Vannak itt olyan fiúk-lányok, akik a vallásuk miatt a párjukkal nem akarnak lefeküdni a házasságig? Házastársak is írhatnak, akiknek sikerült ezt a tervet megvalósítani :-)
Én is be szeretném tartani (17/l) és olyan társaságba is járok (gyülekeztbe) ahol a fiatalok is teljesen komolyan veszik ezt. És nekem is hülyeségnek tűnt az elején, de tényleg sokkal jobb azzal csinálni aki utána akár felelősséget is tud vállalni ha összejön egy gyerek vagy akármi, és nem csak a szexre hajt és utána kidob.
Meg ha csak 1 emberrel csinálod nincs összehasonlítási alapod, így nem mondhatod hogy a másikkal jobb volt, tehát nem is kívánod annyira a másikat.
És az meg hogy "az egyik jobban kívánja a szexet a másik kevésbé és ezen elbukik a kapcsolat" dologra csak annyit, hogy Isten kirendel neked olyat akivel meg lesz a közös nevezőtök ilyen téren is.
Annazara köszönöm a dióhéjnyi válaszodat, így mostmár el sem akarom képzelni, hogy nálad mekkora a dióbelsejű válasz.. :))))) Csak viccelek! Tényleg köszönöm! :) És még csak annyit, hogy nem járok discoba, csak ilyen ált. iskolás mikibulin, farsangi bulin voltam, de ha discoba keverednék ott sem lenne a pia/drog/kéjelgős tánc ilyesmi, meg csak haverokkal, szal nem egyedül belevágni az éjszakába aztán szia :) szóval szerintem azt is lehet mértékkel, és én azt nem tartom rossz dolognak. Egyébként keresztény katolikus.
Kedves 17 lány köszönöm a válaszodat! :) Arról meg már nem is akarok beszélni, hogyha már szex is van, akkor minek a házasság? Csak a gyerekekért? Szóval nincs úm. "motiváció" sem a fiúnak, sem a lánynak.
Szia!
Az ilyen kérdésekre mindig belinkelem a következő tanítást, hallgasd meg:
http://www.youtube.com/watch?v=OwJ0P0oUEOc
(1. rész a 6-ból)
Mi is vártunk a feleségemmel a nászéjszakáig, ez kb 7 évvel ezelőtt volt.
32/F
Szia, nagyon megörültem, mikor megláttam a kérdést!!
17 éves lány vagyok, és nincs párom, de én is tuti várni fogok a házasságig a szexszel. Mivel teológiára szeretnék menni tanulni, ezt főként fontosnak tartom, és tudom, hogy Istentől olyan társat fogok kapni, akivel teljes összhangban leszünk, így nem kell majd azon görcsölni, hogy vajon a szex működni fog???? én tudom, akárki lesz is az, akivel összekötöm majd az életem, tökéletes lesz köztünk minden.
17/L
Köszi a válaszokat utolsó kettő! :)
17/l én is így gondolom! :-)
Jah, és megnéztem azokat a videókat amiket az egyik válaszoló belinkelt, nagyon jók, és elgondolkodtatóak! Tetszettek! :)
20 éves fiú vagyok és nem, nem élek nemi életet házasságig :)
Igen voltak olyan kapcsolataim (nem árultam zsákbamacskát, az elején megmondtam), amikor egy idő után a párom nem tudott végül ezzel azonosulni. Elváltak útjaink, mert én is megértettem, hogy nem ő való hozzám, s ő is megértette, hogy nem én vagyok, aki el tudna maga mellett képzelni. Egy éve találkoztam egy lánnyal, akibe abban a pillanatban beleszerettem. Ahogy később beszélgettünk, ez csak nőttön nőtt. Egy Tisza-parti séta után egy pár lettünk, de mielőtt bármit mondhattam volna, el akart mondani valamit, mert úgy érezte, hogy becsapna, ha nem tenné. Megosztotta velem, hogy szeret, de a nászéjszakáig nem akarja elveszteni a szüzességét. Ez körülbelül olyan érzés volt, mintha kihoztak volna egy Stefánia tortát, majd a tetejére biggyesztettek volna egy tűzvörös cseresznyét :) Azóta boldogok vagyunk, azóta együtt vagyunk. Pestre költöztünk egyetem miatt, de ez nem jelentette azt, hogy el kellene válnunk. A szorgalmi időszakban van annyi időnk, hogy előző este összecsomagolt zacskókat helyezzünk ki a lakótelepi kukák mellé, benne kenyérrel és konzervekkel, vagy hogy álláshirdetéses röplapokat tűzzünk ki egy-egy kerület szegényebb területén, amihez nem kell különösebb szaktudás, s ad annyit, hogy legalább élelmiszerre teljen nekik. Ezalatt is együtt tudunk lenni, erősítette a kapcsolatunkat és az egymás melletti elkötelezettségünket. Szeretem őt, amennyire csak férfi egy nőt szerethet, s mindketten azzal akarjuk megpecsételni ezt a szeretetet, hogy a boldogító igen után egymásnak adjuk ártatlanságunkat.
Béke veletek! Asz-Szalamu aleikum! السلام عليكم
nem vagyok vallásos, de már nagyon bánom, hogy nem vártam a szex-szel a házasságig.
18 voltam, mikor megismertem 1 srácot, megszerettem, lefeküdtem vele. fél évig jártunk, utána könnyedén elhagyott, neki nem jelentett az egész semmit.
én egy szerencsétlen romantikus álmodozó voltam, azt gondoltam, nekem is jár a boldogság, talán szerethető vagyok - tévedtem.
sokan akartak azóta járni velem, el is mentem pár randira.
"természetesen" elvárták volna a mihamarabbi szexet.
én pedig már nem akarok újabb hibát elkövetni.
az életem örökre derékba tört, mert a lelkem egy részét is annak a srácnak adtam, és nem tudom kitörölni az emlékeket.
akinek a férje az 1., az sose hasonlítja össze mással, ezért tökéletes a kettejük szerelme.
elmentem a templomba, és kértem Istent, hogy bocsásson meg, de magamnak soha nem tudtam megbocsájtani.
ha találnék is egy olyan embert, aki vár a szex-szel a házasságig, nem várhetom el, hogy én kelljek neki, mert én nem vártam. :(
ha visszaforgathatnám az időt, nem mennék bele, de már késő.
jó látni hogy van olyan, aki kitart a döntése mellett és nem olyan naiv, amilyen én voltam.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!