Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallás. Honnan tudja az...

Vallás. Honnan tudja az ember, hogy a megpróbáltatások, amiket átél, Istentől kapott keresztek-e, vagy nem?

Figyelt kérdés

Pl. az elmúlt év volt a legrosszabb az életemben. 6 embert is elveszítettem, akik hozzám közelálltak (4 meghalt).

Nemrég rákos bőrrészt vágtak ki a hátamból és hormonzavaraim is vannak.

Akkor szegények vagyunk (néha úgy ennék én is valami finom péksüteményt tízóraira a szokott vajaszsömle helyett).

Mintha nem lenne elég, pár utálatos csaj folyton beszólt a ruháimra, amiért nem márkásak, az osztályban 3 kivétellel mindenki letette a jogosítványt és ezzel hencegtek...nekem mindig álmom volt a vezetés, de sosem valósul meg...

néhány jó barátom elköltözött, ritkán látom őket, akik meg itt vannak, azoknak is rossz, és szomorú hallgatni olyan dolgokat, amikben nem segíthetsz.

egyszerűen semmi nem sikerül, amit elkezdek, munkát sem találok, úgy érzem, egyszerre kaptam ezeket a "kereszteket" és hogy túl sok már.

Ezen is sokat gondolkozok, hogy vajon mi lehet az Istentől kapott próbatétel, és mi az ami eleve is "csakúgy" megtörténne.

Nem vagyok vallásos, csak úgy érdeklődök a dolog iránt, szeretnék erről többet tudni.

Isten mindenkit próba elé állít? és ha igen, egyik embert miért több próba elé, és miért egyszerre? Valakit miért fiatalon, és mást miért öregen?

Mi van, ha az ember úgy érzi, nem bírja tovább? Hogy lehet könnyebben viselni?

Ha valaki fiatalon kap sok ilyet, remélheti hogy idősebb korára talán könnyebb lesz az élete?

2011. aug. 4. 05:02
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

kedves "Titkos" válaszoló:)

és szerinted az Univerzum energiája mi, ha nem maga Isten?az a baj, hogy sokan Istent még mindig egy szakállas öregembernek képzelik, aki egész álló nap semmi mást nem csinál, csak azon töpreng, hogyan tehetne keresztbe nekünk, embereknek. pedig minden gondról itt a földön csakis az ember tehet. mi teszünk mindent egyre rosszabbá. persze most a legtöbben felhördülnek, hogy "én ugyan nem, nem én tehetek a sok háborúról, a Föld kisziolyozásáról, stb." pedig de. itt kesereg mindenki, hogy Isten cserben hagyja. és te gondolsz azokra, akik nálad sokkal rosszabb helyzetben vannak? nem, mindenki csak a saját bajaival van elfoglalva. itt van például a nyugati emberek evési szokásai. az átlag európa/amerikai tömi magába a rengeteg húst, mondván attól, hogy ők leáklnak a hús mértéktelen zabálásáról, még nem lesz jobb. ha az emberek - a polotikai vezetőkjel az élen- hajlandóak lennének kevesebb húst enni, azon a rengeteg területen, ahol egyébként állatokat tartanak vágásra tömegével, olyan növényeket lehetne termeszteni, aminek a termelési költsége sem nagy, és bőven meg lehetne vele segélyezni a fejletlen országokat, így lehetne csökkenteni az éhezést, szenvedéseket. de az embereket ez nem érdelki, csak az, hogy ők jól betömhessék a hasukat a legfinomabb cupákokka/gyorséttermi kajákkal stb. a vezetőknej meg pláne jó így, mert ebben van a jó profit. vagy ha már itt tartunk, kit érdekel az, hogy a haszonálkatokat milyen undorító körülmények között tartják, végzik ki? vagy hogy a sok kozmetikai cuccért, vegyszerekért, élelmiszerért hány ezer állatkísérletet alkalmaznaj brutális módon? miközben lenne más alternatíva is? azért hoztam fel az ákkatokat is, mert ők ugyanúgy ki vannak szolgáltatva nekünk, mint elvileg mi istennek. és a legtöbben le sem sz*rják, hiszen ők ezért vannak. de ha velük történik valami rossz, akkor egyből Isten a szemét, mert miért pont ő? vagy felhozhattam volna példának okáért az egészségügyet. egyre több a bőrrákos, főként azért, mert magas az UV sugárzás, és vacak az ózon réteg. miért is? ja, a mi fene jó életmódunknak köszönhetően. az emberi faj mindent magának köszönhet.

kérdező kedves, te azt írod, jobb azoknak a szerencsétlen gyerekeknek. tudod mi jutott eszembe? amikor apám egyszer tele tányér lecsóval nézte a híradót, amiben épp az éhező, saját piszkukban heverő szerencsétlen feketékről volt szó, ő meg a devizán volt épp kiakadva. amikor azt mondtam neki, hogy ne panaszkodjon, mert lehetne ennél sokkal rosszabb is, nézze meg azokat a szerencsétlen megtört embereket a TV-ben, tele pofával 120 kg-osan csak annyit mondott, hogy inkább lenne az ő helyükben. tudod mit? azt hitem, rögtön elhányom magam tőle. ha valóban érdekel Isten, olvasd el a Viskó c. könyvet, engem rendbe rakott.

19:26- os voltam tegnapról.

2011. aug. 6. 00:14
 22/24 anonim ***** válasza:

Kemény lehet! :-( Biztos erős srác lehet, ha Isten ennyi teherrel bíz meg. Nekem is nagyon kemény volt a középsuli amúgy. Én úgy érzem, nem voltam elég erős akkor, és már bánom. Remélem, Neked jobban megy majd! Ha elbuksz, akkor állj fel, porold le magad, és menj tovább.

Ja, és próbálj meg imádkozni néha! Meg fogod hallani Isten hangját. Lehet, hogy azért kaptad a terheket, mert most akar Téged megerősíteni. Lehet, hogy később nehezebb dolgokat kell átvészelned.

2011. aug. 6. 00:42
 23/24 anonim ***** válasza:

Egy történet jutott eszembe, régen olvastam.

Egy ember így szól Istenhez:

-Istenem, mért hagytál el engem?

Isten:

-Nem hagytalak el.

-De amikor bajban voltam és visszanéztem a mögöttem lévő, megtett útra, csak 1 lábnyomot láttam.

-Azért, mert a karomban vittelek.

Sokszor eszembe jut ez a történet, ha már úgy érzem, elegem van mindenből, ha valóban magunk lennénk, nem bírnánk ki.

2011. aug. 9. 23:05
 24/24 anonim válasza:
Isten mindig annyi terhet ad, amennyit el tudsz bírni. Egyébként Isten azért adja ezeket a terheket SZERINTEM, hogy Tőle kérj segítséget, hogy Hozzá folyamodjál, hogy közelebb kerülj Hozzá.
2019. okt. 27. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!