Hit Gyülekezete egyházas Gyk-sok, válaszoltok?
Kedves Kérdező!
Szerintem egyáltalán nem írsz érthetetlen zagyvaságokat, csak oda kell figyelni, és teljesen érthető... :-)
A 86 %-os válaszolónak vagy szövegértési problémái vannak, vagy csak hadilábon áll a türelem gyakorlásával még egy kissé. Van még tippem, de inkább nem írom le. :-)
A kérdésedre válaszolva:
Ha jól értem :-), a következő a helyzet:
Úgy hallottad, hogy a HGY valamelyik lelkésze néha prédikáció közben is szokott nyelveken szólni; de te magad nem tapasztaltál ilyet.
Valaki kérdezett téged erről, és nem tudtál válaszolni rá.
/Megkockáztatom: Akitől hallottál ilyenről, az kérdezte... Ez esetben lehet, hogy csak provokálni akart; de persze nem tudhatom./
Nos, én azt tanácsolnám Neked, hogy ne foglalkozz ezzel a témával, ne aggódj miatta. Rendjén mennek a dolgok ebből a szempontból, feltételezéseken meg felesleges rágódnod.
Sem Te, sem az első válaszoló nem tapasztalt ilyesmit.
Ugyanezt a tábort erősíteném én is. :-)
Az pedig nagyon dicséretes, hogy ismered ezeket az igerészeket is, és szeretnéd, ha minden ezek szerint, azaz az Isten által adott rend szerint történne. :-)
De ismétlem: Ezen a területen nincs gond. :-)
A 22:26-ost meg ne vedd komolyan, gőze nincs az egészről, értelmetlen dolgokat ír; nem tudja, hogyan "működik" a nyelveken szólás.
Aki egyszer megkapta ezt az ajándékot, az utána már folyamatosan tudja használni, nem kell számolgatni, hányszor szólt nyelveken, és nincs versengés ebben.
Csak sajnos úgy látszik, hogy ezt a moderátorok sem tudják, pedig törölhetnék az értelmetlen választ. :-)
Az Úr áldjon meg! Üdv.
Köszönöm a választ. Aki nekem feltette a kérdést, nem provokálni akart, csupán tisztán látni. Nem is haragudtam rá érte, hiszen ő az én párom, aki néha el-el jövögetett velem a gyülekezetbe. A régi ellenérzések már nincsenek benne(mert régen bizony igen kukacoskodó volt), érdeklődik és az értelmes választ elfogadja. Hisz Jézusban és keresi azt a gyülekezetet ahol jól érzi magát. Hitben (is) maximalista, megvizsgál mindent a Biblia szemszögéből.Egyre inkább elfogadja a Hit gyülekezet hitvallását. Amikor hall valamit, megkérdezi én pedig vagy tudom a választ, vagy imával kérem és embereket kérdezek, hogy meglegyen a válasz. A nyelveken szólásról már gyerekként(kb. harminc éve) hallottam, hiszen az anyukám is szólt nyelveken és neki az is megadatott, hogy értette és magyarázta. Még egyszer köszönöm a választ.
Az Úr legyen veled, s mindegyiktekkel.
A kérdésed teljesen jogos volt,illetve a párod kérdése.
Magyarázó is legyen ilyen esetben amiről irsz.
Sajnos nem szokott lenni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!