Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Örök boldogság a Menyországban?

Örök boldogság a Menyországban?

Figyelt kérdés

Amennyiben (feltételes mód!) én üdvözülök és a Menyországba kerülök, akkor elvileg örök boldogság lesz a jutlmam.

De ha valamely szerettem nem kerülhet ugyanoda velem, akkor én hogy/mitől leszek boldog?

2011. júl. 17. 18:52
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Értem én a logikádat és el is fogadom valamennyire.

Viszont a jelenlegi életemben úgy érzem (és szerintem érezzük mindannyian), hogy a szüleink, ÉLETtársaink, gyermekeink miatt vagyunk azok akik vagyunk és miattuk érdemes élnünk!

Ha ez most csak tévképzet, akkor mi értelme van az örökéletnek? Mit fogunk csinálni az örökkévalóságban, hiszen "ennyi idő alatt" mindent ki lehet próbálni és mindent meg is lehet unni!

OFF: Moderátorokat kérném, hogy a "A komment megírásának időpontja: ma 19:51" válaszomat legyenek kedvesek törölni, mert így elég furcsán néz ki, hogy azt a kommentet törölték amire reagáltam.

Köszi!

2011. júl. 17. 21:10
 12/23 kzs ***** válasza:
100%

Szia! Érdekes és hasznos kérdésfelvetés ez Részedről, amit meg is válaszolnék.

Szóval, a Mennyben az ember nem földi értelemben vett boldogságban részesül. Nincs könny, nincs gyász, hanem igazság, békesség és Szent Szellemtől való öröm - ez Isten Országa.

Nehéz mindezt elképzelni, hiszen itt a földön élünk.

De próbáld meg elhinni, hogy a Menny az, amit "szem nem látott, fül nem hallott, emberi szív meg se gondolt", olyan ez az egész számunkra.

Ott egyáltal nem fog érdekelni senkit, hogy X (akit ismert, akit szeretett) miért nincs ott.

Megdicsőült, örök testet kapsz (sőt: a Te fiatal testedet), de nem földi érzelmeid lesznek. Isten Szellemétől való érzelmeid lesznek: tőle lesz a boldogság.

A Mennyben nem létezik az idő fogalma: Véget nem érő örök boldogság, örök gyönyörűség éri mindazokat, akik befogadják Jézust a szívükbe (vagyis megtérnek Őhozzá), és hiszik, vallják a halálát és a feltámadását.

2011. júl. 17. 23:57
 13/23 anonim ***** válasza:
Hozzátenném még ehhez a bibliai idézetet, ami a családos keresztényeknek ad választ. "A hitetlen férj meg van szentelve hívő felesége által, a hitetlen feleség pedig hívő férje által, különben gyermekeitek is tisztátalanok volnának, így azonban szentek." (1 Kor 7:14)
2011. júl. 18. 07:39
 14/23 anonim ***** válasza:

"Viszont a jelenlegi életemben úgy érzem (és szerintem érezzük mindannyian), hogy a szüleink, ÉLETtársaink, gyermekeink miatt vagyunk azok akik vagyunk és miattuk érdemes élnünk!"

Megértelek, és ez azért van, mert azt hisszük róluk, hogy nem önmagunk...még jó hogy ragaszkodunk hozzájuk...De ugye ha beláttuk, hogy egyek vagyunk, akkor örökre velünk lesznek...és akkor nem kell ragaszkodni. :)

"Ha ez most csak tévképzet, akkor mi értelme van az örökéletnek? Mit fogunk csinálni az örökkévalóságban, hiszen "ennyi idő alatt" mindent ki lehet próbálni és mindent meg is lehet unni!"

Szerintem félreérted az örökkévalóság és a boldogság fogalmát. A mennyei állapotban bármit tehetsz...és az, hogy unalom, már nem fog benned érvényre jutni, mert bármit teszel, az csak JÓ lehet immáron. Ne úgy képzeld el, hogy nekiállsz és mindent kipróbálsz, és ráunsz a dolgokra...ráadásul a Minden az kicsit tágabb és egyenes arányban van az örökkévalósággal, de te lehet, hogy csak olyan dolgokra gondolsz, amiket a itt a Földön csinálhatsz. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 18. 08:33
 15/23 anonim ***** válasza:

"aztán kivezette őket s megkérdezte: "Uraim, mit kell tennem, hogy üdvözüljek?" "Higgy Jézus Krisztusban, és üdvözülsz te is, a tieid is!" - válaszolták." - ApCsel 16.30

Az hogy tieid is azt úgy emlékszem úgy is fordítják hogy egész házad népe. Vagyis ez itt a szeretteinkre és rokonainkra vonatkozik.

Azt egyébként én se értem hogy ha mondjuk valamelyik családtagom elkárhozik, akkor én hogyan lehetnék egy kicsit is boldog, hiszen még ha az illető nagyon elvetemült gonosztevő is lett élete végére, én akkor is emlékszem azokra az időkre amikor még kedves és barátságos volt és amikor még szerettük egymást.

Viszont annyit hozzátennék hogy itt a földön az egyik legfontosabb feladatunk az hogy imádkozzunk értük! És ha ennek a feladatunknak eleget teszünk, akkor bízhatunk Istenben hogy nem hagyja őket elveszni.

2011. júl. 18. 09:10
 16/23 A kérdező kommentje:

Sok, értelmes és elgondolkodtató választ kaptam!

"Ott egyáltal nem fog érdekelni senkit, hogy X (akit ismert, akit szeretett) miért nincs ott. "

Ez elég önzően hangzik így ebben a formában, de persze a magyarázat nem ebből az egy sorból áll.

"Isten Szellemétől való érzelmeid lesznek: tőle lesz a boldogság."

Hmmm. Én ebben személytelenséget és önnállótlanságot érzek.

"A hitetlen férj meg van szentelve hívő felesége által, a hitetlen feleség pedig hívő férje által, különben gyermekeitek is tisztátalanok volnának, így azonban szentek."

Igen, ez már magyarázatot ad a kérdésemre többé-kevésbbé.

"De ugye ha beláttuk, hogy egyek vagyunk, akkor örökre velünk lesznek...és akkor nem kell ragaszkodni. :) "

Logikailag nem lehet belekötni, csak a jelenlegi, emberi érzéseinkkel nehéz ezt feldolgozni.

"mert bármit teszel, az csak JÓ lehet immáron"

Akkor viszont (szintén emberi érzésekkel megközelitve) unalmas. Még ha azt is mondod, hogy az unalom, mint olyan nem fog érvényre jutni. De most a földi életünkben, ha teszem azt milliomosok lennénk, az nagyon jó lenne...

Egy darabig, de utána már ez is változna.

"Minden az kicsit tágabb és egyenes arányban van az örökkévalósággal, de te lehet, hogy csak olyan dolgokra gondolsz, amiket a itt a Földön csinálhatsz. :) "

Ez így igaz! Valóban emberi mértékekben gondolkodtam. És valószinüleg neked van igazad.

"Azt egyébként én se értem hogy ha mondjuk valamelyik családtagom elkárhozik, akkor én hogyan lehetnék egy kicsit is boldog, hiszen még ha az illető nagyon elvetemült gonosztevő is lett élete végére, én akkor is emlékszem azokra az időkre amikor még kedves és barátságos volt és amikor még szerettük egymást."

Nekem öngyilkos lett az apám amikor még gyerek voltam és mint tudjuk öngyilkosok nem juthatnak be a mennyek országába.

"Viszont annyit hozzátennék hogy itt a földön az egyik legfontosabb feladatunk az hogy imádkozzunk értük! És ha ennek a feladatunknak eleget teszünk, akkor bízhatunk Istenben hogy nem hagyja őket elveszni."

Imádkozhatok én érte, de ha kivételt tesz Isten az én érdekemben, akkor jogosan fog odamenni a több millió hozzátartozó, akivel esetleg nem tette meg. Ezért nem teheti meg az én kedvemért sem.

Radásul minek vannak a "szabályok" ha kiskapukat keresünk rajtuk.

2011. júl. 18. 16:04
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Békesség tölti el a te lelkedet és minden gondot eltöröl belőle.Nem lesz ott sem sírás sem jajveszékelés,mert nem ér el a gonoszság hatalma azon a helyen ahol te majd atyáddal leszel.Örömödet leled majd ott és minden gondolat amely a gonosztól való megszűnik azon a napon.
2011. júl. 18. 17:00
 18/23 anonim ***** válasza:

A Jelenések könyvében benne van, hogy amikor elpusztítja végleg a gonoszokat és netalán a szeretteid közte lesznek, akkor utána eltöröl minden könnyet a szemedből.

Úgy kell gondolkodnod mint Jézus tette: Az az én anyám, apám, testvérem, aki meghallgatja és megtartja Atyám törvényét és eszerint él.

2011. júl. 19. 15:20
 19/23 anonim ***** válasza:

"Nekem öngyilkos lett az apám amikor még gyerek voltam és mint tudjuk öngyilkosok nem juthatnak be a mennyek országába."

Miért ne juthatna be? Szerintem öngyilkos is üdvözülhet, sőt, bárki üdvözülhet, ha az utolsó pillanatban rájön a tévedésére és megbánja a rossz tetteit. A legtöbb esetben nem tudjuk hogy valaki üdvözült-e vagy sem.

"Imádkozhatok én érte, de ha kivételt tesz Isten az én érdekemben, akkor jogosan fog odamenni a több millió hozzátartozó, akivel esetleg nem tette meg."

Nem, ha valaki ajándékot kap, akkor másvalaki nem mondhatja azt hogy az akkor mostantól neki is jár. Isten úgy tehet ahogy Neki tetszik.

Erről szól ez a példabeszéd:

"A mennyek országa hasonlít a gazdához, aki kora reggel kiment, hogy munkásokat fogadjon szőlejébe. Miután napi egy dénárban megegyezett a munkásokkal, kiküldte őket a szőlőbe. A harmadik óra körül megint kiment, s látta, hogy mások is ácsorognak ott tétlenül a piacon. Megszólította őket: Menjetek ki ti is a szőlőmbe, és majd megadom, ami jár nektek. 5Azok ki is mentek. A hatodik és kilencedik órában újra kiment, s ugyanígy tett. Amikor a tizenegyedik óra tájban is kiment, megint talált ott ácsorgókat. Megkérdezte tőlük: Mit ácsorogtok itt egész nap tétlenül? Nem fogadott fel minket senki - felelték. Menjetek ki ti is a szőlőmbe - mondta nekik. Amikor beesteledett, így szólt a szőlősgazda vincellérjéhez: Hívd össze a munkásokat, és add ki bérüket, kezdve az utolsókon az elsőkig. Jöttek tehát, akik a tizenegyedik óra tájban álltak munkába, és fejenként egy dénárt kaptak. Amikor az elsők jöttek, azt hitték, hogy ők majd többet kapnak, de ők is csak egy-egy dénárt kaptak. Amikor átvették, zúgolódni kezdtek a gazda ellen. Ezek az utolsók csak egy órát dolgoztak - mondták -, s ugyanúgy bántál velük, mint velünk, akik viseltük a nap terhét és hevét. Barátom - felelte egyiküknek -, nem követek el veled szemben igazságtalanságot. Nem egy dénárban egyeztél meg velem? Fogd, ami a tied és menj! Én az utolsónak is annyit szánok, mint neked. Vagy nem tehetem a sajátommal azt, amit akarok? Rossz szemmel nézed, hogy jó vagyok? Így lesznek az utolsók elsők, az elsők meg utolsók." - Máté 20.1

De egyébként a mennyben mindenki örül annak ha valaki kegyelmet kap.

2011. júl. 19. 16:41
 20/23 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy nem veszitek kötekedésnek a kérdésemet és az értetlenkedésemet.

Valószinüleg a legnagyobb oka annak, hogy nem tudom/akarom elfogadni a legtöbb magyarázatot, az emberi mértékü gondolkodás, amit talán el lehet nézni nekem tekintve, hogy ember vagyok...

"...és minden gondolat amely a gonosztól való megszűnik azon a napon."

Nem hiszem hogy a kérdésemben szereplő gondolat a gonosztól való lenne.

"...akkor utána eltöröl minden könnyet a szemedből..."

Erre már többször reeagáltam. Ha elfelejteti velem azokat akik itt a földön "boldogságot" okoztak nekem, akkor elveszi a függetlenségemet (másik oldalról megközelitve, az emberiség bebizonyitotta, hogy nem tud mit kezdeni a függetlenségével). :-S

"Úgy kell gondolkodnod mint Jézus tette..."

Nézd el nekem, hogy ez nem annyira sikerül :) Ahogy a többi embernek sem! Különben meg lenne az a hitünk ami neki volt és mi is megtennénk azokat a "csodákat" amelyeket ő vitt véghez, de még egy vallási vezetőt, vagy tagot sem láttam hogy azt mondta volna egy hegynek, hogy menjen arrébb és az megtette volna (a "csodákat" azért tettem idézőjelbe, mert hittel bárki megteheti azokat a dolgokat elvileg, így annak már nem szabad csodának lennie. Onnantól természetes dolog).

"...bárki üdvözülhet, ha az utolsó pillanatban rájön a tévedésére és megbánja a rossz tetteit...."

Ebben igazat adok neked!

"...Nem, ha valaki ajándékot kap, akkor másvalaki nem mondhatja azt hogy az akkor mostantól neki is jár. Isten úgy tehet ahogy Neki tetszik. ..."

Sajnos a földi élet éppen erről szól. Ha precedens értékű törvényhozatal történik, akkor a következő hasonló büntett, hasonló elbírálásban kell hogy részesüljön.

"..."A mennyek országa hasonlít a gazdához, aki kora reggel kiment, hogy munkásokat fogadjon szőlejébe...."

Ismerem a példabeszédet és már sokat gondolkodtam rajta. Természetesen értem amit mondani akar, és egyet is értek vele ebben a felállásban, de (mivel dolgoztam multinál és ismét emberi mértékekben gondolkodom) együt tudok érezni azokkal akik ledolgozták az egész napot és mégis ugyanannyit kaptak, mint azok akik csak részidőben voltak jelen a munkában (mindezt úgy, hogy bizonyos szinten HR-es voltam és nagyjából ugyanezt mondtam én is a zúgolódóknak). :)

"De egyébként a mennyben mindenki örül annak ha valaki kegyelmet kap."

Igen, de ha az apám esetleg nem bánta (volna) meg a tettét, akkor engem nem vígasztal (jelenlegi gondolkodásommal, ami ha megváltozik, már nem én vagyok), hogy mások üdvözülnek!

Az, hogy még mindig szkeptikusak a soraim, egész jó uton haladok afelé, hogy meggyőzzetek.

Egy embernek a gyermeke mindennél többet jelent (tudom, tudom ;-) ), ha ő nem kerül vele az örökkévalóságba, akkor...

2011. júl. 19. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!