Szerintetek rám találhat Irakból, idejöhet és bánthat?
Msn-eztem egy iraki csávóval, minden jól ment, szimpik voltunk egymásnak, nem volt különösebb flört, mert ugye távolság, és az angolja is gyér.
Tudja a nevemet, h Magyarországon lakom (várost nem), hogy melyik főiskolára járok, küldtem neki 3 képet magamról, ő is 3at magáról, tudja a mail címemet is ugye és úgy emlékszem mást nem.
Na mikor valahogy arra került a szó h előző kapcsolatok, mondtam h nekem csak 1 kapcsolatom volt, sok évig tartott és vele vesztettem el a szüzességem is, de már vége a kapcsnak
ezen teljsen kiakadt, azt írta h bűnös vagyok, és majd Isten ezt nem tűri és ez undorító. meg h ő még szűz és várni fog a házasságig
Erre elkezdtem magyarázni hogy bizonyos kulturális különbségek vannak az országaink közt stb..
Asszem megsértettem a vallását vagy a kulturáját vagy valamijét azzal h nem mutattam megbánást hanem magyaráztam hogy itt el nem elítélendő és én se érzem magam bűnösnek, hisz elmúltam már 20 is mikor először szexeltem, és azt is egy olyan férfival akivel már 1 éve együtt jártam és 3 hónapja már együtt laktunk!!
na szal, nem érette meg!
szerintetek van okom félni???
Mondd neki, hogy oké, megbántad, nem teszed többet, aztán kalap kabát, ne beszélj vele többet.
Mellesleg miféle házasságról is van szó? Nyilván nem a muzulmánok hite szerint fogsz házasságot kötni, akkor meg olyan, mintha nem is lennél házas, akkor se, ha férjhez mész. Ilyen szempontból neki tök mindegy kéne hogy legyen a dolog, nemde?
Szia kiscsaj!
Aranybogárkám, ne féljél semmitől, mert nagyon kevés esély van arra, hogy az a pasi csak azért idejöjjön, hogy téged megöljön. Bármilyen vallású legyen valaki, nem csinál ilyet, hogy gondol egyet, és spontán csak úgy megöl valakit, vagy aki ilyent csinál, az a saját vallását nem veszi komolyan.
Nem lehet túl okos az a pasi, ha nem tudja, hogy mivel te nem vagy muszlim, nem vonatkoznak rád a saría törvényei. Ő valószínűleg a saría szerint él, és annyira komolyan veszi, hogy nem tudja elképzelni, hogy mások nem így élnek.
Ha azonban szigorúan vesszük, akkor a Biblia, és más szent könyvek is tiltják a házasság előtti szexuális kapcsolatot, és ha te gyakorolsz egy vallást, és komolyan veszed, akkor semmiképpen nem volt helyes, hogy olyan embernek adtad a szüzességedet, aki nem a férjed.
Attól, hogy sok ember csinál valamit, még nem biztos, hogy az helyes Isten szemében. Esetünkben ez egyáltalán nem helyes Isten előt, akárhány millióan is csinálják.
Egyébként ne emberektől, hanem Istentől kérj bocsánatot, és ne tégy ilyet többet.
Ez számodra egy nagyon kemény lecke volt, Isten tükröt tartott eléd, hogy mennyire nem helyes dolgot csináltál, az eszköz egy teljesen más vallású ember volt, de akkor is ez egy tükör, amellyel Isten arra akart rávilágítani, hogy amit tettél, nem volt helyes.
Abban is van valami, amit itt írtak páran, hogy a szüzesség kérdése olyan bizalmas információ, amit nem teregetünk ki, ezt max. a legjobb barátnőnkkel, orvosunkkal, édesanyánkkal, vőlegényünkkel beszéljük meg.
Az intim szféránk kiteregetése szintén komoly károkat okoz elsősorban magunknak, nem másoknak.
Bahá'Ulláh Próféta, és az ő fia, illetve dédunokája is figyelmeztette a hívőket, hogy ne teregessék ki az intim szférájukat, mert ezzel sok kárt okozhatnak maguknak. A Kitáb-Í-Aqdas súlyos bűnként említi a kibeszélést, és az is kibeszélésnek számít, ha nemcsak másokról pletykálunk, hanem a saját intim szféránkat teregetjük ki mások előtt.
Szóval, ilyesmit nem szabad csinálni.
Azt javaslom, hogy teljes szívedből bánd meg, hogy szexeltél házasság előtt, és kérd Istent, hogy minél hamarabb megtaláld azt a férfit, aki a férjed lehet. Ha erényes, erkölcsös férfit találsz, akkor nyilván nem is akar majd szexet házasság előtt, és a jegyesség időszakában mondd el neki, hogy te egy kicsit félresiklottál, de megbántad, és bocsánatot kértél Istentől, és ezzel elrendezted a dolgot vallási értelemben, bármilyen valláshoz is tartozol, és akkor talán az a pasi sem problémázni tovább ezen.
Az iraki pasival meg ne foglalkozz, ez csak egy futó ismerettség volt, ha nem zaklat, barátkozz vele nyugodtan, de attól sztem nem kell tartanod, hogy idejön, és megöl téged.
Van egy barátnőm, akinek a férje egy afrikai muszlim, beszéltem az úriemberrel, és azt mondta, hogy ez nem így működik, hogy x megismerkedik a neten egy magyar lánnyal, a magyar lány elmondja neki, hogy ő már nem szűz, és a pasi felháborodásában megkeresi a lányt, és megöli. Ha muszlim lennél, és a saría vonatkozna rád, akkor sem így működnek a dolgok, hanem bírósági tárgyalás, nyomozás, stb. Ez a helyes eljárás attól függetlenül, hogy ezt a muszlimok kozött sem veszik komolyan. Barátnőm férje azt mondta, a pasi felháborodása teljesen jogos, és simán megteheti, hogy megszakít veled minden kapcsolatot, de ha megkeresne téged, és kezet emelne rád, akkor a pasi súlyos büntetést érdemel. Igaz, barátnőm férje nem vallási vezető, ettől függetlenül én elfogadom a véleményét mint muszlim szempontból helyes álláspontot.
Kívánok neked az élethez további sok sikert, és imádkozzál Istenhez nemcsak azért, hogy a továbbiakban tudd, hogy mi a helyes viselkedés, és mi nem az, hanem azért is, hogy sikerüljön legyőznöd a félelmeidet.
Ha bármiben segíthetek, bátorítást, biztatást szeretnél, vagy az én világnézetem, hitem érdekel, akkor írjál privit.
Üdv: egy már majdnem baháí csaj
"Attól, hogy sok ember csinál valamit, még nem biztos, hogy az helyes Isten szemében. "
Feltéve, hogy létezik. Miért gondolod azt, hogy mindenki hisz a keresztény hülyeségben? Miért nem kérdezed meg előtte?
Egyébként meg tényleg nem értem, mitől félsz. Ha még angolul se tud, akkor hogy találhatna meg téged? Hiszen még ha tudna, se biztos, hogy menne valamire, hiszen hazai terepen vagy - ha bármi történik, a rendőrség előtt neked sokkal könnyebb lesz tisztázni a dolgokat a saját országodban, mint neki. De ha még angolul se tud, akkor végképp esélye sincs.
Utolsó, a házasság előtti szex nemcsak a kereszténység szerint bűn, hanem valamennyi vallás szerint.
A kérdezőnek valóban semmi félnivalója nincs. Azt nem láttam, hogy azt írta volna, hogy nem tud angolul a fickó, ha így van, akkor én azt sem tudom elképzelni, hogyan társalgott vele a kérdező lány.
Üdv: Annazara
Utolsó, ezen jót röhögtem.
A plasztikai sebészt én nem ajánlanám, ez egy rizikós műtét.
"Utolsó, a házasság előtti szex nemcsak a kereszténység szerint bűn, hanem valamennyi vallás szerint. "
Tévedsz, a spirituális sátánizmus szerint pl. nem bűn. Szerintem a buddhizmus szerint sem. Egyébként ez teljesen mindegy, ha a lány nem vallásos. Én sem vagyok az, így nem látom be, miért kéne a legszebb, legtermékenyebb éveimben elfojtanom azt, ami a legnagyobb életenergia-forrás.
"A kérdezőnek valóban semmi félnivalója nincs. Azt nem láttam, hogy azt írta volna, hogy nem tud angolul a fickó, ha így van, akkor én azt sem tudom elképzelni, hogyan társalgott vele a kérdező lány.
Üdv: Annazara"
"Msn-eztem egy iraki csávóval, minden jól ment, szimpik voltunk egymásnak, nem volt különösebb flört, mert ugye távolság, és az angolja is gyér. "
Utolsó négy szó.
Gyér angollal aligha fog tudni itt valamit kezdeni irakiként a bosszúhadjáratával...
Utolsó, teljesen egyetértek veled abban, hogy a fickó gyér angoltudással nem nagyon fog tudni itt semmit csinálni.
A házasság előtti szex bűn voltáról nem érdemes veled vitatkozni, mert úgysem tudnálak meggyőzni.
Isten majd megítél téged, ha eljön az ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!