Valóban Szent Péter görgeti a hordókat az égen?
Elbizonytalanodtam, mert én úgy tudtam, hogy a mennydörgés a villámlás hatására bekövetkező intenzív hangjelenség.
Viszont a pap azt mondta, hogy ezt felejtsem el, butaság, eretnek propaganda az egyház lejáratásáért. Szent Péter görgeti a hordókat, ezért dörög. Most már tényleg nem tudom, mi az igazság?
A mennyben/égben nincsenek hordók!
A pap csak pap és nem püspök, sőt még egy püspök sem tévedhetetlen, csak egy egyetemes zsinat az!
Melyik egyetemes zsinat mondta ki, hogy Szent Péter görgeti a hordókat az égen ? Nos ? Semelyik ! Nyugodtan kérdezd meg a paptól !
Jól hangzó mese, de a mennydörgés vagy mondjuk úgy, égzengés tényleg a távoli villámlás hangja. A közeli villámlásnak magasabb a hangja.
És a villámokat sem Zeusz dobálja az Olimposzról, de az is egy jól hangzó mese.
Gyermek, a villámlás marha meleg, forró. A körülötte lévő levegőt nagyon hirtelen felforrósítja. Ha egy gáz melegszik, akkor tágul, ha hűl, akkor "összehúzódik". Mivel a villámlással ez a folyamat lökésszerűen keletkezik, szinte robbanásként tágul az ív körűl a levegő, ami kiváltja ezt a dübörgő hangot. A tágulás jellege, a villám nagysága és a közeg milyensége, mely meghatározza a dübörgés jellegét.
Péter, azaz Kefas sajnálom, de nincs az égben, illetve ha van is, az nem a mi dolgunk. Isten nem tett bizonyságot arról, hogy Péter feltámadása megtörtént volna, pedig mindent, amit cselekszik közli a szolgáival, a prófétákkal. Krisztus nem erről tett ígéretet, hanem sokkal dicsőségesebb dolgokról. A katolikus pap nem több nálad, de te sem vagy nála több. Amit ő mond, nem különb a szomszéd bácsi kijelentésénél. A "mi" öreg, tapasztalt tanult papunk anno egykét mondatos gyűlöletbeszédet tartott kisebb pátriánkánkban egy "kisebbségi" közösségről. Krisztus ezt nem tette, mint ahogy azt sem, hogy Pétert kapuörzőnek rendelte volna fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!