvesztegetés vagy fizetség a szolgáltatásért, ami nem helyes. Én pénzt nem adnék. Ha pénzt akarsz adni azt dobd inkább a perselybe úgy hogy ne lássa senki.

Ha a keresztelő után adsz valami ajándékot hálából, az viszont elfogadható, mert amúgy is elég szegények. Az viszont személyfüggő hogy ki minek örül. Valami finom bor lehet hogy jó ötlet lenne.

2011. aug. 12. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!