Vannak itt olyan fiúk-lányok, akik a vallásuk miatt a párjukkal nem akarnak lefeküdni a házasságig? Házastársak is írhatnak, akiknek sikerült ezt a tervet megvalósítani :-)
Szerintem nagyon szép dolog, ha a házasságig vár valaki a szexszel. A "együttjárás" pont erre való, hogy hosszú nideje van a párnak arra, hogy megismerje egymást. Ha már az elején létesítenek rendszeresen szexuális kapcsolatot, akkor az idő azzal megy el, hogy elhalmozzák egymást a testi és érzéki örömökkel, de a lelki eszmecsere nem történik meg, ergo nem halad előre a kapcsolatuk.
Ha viszont nincs szexuális kapcsolat, akkor az idő azzal megy el, hogy a pár egymással foglalkozik, azaz igyekeznek közös programokat csinálni, illetve rengeteget beszélgetni. Így, beszélgetések útján tudják egymást igazán megismerni (kinek milyen az értékrendje, ki mit tart fontosnak, látják hogyan viselkedik a másik pl. társaságban, hogyan kezeli a konfliktusokat, hogyan lehet vele veszekedni, vitatkozni stb.).
Az meg, hogy lehet nem működne a szex? A két ember között kialakul szépen a lelki kapcsolat, akkor a testi az automatikusan be fog állni.
Üdv!
Nagyon jó látni, hogy vannak így gondolkodó fiatalok. Főleg azután, hogy amerre járok, szinte csak rossz tapasztalataim vannak az ifjúsággal kapcsolatban. Erkölcs, tisztelet, becsület....mintha ezeket a szavakat csak hallomásból ismernék. Persze tisztelet a kivételeknek, mint akiket itt is olvasok. Jó lenne ha a magatok fajta emberekből sokkal több volna. Becsüllek, és tisztellek benneteket.
20/L sajnálom, hogy így alakult, de biztosan fogsz találni egy olyan fiút, aki nagyon szeret Téged, és akivel megvalósíthatod az álmaidat! :)
Második. igen, én is azt furcsálom, hogyha már a lelki "összehangolódás" megvan, és passzolunk egymáshoz, akkor a szex miért ne működne?! szóval szerintem az butaság, hogy az nem lenne olyan jó.
Utolsó. Csak valósuljon meg az álom :)
Köszönöm, hogy írtatok!
Nem _kell_, hogy egyetérts <covenant>-tal, erről te döntesz.
Én most, ebben a témában nem értek egyet vele; pedig más témákban általában igen; van, amiben egy hajóban evezünk... :)
Kicsit lusta vagyok 3 oldal hozzászólást végigböngészni, lehet már említették: van mozgalom, ami ezzel foglalkozik, Nagymagyarország számos szegletében. Neve: Van aki tisztán szereti. Katolikusoknál hallottam erről elsősorban, viszont szerintem ez nem felekezetfüggő hanem egyéni belátáson alapszik.
Bővebben itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!