Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben látod az általad gyakoro...

Miben látod az általad gyakorolt vallás lényegét, és miben egy tetszőleges, nem általad gyakorolt vallásét?

Figyelt kérdés
2011. júl. 28. 14:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Az egyik alkalommal mise után kijöttek a templomból az emberek. A lépcső előtt megállt egy háromgyerekes család. Rövid beszélgetés után a férfi lezavart egy maflást az asszonynak, aki megindult ezerrel a lépcsőn. Ennyit a vallás normáinak a betartásáról.Az a vallás lényege, amiben hiszel, amire neveltek. Nincs egy igaz vallás.Mindenkinek a sajátja az igazi. Ezért nem értek egyet azzal, hogy a gyereket megkeresztelik csecsemő korában. Ha felnő, döntsön saját maga.Akit mohamedánnak nevelnek az mohamedán. Akinek a szülei jehovisták azok nagy valószínűen azok is lesznek.Részükre a vallásuk előírásai adják a lényeget.Az a kifejezés, hogy hit megadja a választ. a lényeg az, hogy hidd azt amit az általad választott vallás előír.
2011. aug. 4. 21:16
 22/26 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a keresztelős dolog tök mindegy. Mindenkinek joga van eldönteni, hogy miben hisz. Nem hiszek a hókusz-pókuszokban. Csak abban, hogy jónak lenni, ami megint relatív. (katolikus lennék egyébként hivatalosan)
2011. aug. 4. 21:40
 23/26 anonim ***** válasza:

Először is szeretném kiemelni, amit az egyik kommentelő felvetett, vagyis, hogy isten létezésére nincs kézzel fogható bizonyíték. Illetve nem is kiemelésre gondolok itt, hanem egy afféle válaszra, na de arra sincs bizonyíték, hogy nem létezik. Ezt a szempontot sokan nem nézik. Egy másik dolog, amihez hozzáfűznék, hogy az emberek azért hisznek istenben, mert ez reményt ad nekik, hogy a halál után még vár rájuk valami. Nos, ez lehet, hogy így van, de azok az emberek boldogabbak, elárasztja őket a béke, a szeretet és a remény.

Nem rég találkoztam hozzám hasonló fiatalokkal. Táncoltak és hitet hirdettek, de nem a szokásos módon. Kiskoromban, mikor hittanra jártam, belénk vertek minden féle parancsolatot meg szokást ami a hívőknek szükséges. A fiatalok viszont azt mondták, isten úgy szeret, ahogy vagy. Ez annyit jelent, mindegy, hogy mit tettél eddig, ha a szívedben jóakarat, jó szándék van. Volt amelyik elmesélte milyen mélyen érintették családi dolgok. Agresszív volt, fiú létére lányokat is ütött már meg. De mikor ott ránéztem, a béke és a szeretet áradt tekintetéből és a beszédéből is. ÉN sokszor gondolkodtam ezen, és jelenleg nem tudom, hogy vagyok vele.

2011. aug. 8. 23:05
 24/26 anonim válasza:
ez mind szép és jó, de maga a jóság, jóakarat is relatív, teljes mértékben az értékrendedtől függ. a mi kultúránkban ez a kereszténység értékrendje is egyben, de pl. a muszlim öngyilkos merénylők is szívvel-lélekkel hisznek abban, amit csinálnak, különben kétlem, hogy ilyenekre vetemednének. szóval minden csak megítélés kérdése, viszont az embernek általában kell valami biztos pont az életébe, és ha más nem, sok esetben a hit vagy a vallás tudja ezt jelenteni
2011. aug. 10. 18:29
 25/26 anonim ***** válasza:
Én egy új vallást alapítok, ami a régi tulajdonképpen: lényege : a biblai tanítás, az államtól való függetlenség, és az ősrégi többnejűség. Kanada és Hollandia után az USa-ban, és az oroszoknál is most tervezik engedélyezni azt, amit évezredek óta gyakorol a földi ember. Csak majd több tojást, és egyéb potencianövelőt kell ennem, ha nem egy, hanem két nejem lesz. Ismerek ilyen családot és nagyon boldogok.
2011. aug. 17. 15:57
 26/26 anonim ***** válasza:

az altalam gyakorolt-et MINDENBEN!!

a masiket??SEMMIBEN!!nem erdekel!

2013. márc. 11. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!