Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt olyan fiúk-lányok,...

Vannak itt olyan fiúk-lányok, akik a vallásuk miatt a párjukkal nem akarnak lefeküdni a házasságig? Házastársak is írhatnak, akiknek sikerült ezt a tervet megvalósítani :-)

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok, és én is olyan fiút szeretnék, akivel a házasságig semmi nem lenne szex téren. És eddig csak olyan fiúkat ismertem (nem jártam velük) akiknek ez fontos tényező. (Tudom, most jönnek azok a komik, hogy majd 16 évesen a disco-ban máshogy fogod ezt gondolni ... blabla.. nem!) Jó lenne látni- olvasgatni:)- hogy van, akiknek ez így megvalósult! :)
2011. júl. 31. 13:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon szép dolog, ha a házasságig vár valaki a szexszel. A "együttjárás" pont erre való, hogy hosszú nideje van a párnak arra, hogy megismerje egymást. Ha már az elején létesítenek rendszeresen szexuális kapcsolatot, akkor az idő azzal megy el, hogy elhalmozzák egymást a testi és érzéki örömökkel, de a lelki eszmecsere nem történik meg, ergo nem halad előre a kapcsolatuk.

Ha viszont nincs szexuális kapcsolat, akkor az idő azzal megy el, hogy a pár egymással foglalkozik, azaz igyekeznek közös programokat csinálni, illetve rengeteget beszélgetni. Így, beszélgetések útján tudják egymást igazán megismerni (kinek milyen az értékrendje, ki mit tart fontosnak, látják hogyan viselkedik a másik pl. társaságban, hogyan kezeli a konfliktusokat, hogyan lehet vele veszekedni, vitatkozni stb.).

Az meg, hogy lehet nem működne a szex? A két ember között kialakul szépen a lelki kapcsolat, akkor a testi az automatikusan be fog állni.

2011. aug. 4. 10:41
 22/26 anonim válasza:
100%

Üdv!

Nagyon jó látni, hogy vannak így gondolkodó fiatalok. Főleg azután, hogy amerre járok, szinte csak rossz tapasztalataim vannak az ifjúsággal kapcsolatban. Erkölcs, tisztelet, becsület....mintha ezeket a szavakat csak hallomásból ismernék. Persze tisztelet a kivételeknek, mint akiket itt is olvasok. Jó lenne ha a magatok fajta emberekből sokkal több volna. Becsüllek, és tisztellek benneteket.

2011. aug. 4. 11:01
 23/26 A kérdező kommentje:

20/L sajnálom, hogy így alakult, de biztosan fogsz találni egy olyan fiút, aki nagyon szeret Téged, és akivel megvalósíthatod az álmaidat! :)

Második. igen, én is azt furcsálom, hogyha már a lelki "összehangolódás" megvan, és passzolunk egymáshoz, akkor a szex miért ne működne?! szóval szerintem az butaság, hogy az nem lenne olyan jó.

Utolsó. Csak valósuljon meg az álom :)

Köszönöm, hogy írtatok!

2011. aug. 4. 14:33
 24/26 anonim ***** válasza:

Nem _kell_, hogy egyetérts <covenant>-tal, erről te döntesz.

Én most, ebben a témában nem értek egyet vele; pedig más témákban általában igen; van, amiben egy hajóban evezünk... :)

2011. aug. 5. 09:51
 25/26 anonim ***** válasza:

Kicsit lusta vagyok 3 oldal hozzászólást végigböngészni, lehet már említették: van mozgalom, ami ezzel foglalkozik, Nagymagyarország számos szegletében. Neve: Van aki tisztán szereti. Katolikusoknál hallottam erről elsősorban, viszont szerintem ez nem felekezetfüggő hanem egyéni belátáson alapszik.

Bővebben itt: [link]

2011. szept. 1. 17:49
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó kettő! :)
2011. szept. 2. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!