Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem bánnátok, ha a reinkarnáci...

Nem bánnátok, ha a reinkarnáció tana terjedne?

Figyelt kérdés
A reinkarnáció tana gyorsabban terjed,mint bármely más vallási meggyőződés!A keleti vallásokon kivül sok keresztény is hisz benne!
2011. aug. 1. 20:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem bánnám, hogyha igaz lenne. :D

Viszont mivel a nagy világvallások többsége (kereszténység, judaizmus, iszlám stb.) nem engedi más tanok befogadását, ezért nem tartanám szerencsésnek.

"A keleti vallásokon kivül sok keresztény is hisz benne!"

Akkor az nem keresztény. Max. valami keresztény-keleti szinkretista vallás híve. (Attól függetlenül, hogy esetleg abban a "vallásban" egyedül ő hisz.)

2011. aug. 1. 21:44
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyobb igazság kisebb része.

Ezért én a magam részéről egy /a változatosság kedvéért/ :)) tibeti tanítást szeretnék az életem során betartani:

Élj úgy, hogy amikor lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen azt végignézned!

Ha nem lesz több lehetőségem, akkor is bízom benne, hogy mindent megtettem azért, hogy a lehető legjobbat hoztam ki magamból. Ha pedig még visszajövök, akkor pedig az lesz az "ugródeszkám", ahol most abbahagyom.

2011. aug. 1. 21:45
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

"ha valaki keresztény az a bibliában hisz"

Nem. A Biblia nem a hit tárgya. Az csak egy könyv, ami magába foglalja Isten igéjét.

Még ha el is fogadjuk, hogy Isten maga írta (ha nem is a saját kezével), akkor sem maga a könyv a hit tárgya.

2011. aug. 1. 21:46
 14/30 anonim ***** válasza:
80%

"Tehát szívesebben élnél azzal a tudattal, hogy a szeretteid talán örök kárhozatra ítéltetve szenvednek a Pokolban, csak mert az Isten túl kicsinyes volt ahhoz, hogy rámutasson a hibáikra és lehetőséget adjon nekik kijavítani azokat, inkább az első bukás után eldobta magától őket?"

Nem biztos, hogy a lélek a Pokolba kerül (az sem, hogy a Mennyországba). Lehet, hogy egyik sem létezik -szerintem legalábbis. A reinkarnáció el nem ismerése még nem jelenti, hogy valaki automatikusan keresztény...

2011. aug. 1. 21:55
 15/30 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk úgy, hogy vannak a keresztények között, akik szeretnének hinni benne, hogy nem csak ez az egy életük az egyetlen esélyük. Engem is foglalkoztat a kérdés, mi lenne, ha, de csak úgy, mint mindenki mást.

Nem mondom, hogy foggal-körömmel megakadályoznám a terjedését, de nem is fogok tapsikolni neki. Bajom viszont nincs vele, amíg senki nem próbálja rám erőltetni.

2011. aug. 1. 23:25
 16/30 anonim ***** válasza:

[link]

Szerintem a reinkarnáció ellenkezik mindennel ami a Bibliában van. Aki keresztény az Jézus tanításának hisz.

2011. aug. 2. 08:58
 17/30 anonim ***** válasza:

Igen, aki keresztény, az Jézus tanításában hisz!

De ne feledd el, hogy a világnak olyan szegletében élünk, ahol nemzedékek nőttek fel ateista neveltetésben, és valószínű ők azok, akik most keresik az útjukat. Ezért megvizsgálják a különböző tanításokat, mérlegelnek, és összevetik saját lelkük sugallataival, mielőtt végleg elköteleznék magukat akár a kereszténység, akár más hit mellett.

2011. aug. 2. 09:04
 18/30 anonim ***** válasza:
74%

Első keresztény válaszolónak:

A Bibliában benne volt az újjászületés lehetősége, csak a kora középkorban kicenzúrázták. Mivel a Könyveket nem egy ember írta, több variáció is létezett. De persze az idők folyamán mindig változtattak rajta, töröltek belőle, az éppen aktuális "trendnek" megfelelően. Esetleg fordításkor egyes szöveget rosszul értelmezve.

A kérdésre válaszolva, nem bánnám.

2011. aug. 2. 13:18
 19/30 pelgrim ***** válasza:

„A reinkarnáció tana gyorsabban terjed,mint bármely más vallási meggyőződés!A keleti vallásokon kívül sok keresztény is hisz benne!”

A reinkarnáció fogalma nem ellenkezik Jézus tanításával, feltéve ha csak az emberi (ön-)tudatra vonatkoztatjuk. Az ember szintjén működő tudat nem kívánkozik visszatérni egy alacsonyabb szinten, nem tér vissza mint egy féreg.

2011. aug. 2. 14:09
 20/30 anonim ***** válasza:
38%

Nos, egy-két gondolat röviden:

A reinkarnáció tana nem csak a buddhizmusban található meg, hanem a hinduizmusban IS. Sőt, és ezen majd kiakad egy-két Igaz Keresztény, de a Bibliában is maradtak még nyomai...bár ezt próbálják elsunnyogni azok, akik a kanonizált "Szentírást" fogadják el Igaznak. De ha félretéve az elvakultságukat nem kanonizált bibliai könyveket is elolvasnának, észrevennék, hogy Jézus tanításában is központi szerepet játszik a reinkarnáció.

Ja, és azok, akik jól értelmezik a reinkarnáció tanát, azok is igyekeznek ITT és MOST ebben az életben a lehető legjobban élni, hiszen amit elvetsz a jelenben, azt aratod a jövőben. Ahogy a Biblia is mondja, Ki mint vet, úgy arat... vagyis a karma (tett és annak következménye!) is benne olvasható a Bibliában - még a kanonizált fajtában IS. :)

Salut

2011. aug. 3. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!